Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obejít Ekodaň - odhláška na mé jméno

Od: danielss33 odpovědí: 4 změna:

Zdravim, chci se optat jak bych mohl dohlásit svůj osobní automobil a vyhnout se přitom placení ekodaňě. Vozidlo je na mě odhlášeno, zatím jsem ho nedopřihlásil. Je možné při přihlášení napsat sebe jako vlastníka a jako provozovatele napsat někoho kdo je držitelem průkazu ZTP a vyhnout se tím placení EKO? Po zápisu do TP, že byla ekodaň zaplacena bych třeba po měsíci změnil provozovatele zase na sebe a tím bych se vyhnul zbytečnému rozhazování pěněz do vzduchu.?. Díky za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Proč chcete vůz na sebe přihlašovat - není potřeba.

Ale když už tak přes obyčejnou plnou moc přihlásit přímo na ZTP (lze i když jste v odhlášce) , hned ten den odhlásit na vás a přihlásit na vás.

Evidenčka jde udělat aspon u nás přímo jen jedna na ZTP i na vás zároven.

nu*
hodnocení

0x

Tak jak jste to popsal je to možné, první evidenčka bude na ZTP, potžebujete také jeho písemnou plnou moc k registraci jeho osoby jako provozovatele, a k tomu originál průkazku ZTP, k vymazání osoby ZTP a zapsání sebe jako provozovatele potřebujete další EK na Vaše jméno

cerjezdec

Dravím , mám podobný problém. Auto mám v odhlášce na sebe 2 roky. Je možné to napsat na ztp i v odhlašce a potom přepsat na mě? Pak ještě jeden dotaz. Slyšel jsem že vozidla na lpg jsou osvobozena od ekodaně co je na tom pravdy? Pokud ano tak bych tuto šarádu nedělal Díky za radu

www*
hodnocení

0x

Když chceta vůz na sebe přihlásit - proč?

Žádný zákon toto neu¨pravuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]