Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné startování

Od: bodyk* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, posledních 14 dnů mám problém se startováním Octavie 1.6 benzin. Mám vyměněné vstřiky, palivový filtr, svíčky a benzinové čerpadlo. Auto bylo v servisu napojené na počítač a nevykazuje žádnou vadu. Při jízdě se mi stane, že auto ztratí na pár vteřin výkon,plynový pedál nereaguje. Ráno auto chytne napoprvé, odpoledne ze zaměstnání také, ale ujedu kilometr abych se zastavil v obchodě a už nenastartuji. Baterie točí, ale motor nechce naskočit. Po pár pokusech toho musím nechat, abych nezničil baterii. Přijdu po cca půl hodině a auto chytne napoprvé. Jsem z toho už docela zoufalý. V servisu mě řekli, že už neví co by na autě měli zpravit. Octávka má sice najeto 310 tisíc kilometrů,ale ten samý problém mě začal dělat otcův Renult Thalia 1.4 benzin kde je najeto 37 tisíc. Může být na vině kvalita paliva? Do obou jsem natankoval u stejné pumpy a to u BENZINY kde jsem si byl jistý kvalitou. Do Octávky jsem přidal půl nádrže na OMW, ale žádná změna. Může mi někdo poradit. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem automechanik, ale z toho usuzuji, že auto chytá nastudeno a zahřáté nejede. Chtělo by to vyměnit servis... Lambdu někdo kontroloval?

hodnocení

0x

může zlobit i čidlo teploty pro ŘJ

souhlasím.. často se to takto projevuje... měli jsme to same na 1.4mpi a teplý motor nešel nastartovat.. muselo se tak půl hodky čekat... a nebo to může dělat ještě snímač otáček kliky. ale začal bych tím teplotním čidlem.. možná na zkoušku bych to čidlo odpojil pokud zrovna nejde nastartovat..

realista*
hodnocení

0x

Tak stejný problém, skoro na vlas u Renaulta byl vyřešen po několika návštěvách firemních servisů, kde měřili kde co a chtěli na hodinu práce i přes pět set KČ bez záruky opravení závady. Nakonec v docela malém servisu pracovník pravil, že podobný problém už jednou vyřešil. Bylo vadné elektrické dopravní čerpadlo benzínu. Prostě někdy vynechávalo. NĚKDY (!) A v tom byl ten problém. Po výměně za jiné ze staršího vozu, již je to asi tři roky, je vše OK. Žádný podobný problém. Byl bych rád, pokud napíšete, zda vám tahle rada pomohla. Co Vy na to?

bodyk*
hodnocení

Zdravím, dneska mi přivezli auto z druhého servisu. Znovu prohlédli všechny spoje, lambdu, napíchli na počítač a vše v pořádku auto už třetí den startuje, tak budu doufat. Díky za radu.

ikyhupil5p

Lambda nemá na startování žádný vliv. Nechápu proč jí kontrolovali.

artemio2*
hodnocení

0x

Bohužel,v servisech dnes pracují lidé,kteří jsou nikoli opraváři,ale vyměňovači.Pokud mu diagnostika ukáže na vadné čidlo vzduchu,dokáže ho vyměnit.Tím ale jejich znalosti končí.A ty zákazníku plať a plať,než se čirou náhodou podaří závadu odstranit.Je třeba najít servis,kde pracuje starší zkušený člověk,který si umí poradit,logicky hledat a dojít k příčině závady.Měl jsem nedávno v ruce Renault 25,který po opravě výfuku odjel z nového servisu na odtahu,protože tamní 3 mechanici dokázali sice vyměnit výfuk za nový,ale nepodařilo se jim po opravě nastartovat.Snažili se tak,až za 2 dny zcela zničili startér.A příčina?Při manipulaci s výfukem poškodili kabel,který napájí palivové čerpadlo a problém byl na světě.A zpět k Tvému příspěvku.Spíše než palivo to vypadá na problém v elektrické části.Tedy cívky a okolí a dále snímač horní úvrati,ten by mohl být také příčinou.Stačí,že je znečištěný a dává špatné signály řídící jednotce.

mikulkaj*
hodnocení

0x

Jak je t o u Octávky to nevím ,ale mohlo by to být stejné .Měl jsem stejný problém u Thálie 1.4 16 v. Studená nastartovala hned ,ale po ohřátí jsem třeba 10 krát musel startovat než naskočila. Byl jsem s tím v servisu a nic nezjistili. Mechanik řekl ,že se to dá zjistit jen v ten moment ,když auto nechce naskočit . Když jsem to opět nemohl nastartovat zavolal jsem servis ten přijel s počítačem a zjisti vadný snimač otáček klikového hřídele. Je umístěn u Thálie za vzduchovým filtrem na frémě nad setrvákem. Jde to snadno vyměnit. Po montáži nového snimače bylo po problémech. J. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]