Nejste přihlášen/a.
Při koupi vozu v autobazaru jsem po zkušební jízdě zaměstnance autobazaru usedl za volant a chtěl vyzkoušet jízdní vlastnosti automobilu. Po ujetí jednoho km. jsem byl zastaven policií a zjistil, že vozidlo nemá řádné doklady. Bylo dovezeno z Německa a zatím nepřihlášené a bez povinného ručení. Byl jsem předvolaný ke správnímu řízení a výsledkem je 6měsíců odebrání ř.p.a pokuta 5000kč. + 1000kč správní řízení. Je možné se nějak bránit a jak se dál zachovat.
a k trvale manipulačním značkám mají sjednáno povinné ručení k vozidlům M1 a N1, ale vozidlo muselo mít schválenu technickou způsobilost která se dokládá čistopisem českého TP, pokud auto nebylo ještě registrováno
Pokud Vám zaměstnanec bazaru nedal potřebné dokaldy, neměl jste s autem jezdit na veřeujně přístipné komunikaci, respektive mohl jste auto vyzkoušet v oploceném, veřejně nepřistupném pozemku autobazaru
Za jízdu bez RZ se ze zákona vyslovuje zákaz řízení minimálěnm an 6 měsíců, tam žádná úleva podle zákona není
Smutné na tom všem je že dnes bazary prodávají auta s cizímo dokaldy a klidnš vám k tomu dají papírovou 10-denní značku, kterou lze také vydat jen k autu s čistopisem CZ TP, platnm protkolem z TP a platnou pojistkou
Bazar ušetřil a Vy jste prodělal, udělejte jim bombastickou reklamu
...bránit nějak?
čemu bránit? jel jste s autem bez značek a dokladů...a Policie to zdá se zadokumentovala a předala do správního řízení...chcete se domnívat, že jízda autem bez RZ, pojištění a zdá, že i bez schválené technické způsobilosti zůstane bez trestu? opravdu jste tak naivní když se s takovým autem rozjedete aniž ...no to už dnes asi víte...
Chybami se člověk učí, jen to školné se občas prodraží...
Bohužel jste byl přistižen, obávám se, že vyměřenému trestu neuniknete. I když, pravda, je to trochu nespravedlivé, měli chytit toho bazaráka...
Děkuji, za vysvětlení a uznávám, že jsem idiot. Pokud to tak dopadne, ujišťuji vás, že v tom nechám vykoupat i bazar a to mnohonásobně, budu se snažit legální cestou třeba i nějakým podnětem sehnat podobné případy kupujících v tomto bazaru a dle časových sledů a pomocí kamerového systému města usvědčit zaměstnance bazaru, že se přestupků dopouštěli opakovaně dávno před tím.
Sobě sice nijak nepomohu, ale snad pomohu někomu, kdo by se mohl dostat do podobné situace.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak probíhá zhotovení čistopisu - myslím tím, jestli je to jen formální akt, nebo zda se musí vozidlo k tomuto úkonu předkládat. Trochu mě totiž překvapuje, že čistopis byl následně zhotovený v jiném městě. A že by bylo vozidlo převezeno tak daleko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.