Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení auta do autobazaru - zamlčení vady

Od: hel* odpovědí: 12 změna:

Zdravím

ráda bych se zeptala zda je možné vrátit auto do autobazaru z důvodu zjištění závad, na které nás prodejce neupozornil.

on ale tvrdí, že pro vrácení není důvod!v předávacím protokolu je uvedeno obecné označení, ale žádné konkrétní vady. zjištili jsme ale, že auto nemá žádný funkční airbag i když je inzerováno 4x a že karoserie je smontovaná ze dvou částí - takže je po bouračce - i když na náš dotaz jsme byli ujištěni, že auto borané nebylo!

Jak máme pokračovat?

Děkuji předem Hel.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mgtka
hodnocení

0x

Myslím, že pokud v kupní smlouvě nemáte nikde uvedeno a bazarem podepsáno, že je auto nebourané, tak nic nezmůžete.

Taky záleží na tom, jak dlouho to je co jste auto koupila, většinou se dá ve lhůtě několika dní od koupě odstoupit od smlouvy.

hel*
hodnocení

auto jsme koupili v pátek a ještě v pátek jsme ho odvezli na diagnostiku.. kde jsme zjisitli závady onžéatd.

v předávacím protokolu je ale napsáno, že karosérie je původní ale opravovaná.

Takže to je ale podle mě nepravdivá informace - jelikož je jasně prokazatelné, že půl karoserie je ze dvou aut.

Je možné to řešit přes nějakou instituci? popř. policii?

Hel.

ještě aby ta polovina karosérie pocházela z trestné činnosti, pak by to PČR řešila s Vámi. zde dostanete odpověď v obecné rovině. asi bych kontaktoval právníka. dobrého právníka. otázkou je o jak velký (finančně silný) autobazar se jedná. auto vám prodával autobazar nebo koupi pouze zprostředkovával?

mgtka

tak každopádně bych jim tam zašla pohrozit že pokud vám nevyjdou vstříct tak to budete řešit přes policii jako podvod.

jarda3*

No hlavne jde o to, o jake auto (za kolik) se jedna, aby vynalozene usili stalo za to. S policii bych moc nepocital, ta vas posle vite kam, sepisou protokol a za mesic to odlozi - maji svych starosti dost o platy a mista.

buss

Který de... vám načural takový postup? To jste měli na prohlídku zajet v rámci zkušební jízdy. Solidní prodejce to umožní, pokud ne tak utííkám jako by mi za řití hořelo!

buss
hodnocení

0x

Je nutno postupovat v souladu s občanským zákoníkem, soudními rozhodnutími, obsahem smlouvy. Ani případný soud nebude postupovat jinak. Bourané není vada. Sama asi naděláte nic, poradit se s právníkem. Ale ani on nemůůže předjímat rozhodnutí konkrétního soudce. Je to loterie a schopnost protistrany.
Proč jste nenechali auto prohlédnout v nějakém lepším, odpovědném servisu?

nu*
hodnocení

0x

Blahopřeju, příště si kupte auto jinde...ve smlouvě budete mít napsáno že jste auto převzali jak stojí leží atd...a že jste seznámeni se stavem atd...Tady nikdo nepomůže, bůhvíco jste podepsli...Jděte za právníkem, hned! čas pracuje proti Vám

erikch*

jen tak do diskuze,než vůbec pořídíte auto-máte řešit možnosti prohlídky nezávislou,třetí,stranou a až pak se rozhodovat...Už jsem tu nedávno zminoval sousedovu výbornou zkušenost s autozoom.cz/... ,pokud byste využili služeb takové a podobných firem-nemohlo by se vám tohleto stát...!?! Bohužel auto není houska na krámě-stojí tisícinásobky takže pokud nejsem odborník v oboru nechám si poradit,využiju služeb bud třeba známého mechanika,nebo viz.shora nezávislé fundované "třetí osoby"-pořád se mi to vyplatí,než si třeba za x desítek tisíc pořídit skloubeninu dvou a více stejných aut "v jednom"...A ještě nedejbože aby se zjistilo -pokud se obrátíte na PČR,že použitá třeba 1/4 auta je z nějakého kradeného(třeba podle kódů pod vrstvami barvy a plniče-podle typu auta),tak vám to ještě seberou a nebudete mít vůbec nic...

hoummy*
hodnocení

0x

Já jsem zjistil také po koupi v servise, že auto nemá funkční airbag a že bylo bourané, ikdyž říkali, že je vše okey a nebourané :D.

Zjistil jsme to, až jsem měl nehodu.

Neřešil jsem to nějak, ale ještě záleží na tom, jak dlouho jej máte. Myslím, že někde je že do 60 dní máte právo vrátit, bez udání důvodu a když bylo zamlčováno, tak tím tuplem...

buss

Oh jaký je to omyl, pokud se nečte zákon, OZ nic takového nezná (postačí si v něm pohledat)! To bych pojezdil, něco si našel a vrátil. Neblbnout jim hlavu. Ne 60, ale 6 měsíců u použitého zboží a s důvodem.

No nevím, s tím že je kastle poopravě po bouračce a je ze dvou-asi neuspějete,ale u těch vaků-pokud jsou psány 4 a ani jeden nefunguje nebo není tak tam by byal dle mne možnost minimálně slevy.Kolega jezdi dva roky s autem,pak z důvodu potřeby většího chtěl prodat a kupec zjistil, že má bouchlý vak,dostal díky tomu o 20 000kč mín.

PS sám si to nezjištoval a ani o tomto nevěděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]