Nejste přihlášen/a.
Když je kompresor natlakovaný, je možné od něj odpojit tu spirálovou hadici, popř. třeba vyměnit nářadí na konci hadice? Nebo se musí "odtlakovat". Budu mít kompresor co prý má dva vývody, musí být ten jeden co není používán nějak "ucpaný"? Díky za odpovědi.
Ano v jedné z rychlospojek je vždycky ventil, který uzavře cestu vzduchu při odpojení nářadí.
Hodně ale záleží na tlaku, při kterém nářadí odpojujete.
Já jsem často přehazoval foukací pistoli s pistolí na foukání pneumatik a často se mi stalo, že se ventil neuzavřel (utíkal vzduch z kompresoru). A taky při odpojování pod tlekam můžeš poškodit těsnění uvnitř rychlospojky.
Proto jsem si na výstup doplnil malý kulový kohout. Ten před výměnou nářadí uzavřu, vypustím tlak z hadice a potom můžu přehodit nářadí bez tlaku vzduchu.
Na výstupu z kompresoru jsou většinou rychlospojky (samice), které jsou při rozpojeném stavu uzavřené a těsné. Takže volný vývod ucpávat nemusíš.
Až kompresor zapneš a natlakuješ, tak zjistíš jestli tím vývodem vzduch uchází nebo neuchází.
Rychlospojky běžné kvality - např tyto
podobné problémy neznají. Ventil bývá součástí female rychlospojky (samice), naprosto běžně se odpojuje pod tlakem bez toho, že by vzduch utíkal. Pokud utíká, není třeba shánět další ventily, ale dotyčnou rychlospojku odmontovat a mrštit do dáli.
Asi tak. Za opravdu dlouhou dobu mě odešly dvě rychlospojky z asi deseti kousků a to je běžně několikrát denně odpojuju pod tlakem. Ale věřím tomu, že rychlospojky z hyper super mega obchodů mají životnost minimální. A drbat se pokaždý s nějakým kulovým ventilem abych mohl dát na vzduch něco jinýho, to by mě mohli milovat. Koupím pořádnou a mám klid. Nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levné věci.
Ahoj taky mám furt problémy při výměně nářadí. Spíš mě pod tlakem nejde odpojit rychlospojka. tak mě zaujal nápad colomba
s tím kuláčkem.
No, to je sice fajn, ale kuláček v tomto případě jaksi příliš nepomůže. To by musel být namontovaný jedině třícesťáček , který odfoukne vzduch z hadic, což kulák už z principu konstrukce nemůže dokázat. Pokud nejde odpojit spojka pod tlakem, bývá vymačkaný zajišťovací machanismus - buď kulisa, či váleček. Ale ať tak či tak - platí co jsem už napsal - spojku amputovat, vyhodit, dát pořádnou. Ty, co jsem dával do linku výše, mám vyzkoušené, nejsou drahé a jsou používány v truhlárnách v profi nasazení. Ovšem pokud si někdou kouupí šikmookou šitózní věc, která předstírá, že je spojka, tak pak holt vymýšlí kuláčky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.