Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ABS Octavia

Od: krosina* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, bylo to takhle: Mám Octavii 1.6, 74kw, rok výroby 1998. Jednoho dne se mi rozsvítila kontrolka ABS, diagnostika zjistila vadný čidlo na pravém předním kole (vzadu mám čelisti), tak jsem dal nový, chvíli jezdil a kontrolka se po půl roce opět rozsvítila. Diagnostika potvrdila opět čidlo na tomtéž kole, vyměnil jsem a nic, ABS stále nefunkční a chyba stejná. Když jsem jel ale z diagnostiky domů, kontrolka zhasla a ABS i EDS asi dva měsíce fungovaly bez problémů. asi před čtrnácti dněma se ale kontrolka opět rozsvítila. Zajel jsem tedy čidlo reklamovat a tentokrát jsem vzal originální díly a rovnou na obě strany, vyndal, přehodil, ale závada furt trvá. Občas se i stane že při rozjezdu s kolama v rejdu (a to podotýkám že bez prokluzu kol) se ozve ten ,,tajemný zvuk" co vydává EDS. Jindy mi zas při rozjezdu auto začne přibržďovat a ,,hrbit" se na předek. Včera jsem zjistil že se mi vytratila brzdová kapalina, v nádobce nebylo po sítko nic, tak jsem dolil a od té doby se mi zdá, že má pedál ,,delší dráhu" než auto začne brzdit. Nevím jestli to souvisí s tou věcí okolo čidel, jen už si fakt nevim rady. Nenapadá vás někoho kde by moh být problém? Díky za odpověďi, lunoš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

moznost je i lozisko v haji na tom kole a vyosi to kolo oproti snimaci a ten pak zablokuje abs chybovou hlaskou

doplněno 15.03.12 15:49:

nebo vyosenej krouzek abs nezavysle na lozisku

hujer123*

Poškozený nebo znečištěný ozubený kroužek.

pepino82*
hodnocení

0x

vyděl bych to na čtecí kroužek abs v souvislosti s vuli ložiska

erikch*

zas až tak bych "nepřecenoval" vůli ložiska kola-poněvadž aby vznikla vůle v řádech mm(znatelná pro čidlo ABS) muselo by být samotné ložisko už rozpadlé...Uvedomme si,že ložiska bývají vesměs(vpředu)lisovaná,jištěná ségrovkou-takže v příčném směru nemá kam jít-nemluvě o známém faktu,že začínající destrukce ložiska(abrazivní otěr-nikoli vůle) bývá nepřeslechnutelná...Prostě čidlu stačí k "chybě" i bordýlek (i jeden jediný kamínek štěrku,kterého je ještě stále na silnicích dost)na ozubeném kole na poloose(náboji)...Tam bych pátral především...

blackflamesiczi*

ale muze bejt treba blbe nalisovanej a nebo volna poloosa , ja nedavno kouil 2 loziska na dcery auto (ma kolo na lozisku) a abs nefunguje, vyosene neznatelne (okem neni videt) a nezabrzdi to ani nahodou

doplněno 15.03.12 16:52:

myslim krouzek

erikch*

jasný-samozřejmě za předpokladu,že je ložisko v pozici jaké má být,poloosa dotažená atd. Samozřejmě měnit ložiska nemůže každej,kdo má na dílně lis...

blackflamesiczi*

to uz bylo z vyroby u techto se meni lozisko i z casti tehlice , takze se jen prisroubuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]