Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušnění brzd, co je špatně?

Od: axlik* odpovědí: 17 změna:

Ahojte, potřeboval bych radu, protože si rady nevím :(

Chtěl sem si odvzdušnit brzdy, začal sem zadním nejvzdálenějším kolem, nejdřív jsem přes něj vypustil starou brzdovku a dolil ji novou a následně jsem pomocni(ci) řek, ať našlape pedál, jenže pedál neztvrdnul! Tak sem řek ať ho drží, povolil sem šroubek a vyteklo něco, pedal spadnul o trošku a pak to zas nešlo a dokonce ani nepadal u jiných kol..Ani nešel prostě našlapat do tvrda :( můj postup přesně : nasadil sem očko, hadičku, zkontroloval jestli je tam dost brzdovky, řek sem ať našlape, podrží a nasledně jsem povolil odvzdušňovák, jenže nic :( fakt nevím čím to..Skončilo to tak, že mi brzdy brzdí absolutně nesouměrně... :(

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zarostle hadicky nebo trubky (vetsinou) , jinak nemusi naslapavat pokazde staci povolit ovzdusnovak a muze slapat porad a pak treba 3x naslapat a je to.

Jinak zkuste to profouknout tlakovym vzduchem z citem ne 8 atm

axlik*
hodnocení

Čili mam povolil, nechat na něm hadičku a nechat ji šlapat a vytikat brzdovku, nasledně at drží pedal, utahnout to a hotovo? No ony ty brzdy brzdily (zkoušel sem to metodou floku jak která zabírá) ale pedál postupně tvrdnul a tak sem to typnul na zavzdušnění což mě řikal už při prodeji ale ja se k tomu dostal až teď...

blackflamesiczi*

jo presne jen na konci utahnout na naslapat (pro jistotu) a pokud nic nepotece , ovzdusnujte postupne nezdrive u brzdoveho valce a pak u brzdice a pokud potece u valce a ne u brzdice tak zluste povolit (pokud to bude mozne ) hadicku v podbehu jak zacina brzdova trubka a konci hadice.

Jinak brzdy nikdy nebudou zavzdusnene samy od sebe ale nekde neco tece , pokud bzdovka nebyla sama voda

axlik*
hodnocení

Brzdovka byla sama voda a brzdy byli dělané bez odvzdušnění čili to zůstalo tak jak to bylo a to byla chyba no..

zz*

imho povolit hadičku, sešlápnout pedál, nasadit hadičku, povolit pedál. A tak pořád dokola, dokud z hadičky nepoteče brzdovka. Snad se nemýlím :)

axlik*
hodnocení

Tak to nechápu ovšem :D hadičku mám nasazenou celou dobu a za ní mam očkovej klíč ... Myslel jsem spíš nechat to povolený a pořád šlapat, vyšlapat z toho nějakou brzdovku a pak to zavřít..

zz*

hadička nebo šroub, čert to vem :) Logicky, když máte povoleno, tak je jedno jak na pedál šlapete. Sešlápnutím vytlačíte vzduch, povolením ho opět nasajete. Podle mě správně je sešlápnout pedál = vytlačit vzdych, pak utáhnout KLÍČ (matku) :D a povolit pedál. Tím pádem se nenasaje vzduch, ale brzdovka z nádržky. A tak dále, dokud nebude všechen vzduch venku. 10 let zpátky jsem to dělal na Audi 90, ale čert ví, jak se mi to povedlo :D

blackflamesiczi*

kapaliny vytlacite vice nez je to zpetne schopne nasat vzduchu takze porad jse s kapalinou v + , delaji to takhle snad vsichni a ja uz asi 15 let

blackflamesiczi*

blbost proste nasadit hadicku a slapat ven se dostane vice kapaliny nez je to schopne nasat zpetne a takto dokola a dotahnout pri zmacnutem pedalu

kjanik112*
hodnocení

0x

Brzdy také nelze odvzdušnit, když propouští- netěsní- hlavní brzdový válec-i když jen nepatrně.

axlik*
hodnocení

Na stoprocent nepropouští ;) jednak sem s autem najel přes 8000km a neubyla mi ani kapka z brzdovky a jednak sem kontroloval kolem dokola..

hodnocení

0x

pokud povolíš odvzdušnovák a nic z něj nejde nebo to de jen málo tak sou v háji hadice rozpadaj se zevnitř

já to třeba odvzdušnuju tak že ponořim průhlednou hadičku do sklenice s trochou brzdovky povolim odvzdušnovák a šlapu dokud dou bubliny až to de čistý utahuju a du na další kolo-nezapomínat dolejvat brzdovku do nádržky

axlik*
hodnocení

Jo tak přesně tak sem to dělal no :(

kjanik112*
hodnocení

0x

Pozor- propouštění hlavního válce se projeví až při odvzdušňování-do té doby to funguje. Dokud je okruh uzavřený, kapalina nemá kam vytéct.

axlik*
hodnocení

Je možný, že celá chyba byla prostě v tom, že jsem nedostatečně povolil odvzduš. ventil? Asi jo že :D? Protože přitelkyně řikala, že jednou ji ten pedal opravdu spadnul a ztvrdnul, ale jindy ne, byl sem teď u auta a ten ventilek se musí skoro vyšroubovat ven aby propouštěl a pedál pak jde až na podlahu krásně, jinak ne..Takže asi tady bude zakopaný pes že :)

doplněno 21.03.12 22:18:

Každopádně děkuji za radu od @blackflamesiczi hned zítra se do toho pustim znovu a tentokrát touto metodou a snad to už bude v pohodě :)

nu*

Tak já si dávám do malé skleničky trochu nové brzdové kapaliny, konec hadičky ponořím do ní, po "našlapání" pedálem a povolení odvzduš. šroubu jdou z hadičky vzduchové bublinky, poté z ní proudí stará brzdová kapalina tmavší barvy, odvzušňuji brzdový váleček dokud neteče čirá kapalina...pak druhý, a pak oba přední...

doplněno 22.03.12 08:45:

právě podle ětch bublinek a proudění kapaliny poznám že jsem šroub povolil dostatečně, a také pokud by partnerka nečekaně pedál uvolnila, nenasaje se hadičkou zpět žádný vzduch, tedy pokud je hadička elastická

hodnocení

0x

Správné je při odvzdušňování postupovat od nejvzdálenějšího kola vzhledem k hlavnímu brzdovému válci. Nejlepší postup , zaručující úspěch spočívá v tom : Na odvzdušňovací šroub , který povolíte nasadíte vhodnou dostatečně dlouhou hadičku , nejlépe průhlednou, kterou ponoříte do brzdové kapaliny v nějaké menší průhledné lahvičce. Lahvičku si umístíte tak aby byla vidět z pozice řidiče - třeba na kapotu vozidla. Poté opětovně sešlapujete pedál brzdy , do okamžiku až přestanou vycházet bubliny vzduchu a hladina kapaliny v lahvičce začne stoupat. Poté už stačí jen odvzdušňovák utáhnou a pokračovat odvzdušněním dalšího brzdového válečku v kole vozidla . K tomuto stačí jeden člověk. miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]