Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford fiesta nestartuje - točí ale nechytne

Od: cockpunk* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám problém s fordem fiesta, rok 2001, motor 1,3i - 44kW. Stalo se mě už dvakrát že jsem chtěl nastartovat, startér točí jak blázen ale motor ani neškytne. Přijdu k autu druhý den a chytne v pohodě na jedno otočení. Vím že problém může být asi hodně možností ale nemáte třeba někdo podobnou zkušenost? Díky za každou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zalezi jestli toci cerpadlo muze vaznout relatko a nebo blbne immo

tanvors
hodnocení

0x

Zdravím, zrovna s tímhle zkušenost mám, ještě je tu někde vlákno kdy jsem se tu poptával i já. Mám Punto II a měl jsem tejný problém, auto ve velice nepravidelných a nevyzpytatelných intervalech nestartovalo. Startér točil motorem jako blázen, jak píšete, ale motor nechytil. Stačilo se k autu po půl hodině vrátit a nastartovalo zase úplně v pohodě. Po několika neúspěšných cestách do servisu mechanik zjistil, že je vadné čidlo otáček, které ŘJ nedá informaci o tom že už se motor točí a tím pádem nevstřikuje palivo atd. a motor nechytne..

Zkusil bych se mrknout na to :) Cena čidla na Punto byla 600Kč ;)

solenza*
hodnocení

0x

Může být i špatný konektor u benzínového čerpadla.

cockpunk*
hodnocení

Díky všem za rady zkusím na to mrknout.

Většinou tuto závadu vyrábí u všech aut bez rozdílu značek sporadická porucha čidla otáček.Nestačí vyndat a očistit ale jedině vymněnit za nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]