Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zítra si jedu koupit motorku, jetou. Vím že běžný postup je takový, že prodejce mi jí prodá a poté dojde na svůj úřad, tam jí odhlásí na mě a doklady mě pošle. Ale je možnost i ta, že mě dá všechny doklady a smlouvu a zařídím si odhlášku i přihlášku sám? Jaký je postup? Díky
taky by šlo, ale byl by hloupý, aby to risknul. Dejte si do kupní smlouvy do kolika dnů je povinný doklady odeslat a případně sankci... ať má motivaci to neprodlužovat
sankci určitě! Nedávno se mi stala věc podobná, půl roku jsem původního majitele, aby na mě přepsal auto,a poslal mi doklady. Ve smlouvě bylo uvedeno, že je povinnen takto učinit do 14ti dnů. Po konzultaci s právníkem vyšlo najevo, že tato skutečnost brání používání vozidla, a mohu odstoupit od kupní smlouvy. Jenže vozidlo kupujeme protože ho chceme, ne aby jsme ho vraceli, že Odstoupením od kupní smlouvy by nastal kolotoč, kdy a jak předat vozidlo, prodávající samozřejmě už nemá ty peníze, takže by to došlo k soudu, kterej by určil (za pár let, známe vytíženost soudů v ČR), že mi to může splácet po 200 Kč... Proto mi právník doporučil příště do smlouvy uvést sankce, protože jakmile dosáhne 5000 Kč, jedná se o trestný čin, a musí se tím začít zabývat Policie. Do této doby se jedná o občanskoprávní spor, který neřeší Policie, ale pouze právníci a soud... Toliko moje zkušenost
Jistě, jde to na PM, ale kde má jistotu, že to kupec udělá? Není lepší si tam hned s ním zajít?
to zz: právník Vám doporučil dát si sankci? bych toho vašeho právníka chtěl vidět, to musel být asi pěkný tydýt a vy taky když mu to věříte! Policie by vás tak akorát s vaší sankcí vypoklonkovala a jestli jste alespoň trochu inteligentní, tak víte proč! A pokud to neví ani ten váš právník tak ať vrátí diplom!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.