Nejste přihlášen/a.
Ahojte, potřeboval bych radu, protože si rady nevím
Chtěl sem si odvzdušnit brzdy, začal sem zadním nejvzdálenějším kolem, nejdřív jsem přes něj vypustil starou brzdovku a dolil ji novou a následně jsem pomocni(ci) řek, ať našlape pedál, jenže pedál neztvrdnul! Tak sem řek ať ho drží, povolil sem šroubek a vyteklo něco, pedal spadnul o trošku a pak to zas nešlo a dokonce ani nepadal u jiných kol..Ani nešel prostě našlapat do tvrda můj postup přesně : nasadil sem očko, hadičku, zkontroloval jestli je tam dost brzdovky, řek sem ať našlape, podrží a nasledně jsem povolil odvzdušňovák, jenže nic
fakt nevím čím to..Skončilo to tak, že mi brzdy brzdí absolutně nesouměrně...
zarostle hadicky nebo trubky (vetsinou) , jinak nemusi naslapavat pokazde staci povolit ovzdusnovak a muze slapat porad a pak treba 3x naslapat a je to.
Jinak zkuste to profouknout tlakovym vzduchem z citem ne 8 atm
Čili mam povolil, nechat na něm hadičku a nechat ji šlapat a vytikat brzdovku, nasledně at drží pedal, utahnout to a hotovo? No ony ty brzdy brzdily (zkoušel sem to metodou floku jak která zabírá) ale pedál postupně tvrdnul a tak sem to typnul na zavzdušnění což mě řikal už při prodeji ale ja se k tomu dostal až teď...
jo presne jen na konci utahnout na naslapat (pro jistotu) a pokud nic nepotece , ovzdusnujte postupne nezdrive u brzdoveho valce a pak u brzdice a pokud potece u valce a ne u brzdice tak zluste povolit (pokud to bude mozne ) hadicku v podbehu jak zacina brzdova trubka a konci hadice.
Jinak brzdy nikdy nebudou zavzdusnene samy od sebe ale nekde neco tece , pokud bzdovka nebyla sama voda
Brzdovka byla sama voda a brzdy byli dělané bez odvzdušnění čili to zůstalo tak jak to bylo a to byla chyba no..
imho povolit hadičku, sešlápnout pedál, nasadit hadičku, povolit pedál. A tak pořád dokola, dokud z hadičky nepoteče brzdovka. Snad se nemýlím
Tak to nechápu ovšem :D hadičku mám nasazenou celou dobu a za ní mam očkovej klíč ... Myslel jsem spíš nechat to povolený a pořád šlapat, vyšlapat z toho nějakou brzdovku a pak to zavřít..
hadička nebo šroub, čert to vem Logicky, když máte povoleno, tak je jedno jak na pedál šlapete. Sešlápnutím vytlačíte vzduch, povolením ho opět nasajete. Podle mě správně je sešlápnout pedál = vytlačit vzdych, pak utáhnout KLÍČ (matku) :D a povolit pedál. Tím pádem se nenasaje vzduch, ale brzdovka z nádržky. A tak dále, dokud nebude všechen vzduch venku. 10 let zpátky jsem to dělal na Audi 90, ale čert ví, jak se mi to povedlo :D
kapaliny vytlacite vice nez je to zpetne schopne nasat vzduchu takze porad jse s kapalinou v + , delaji to takhle snad vsichni a ja uz asi 15 let
pokud povolíš odvzdušnovák a nic z něj nejde nebo to de jen málo tak sou v háji hadice rozpadaj se zevnitř
já to třeba odvzdušnuju tak že ponořim průhlednou hadičku do sklenice s trochou brzdovky povolim odvzdušnovák a šlapu dokud dou bubliny až to de čistý utahuju a du na další kolo-nezapomínat dolejvat brzdovku do nádržky
Je možný, že celá chyba byla prostě v tom, že jsem nedostatečně povolil odvzduš. ventil? Asi jo že :D? Protože přitelkyně řikala, že jednou ji ten pedal opravdu spadnul a ztvrdnul, ale jindy ne, byl sem teď u auta a ten ventilek se musí skoro vyšroubovat ven aby propouštěl a pedál pak jde až na podlahu krásně, jinak ne..Takže asi tady bude zakopaný pes že
Každopádně děkuji za radu od @blackflamesiczi hned zítra se do toho pustim znovu a tentokrát touto metodou a snad to už bude v pohodě
Tak já si dávám do malé skleničky trochu nové brzdové kapaliny, konec hadičky ponořím do ní, po "našlapání" pedálem a povolení odvzduš. šroubu jdou z hadičky vzduchové bublinky, poté z ní proudí stará brzdová kapalina tmavší barvy, odvzušňuji brzdový váleček dokud neteče čirá kapalina...pak druhý, a pak oba přední...
doplněno 22.03.12 08:45:právě podle ětch bublinek a proudění kapaliny poznám že jsem šroub povolil dostatečně, a také pokud by partnerka nečekaně pedál uvolnila, nenasaje se hadičkou zpět žádný vzduch, tedy pokud je hadička elastická
Správné je při odvzdušňování postupovat od nejvzdálenějšího kola vzhledem k hlavnímu brzdovému válci. Nejlepší postup , zaručující úspěch spočívá v tom : Na odvzdušňovací šroub , který povolíte nasadíte vhodnou dostatečně dlouhou hadičku , nejlépe průhlednou, kterou ponoříte do brzdové kapaliny v nějaké menší průhledné lahvičce. Lahvičku si umístíte tak aby byla vidět z pozice řidiče - třeba na kapotu vozidla. Poté opětovně sešlapujete pedál brzdy , do okamžiku až přestanou vycházet bubliny vzduchu a hladina kapaliny v lahvičce začne stoupat. Poté už stačí jen odvzdušňovák utáhnou a pokračovat odvzdušněním dalšího brzdového válečku v kole vozidla . K tomuto stačí jeden člověk. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.