Nejste přihlášen/a.
prosím vás ,nedávno mě auto(Fiat Punto) asi po cca 30km teprve začalo trochu topit a pak už topilo super (jindy začal foukat teplý vzduch už po pár kilometrech)
dnes najednou když jsem jel delší cestu (cca 70km), tak už vůbec netopí, pouze fouká studený vzduch
co může být příčinou?
může to být např termostat? jak to prosím zjistit, co je za chybu
voda tam je nebo odvzdušnit?
děkuji za rady
naštěstí ono zas tolik příčín být nemůže-pokud je v okruhu dostatek kapaliny a neztrácí se-tak bud termostat,nebo zavzdušněno(právě vzduch se drží ,což jsou vesměs radiátory topení) anebo je se projevily sajrajtíky za ty roky-opět se usazují právě v radiátorech-tím není průtok horké kapaliny a "mrznete"...Začněte u toho termostatu-pokud to přestalo jakoby ze dne na den...
buď je studená voda v motoru - ale to by topilo aspoň trochu. Nebo vám neteče teplá voda skrz radiátor topení- vadný venti, pokud tam je, nebo zůstává viset klapka která pouští skr radiátor vzduch- podle toho jak je topení ovládáno. Nebo je radiátor ucpaný.
Jako první bych naček dvě trubky, které vedou z motorového prostoru do kabiny k radiátoru topení, obvykle bývají +/- uprostřed vozu. Auto projet, aby se zahřál motor a pak ošahat jestli jsou obě teplé. pkud nejsouz - necirkuluje topením voda - buď neotevírá venti nebo je radiátor ucpaný.
Pokud budou obě horké, zaměřit se na ovládání a funkci klapek, které usměrňují proudění vzduchu.
Je to napsáno obecě bez znalosti konkrítního uspořádání ve vašem voze.
Poékud je motor teplý, bude chyba někde tam.
jsem z toho jelen, vodu jsme měl v nádržce úplně na dně, ale to by vadit nemělo přece
pro jistotu jsem dolil po maximum, ujel jsem cca po městě 4km a až to tase topí
nevěřím, že by to bylo tím, že bylo malinko vody v nádržce,nebo je to možné?
Možné to je. Expanska je tam proto,aby vyrovnávala hladinu vody.v okruhu. Při nedostatku vody si nasaje čerpaclo vzduch a mohou se zavzdušnit i radiátory topení,což se asi stalo a topení přestalo topit.Po dolití vody a následném odvzdušnění (i automatickém) se vše vrátí do normálu,pokud ovšem neupečete motor.Takže pozor i na stav vody.
kruci, pár dní to topí pak zase né!
odvzdušnil jsem radiator topení v autě, vzduchu šlo stráááášně moc pryč pak šla voda,tak jsem to uzavřel
dnes zase po pár km, zaščalo topit, a pak najednou studený vzduch, pak zase na chvilku teplo a pak zase studený vzduch
co to může být?
že by ten termostat?
ted jsem přišel od auta - v nádržce prázdno - dolil jsem vodu a hned to topí super
a z výfuku jakoby trochu prská voda
že by těsnění pod hlavou,nebo něco takového?
no někde ti uteče voda a pak se to zavzdušní je třeba zjistit kde to teče projdi veškerý hadice přetáhni spony dále může týct vodní pumpa nebo chladič a to nejhorší co by tě mohlo potkat je že vodu žere motor ,to že to kape z vejfuku nemusí nutně značit že je těsnění pod hlavou v háji ve vejfuku kondenzuje voda a pak to stříká ven
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.