Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč netopí Daewoo Matiz

Od: olaf71* odpovědí: 9 změna:

poradí mi někdo, proč netopí Matizek?

termostat nový,hadice horká až k přívodu do radiátoru topení (hadice č.14). samotný radiátor je vlažný, tím pádem nefouká teplý vzduch. že by byl radiátor neprůchozí a proto netopí?

díky za rady

doplněno 10.11.12 14:08:

schéma:

Proč netopí Daewoo Matiz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

A co pojistky?

hodnocení

0x

Tak pokud je hadice horká až k tomu topení a samotné topení je studený a výstup z něho taky tak je neprůchozí.. na to schema pořádně nevidím ještě tam musí byt nekde ventil co pouští teplou vodu do topení tak by to mohl dělat ještě ten ventil..

erikch*

pokud se neztrácí kapalina,termostat atd.o.k.bude nejspíš problém v přicpání samotného radiátoru-takže dokud ještě nemrzne,tradá radiátor ven,propláchnout tlakovou vodou(ideální tlak vodovodního řadu-např.sprcha),naplnit až po přívody klasickým octem a nechat tak den dva působit-pak proplach vodou(uvidíš toho bordelu) a tradá bude teplíčko...Osobně to dělám(pravda v létě) u každého svého auta jednou za 2 roky(žiju v Krkonoších) a nemám jediný problém-opravdu to funguje-narozdíl od všech možných antifreezů,antikorozů apod.,prostě usazeniny se tvoří u každého autamkteré má chladiče ,topení atd.z kovu(což jsou všechny) a používá jako médium chladící kapalinu-to je fyzika a platí pro všechny bez vyjímky...

olaf71*
hodnocení

také si myslím, že je radiátor ucpaný. při výměně termostatu jsem vypustil část nemrz.kapaliny a na dně nádoby bylo dost rezatého bordelu. neumím si ale představit ten radiátor vyndat a dát zpátky. nestrčím ruku do místa, kde se napojuje hadice a zřejmě budu muset částečně rozebrat palubní desku, abych posunul celé topení a radiátor mohl vyndat.

erikch*

u Matize jsem ho teda nekuchal,ale principiálně to bude vesměs stejné-většinou je zapotřebí alespon povolit palubku(kvůli místu)...,ta bude u tohohle prcka určitě šroubovaná k torpédu od motoru(odplastovat kryt stěrače,stěrače samotné atd.)-možná bych číhnul na foru klubu Matizu-možná už to někdo řešil,resp.někdo popsal podrobnější postup-to ušetří spoustu času a i nervů-nebudeš muset experimentovat a budeš vědět kde co a jak kam sáhnout-ale nebude to nic dramatickýho-nic než vpředu motor,možná i ventilátor je od motoru...,v palubce klapky topení,čudly mlhovek a rádio tam není...

olaf71*
hodnocení

nejhorší je, že když mi to nepůjde a naštvu se, tak to topení vytrhnu i s palubkou a bude po srandě

erikch*

no s tímhle opatrně-chce to fakt klid-anebo si pak pořídit do Matízka bufíka...*smich*

olaf71*
hodnocení

takový krásně viditelný schéma :)

olaf71*
hodnocení

děkuji všem za rady, i když aktivně poradil jen "erikch". *placni*

oprava odstraněna. zřejmě ucpaný topný radiátor. ani jsem ho nevyndaval. celou soustavu jsem propláchl, různě hadice sundaval, ucpával atd. tak aby propláchl hlavně radiátor, který samostatně vyndat je jen pro silné povahy. vyteklo hodně sraček a teď topí tak jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]