Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má Felicie posilovač řízení?

Od: honza101994* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli Škoda Felicia má servo (posilovač řízení) a popřípadě jestli ho nemá,tak jaký je rozdíl mít a nemít servo! A poté se rozhoduji o koupi Škodě Felicii nebo Octavii. Poraďte mi prosím, je lepší koupit novjejší ojetou Škodu Felicii, tak za těch 40-50 000 Kč nebo starší Škodu Octavii za 50-60 000 Kč? Předem Děkuji za odpověď!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Posilovač řízení je u Felicie nadstandart a mají je jen v sérii 1.6 benzín a 1.9D nafta. Klasické elektrické servo to není. Je to hydraulický posilovač a nádržku na kapalinu mají hned u masky po otevření kapoty (tak se laicky pozná). Jezdím Favoritem a je to stejné jako řídit Felicii bez serva. Řízení je přesné a lehké. Ze servem jde točit na místě i malíčkem, ale to já nepotřebuji. Při běžné jízdě se to nepozná. Jen při parkování do podélného stání. Bral bych Felicii pro její lepší opravy i v domácích podmínkách a Octávii k vůli nekorodující karoserii (pozink).

doplněno 18.03.12 21:42:

Šipka ukazuje na nádobku kapaliny od posilovače u Felicie ;)

Má Felicie posilovač řízení?

ahasver4*
hodnocení

0x

Seženete se servem i bez.Jednoznačně do poručuji tu,která ho má.Bez něj je to stroj na posilování...:)No to co koupit,to je těžké.To,co bude v dobrém technickém stavu...:)

milanho*
hodnocení

0x

Určitě bych bral servo je to velký rozdíl. a poté bych šel do octavie 1.9 TDI nesmrtelný motory s malou spotřebou

zz*
hodnocení

0x

no nevím, za 40-50 seženeš slušnou Octávku (i za míň, loni na podzim kamarád kupoval 1.6ku za 33.000Kč), podle mě kupovat Feldu za tyhle peníze je blbost

nu*
hodnocení

0x

Felicii koupím v SRN za 350 eur, stačí pak vyměnit nebo opravit reznoucí páte dveře a ještě nějaký rok bude sloužit

jarda3*

plus desitka na prihlaseni...

Ale Felicii bych uz urcite nekupoval. Oktavka za 50 bude pelech vylitanej, podival bych se po uplne jinych znackach, nez je koncern.

zz*

Já bych to tak jednoznačně neviděl... Škodovky nemusím, ale jak jsem již psal, kamarád koupil za 33.000 1,6ku 97.rok, zaplatil 3.000 EKOdaň, 2.000 repas alternátoru, pak nějaký drobnosti (svíčky, těsnění sání,...) a jezdí denně bez problémů. Při pohledu na inzertní servery je Octávií spousta kolem 35.000, a pokud ten člověk chce vyloženě Škodovku, za ty peníze je Octavia jasná volba.

gumidek*

Co se týče ekodaně, tak 10 000,-Kč platí jen Škodovky s karburátorem a to jest do Favorita 1993. Pak od Favoritů se vstřikem a katalyzátorem Spi (BMM) jednobodové vstřikování se platí eko 5000,-Kč (platí i pro Felicie s tímto motorem) a Felicie Mpi Simos 2P vícebodové vstřikování se platí 3000,-Kč.

jarda3*

Ja myslel naklady na dovoz (prevozni znacky nebo podval), dovozova STK, ekovypalne a dalsi administrativni poplatky. To vetsinou desitku hrave prekona i s 3000 vypalnym.

gumidek*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]