Nejste přihlášen/a.
Dobry den, kdyz jsem kupoval auto, prihlasil jsem je na dopravnim urade, pote jsem se stehoval do jineho okresu, tam jsem ziskal novou obcanku s jinou adresou, vozidlo jsem ale nezmenil, tudiz je porad na tom urade z prvniho okresu. Ted je chci prodavat, s hodou okolnosti cloveku z toho prvniho okresu. Potrebuji vedet jestli je musim jit tady u nas prihlasit a zaroven odhlasit, nebo to udelaji v prvnim okresu? Jde o to ze mam jinou obcanku. dekuji
Blahopřeju, teď můžete nadávat na úředního šimla, a to jen a je proto že jste porušil zákon a do 10 dnů po přestěhování jste nešel na úřad v novém bydlišti a nevyměnil jste si značky za jiné a nenechal jste si zapsat do dokladů k vozidlu příslušnou změnu...tyto kroky dané zákonem nelze přeskočit, bez ohledu na to kam se auto vrací...Tak se zvednětě s jděte na uřad kde máte teď trvalé bydliště...Samozřejmě že máte jinou občanku, protže jste si jí šel vyměnit na registr obyvatel...kdyby jste udělal co Vám zákon ukládá, měl by jste i jiný techničák a jiné značky...
pokud je stěhování "z okresu do okresu",ale ve stejném kraji-je to jedno...Po prodeji provedete odhlášení ze sebe na...na MěÚ,kde jste byl původně evidován-možná bude paní brblat,ale jste velmi snadno identifikovatelný podle r.č.,potažmo č.OP(to nynější navazuje na původní s jiným trv.pobytem) z evidence obyvatel,kam má paní za přepážkou online přístup...Takže jste prostě oprávněnou osobou provádět změny v registru...
Vzhledem k tomu že v jednom kraji může být 30 registračních míst, které si vedou vlastní registr vozidel jedno to není. Stěhováním do jiného správního obvodu přestává být původní registrační místo místně přislušné cokoliv řešit, tolik záko č.56/2001. Cokolic by úředníci udělali bylo by neplatným úkonem..
Tak je to uvedeno v zákoně, a tak je vytvořen elektonický registr vozidel. Kdo se odstěhuje jinam, přihlášením se na registru obyvatel v jinom správním obvodu se stává zápis v regisrtu vozidel pro původní registarční místo nepřistpný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.