Nejste přihlášen/a.
Pánové, mám osobní automobil staršího data výroby. Chci ho prodat známému do Belgie. Pánové, nevíte někdo, jaký je v tomto případě správný postup a potřebné náležitosti? Byl jsem se informovat na DI, paní byla sice příjemná, ale řekla mi ať přijdu jindy, že se musí sama informovat, že se s tímto požadavkem ještě nesetkala. Děkuji, zdraví Venkovan.
Na DI se nevěnují regItstraci aut od roku 2001. DI je součást policie, to by jste mohl vědet.
Na dopravním úřadu lze na požádání belgičana vydat k autu exportní značky, auto musí mít platnou technickou prohlídku a povinné ručení, belgičan může někomu vystavit písemnou plnou moc k jednání jeho jménem, klidně i Vám, pak na uřad nemusí osobně. Jeho podpis nemusí být úředně ověřen, pokud Vás zmocní jen ke konkrétnímu úkonu - k trvalému odhlášení konkrétního auta ( RZ, VIN) k exportu.
Správní polatek je 800,- Kč.
Děkuji panu" Nu " za odpověď. Omlouvám se, že jsem se nevyjádřil zcela přesně. Samozřejmě jsem měl na mysli Dopravní úřad, nikoliv Dopravní Inspektorát. Omlouvám se za nepřesnost. Vozidlo je v současné době v nepojízdném stavu a převoz bude realizován nikoliv po vlastní ose. Z těchto důvodů vozidlo nemá TK a nemá také pojištění. Je k tomuto převozu nutné něco jiného než odhláška? Na odboru dopravy mně na moje otázky nedovedl odpovědět ani vedoucí úřadu. Děkuji za pomoc jak jednat na tomto úřadě. Zdraví Venkovan.
Exportní značky nelze vydat k vozidlu bez platné TP a bez pojistky.Na značky se musí vylepit kontrolní známka s termínem další TP. Jinak auto k exportu neodhlásíte. Prodat můžete cokoliv komukoliv, ale evidenční úkon neprovedete. Ptejte se na Vašem úřadu.V EU se staré nepojízné plečky zpravidla vozí dlo ČR a ne obráceně.
Pro pana "nu". Vážím si Vaší odpovědi. Ještě by mě zajímalo, zda-li bych mohl vozidlo odhlásit jako změnu využití vozidla s tím, že vozidlo jde do soukromé sbírky do Belgie. Jistě máte i pravdu, že se plečky vozí spíše sem k nám, ale zde se jedná o zájem ze strany Belgičana, který si stejný vůz chce dát dohromady jako vererána. Nějaké součástky má doma, nějaké by dostal ode mě. Jen nevím, zda by to mohl být pro něho problém s přihlášením v Belgii. Díky za Vaše odpovědi. Zdraví Venkovan.
Otázka pro belgičana, zda bude k auto potřebovat i platné CZ doklady, a otázka ro Váš úřad...když auto nafotíte, včetně záběru na VIN, a napíšete k tomu nějaké povídání že chcete auto v budoucnu využívat jako předmět Vaší soukromé sbírky, možná to na úřadu bude stačit jako dokald zániku učelu využití, podle noveliobsného zkonas č.56/2001Sb., a auto vyřadí...Pak si ho belgičan odveze i s TP kde bude záznam o vyřazení z registru vozidel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.