Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli Škoda Felicia má servo (posilovač řízení) a popřípadě jestli ho nemá,tak jaký je rozdíl mít a nemít servo! A poté se rozhoduji o koupi Škodě Felicii nebo Octavii. Poraďte mi prosím, je lepší koupit novjejší ojetou Škodu Felicii, tak za těch 40-50 000 Kč nebo starší Škodu Octavii za 50-60 000 Kč? Předem Děkuji za odpověď!
Posilovač řízení je u Felicie nadstandart a mají je jen v sérii 1.6 benzín a 1.9D nafta. Klasické elektrické servo to není. Je to hydraulický posilovač a nádržku na kapalinu mají hned u masky po otevření kapoty (tak se laicky pozná). Jezdím Favoritem a je to stejné jako řídit Felicii bez serva. Řízení je přesné a lehké. Ze servem jde točit na místě i malíčkem, ale to já nepotřebuji. Při běžné jízdě se to nepozná. Jen při parkování do podélného stání. Bral bych Felicii pro její lepší opravy i v domácích podmínkách a Octávii k vůli nekorodující karoserii (pozink).
doplněno 18.03.12 21:42: Šipka ukazuje na nádobku kapaliny od posilovače u Felicie
Felicii koupím v SRN za 350 eur, stačí pak vyměnit nebo opravit reznoucí páte dveře a ještě nějaký rok bude sloužit
plus desitka na prihlaseni...
Ale Felicii bych uz urcite nekupoval. Oktavka za 50 bude pelech vylitanej, podival bych se po uplne jinych znackach, nez je koncern.
Já bych to tak jednoznačně neviděl... Škodovky nemusím, ale jak jsem již psal, kamarád koupil za 33.000 1,6ku 97.rok, zaplatil 3.000 EKOdaň, 2.000 repas alternátoru, pak nějaký drobnosti (svíčky, těsnění sání,...) a jezdí denně bez problémů. Při pohledu na inzertní servery je Octávií spousta kolem 35.000, a pokud ten člověk chce vyloženě Škodovku, za ty peníze je Octavia jasná volba.
Co se týče ekodaně, tak 10 000,-Kč platí jen Škodovky s karburátorem a to jest do Favorita 1993. Pak od Favoritů se vstřikem a katalyzátorem Spi (BMM) jednobodové vstřikování se platí eko 5000,-Kč (platí i pro Felicie s tímto motorem) a Felicie Mpi Simos 2P vícebodové vstřikování se platí 3000,-Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.