Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda octavia 1.8 - vyplatí se?

Od: honza101994* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, Jaké máte zkušenosti se škodou octavií s motorem 1,8?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

s jakým výkonem?

honza101994*
20.03.12 19:37
hodnocení

s 92 Kw.

blackflamesiczi*

zere a nejede , ale je zajimave ze v audine jede a nezere

nu*

audina to má ten motor uložen jinak a má jinak vyřešeno sání

blackflamesiczi*

mel jsem obe a jedinej rozdil je prave to sani a mozna jinej soft v jednotce a rozdil ne spotrebe 2 litry

nu*

měl jsem 110 kW s turbem a jede to dobře, spotřeba dle stylu jízdy, dá se s tím jezdit za 7 litrů, ale určitě se tady dočteme že 92 kW žere 10 litrů a že to nejede...kup si 110 kW

mikikus*
hodnocení

0x

Otec má ve firmě Octávii 2.0i, 85 KW a bere mu 8l, má najeto přes 300Tkm, je spokojen..., ale lepší je diesel, umí jezdit i za 5-6l, a power je podobný.

kobra*
hodnocení

0x

Moje rodiče maj tohle auto a nemůžou si ho vynachválit, žádné problémy. Šlape jako hodinky:)

laybor*
hodnocení

0x

Od roku 99 je předěláné sání a ŘJ a už nežere

doplněno 20.03.12 21:37:

Moc lidí o tom neví a je to dobrý tip ( od r. 99 )

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Mám necelých 8 let a jsem spokojen (i když už pokukuju po jiném autě, ale to je spíše z důvodu stáří).

Motor po stránce spolehlivosti naprosto v pohodě. Koupeno se stavem 100tis. km, nyní má 190tis. km, za tu dobu pouze pravidelný servis + rozvody + nějaké čidlo.

Po stránce výkonu na běžné ježdění zcela dostačující. Spotřeba taky zcela v normě, delší trasy po okreskách v pohodě s průměrem kolem 7l/100km, do práce 15km jezdím v průměru do 7,5 litrů, vše při normálním tempu max cca 10% nad limit.
Ale je dost choulostivý na zacházení s plynovým pedálem, stačí jen o málo víc šlapat na plyn a hned je to litr navíc. A taky na studený motor (což je taky můj případ), do školy/školky s děckama, do obchodu, k rodičům přes kopec, to všechno jsou jízdy tak do 1km tam i zpět (holt už jsem lenoch *smich*) a to celkovou průměrnou spotřebu docela zvedá, takže dlouhodobý průměr mám 8,2 l/100km.
Takže já za sebe motor chválím, ALE:
pokud je to jen trochu možné, berte variantu 1,8 TURBO 110kW, to je přeci jen o level výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]