Nejste přihlášen/a.
Pokud mám skupinu A1 mohu opravdu řídit skůtr do 125cm 11kw a platí to letos nebo se to teprve připravuje na schválení děkuji za odpověd.
S A1 opravdu můžete řídit 125/11kW, ale jen u nových řidičáků a platí to už delší dobu. U starších byla poznámka A1 do 50 ccm. Ptal jsem se na to v autoškole a bylo mi vysvětleno, že je to proto, protože AM je řidičák na motocykl do 50 ccm, ale s omezením rychlosti na 40 km/hod. Jenže dříve byla skupina M taky do 50ccm, ale bez omezení rychlosti a protože Vám nemůžou zpětně vaší řidičskou skupinu omezit ( do 40 km/hod), proto při výměně řidičáku Vás posunou do nejbližší vyšší skupiny a to je A1. V novém řidičáku je za skupinou A1 poznámka "150" a to je snad nějaké označení zákona nebo vyhlášky, která to upravuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.