Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol na kole - co mi hrozí?

Od: dal* odpovědí: 24 změna:

Chci se zeptat prosim, pozil jsem alkohol a zastavila me policie namerili mi 0,44promile co vse mi hrozí dekuji prosim za rychlou odpoved dekuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

1x

dal bych za to maximalní pokutu sebral všecny body a zničil bych na vždy řidičák protože cyklista s alkoholem může zničit život slušnému řidiči!

ridiccyklista

A to jako proč? 0,44 promile je na kole naprosto v pohodě, obzvlášť jestli to bylo někde na cyklostezce v poli (oblíbený místo kontrol cyklistů!). Ve většině Evropy se toleruje 0,5 promile a nikdo řidiče s jednim pivem nebuzeruje. Jen pokud s tim pivem způsobí nehodu tak má prů... a dostane pálku s plnou parádou. Taky si např. němec klidně dá k obědu pivečko, ale dvě pivka ani náhodou a s tim jednim si pak nedovolí jet tak aby boural. A funguje jim to - mají míň nehod než u nás...

Něco jinýho je cyklista co je nalitej že šněruje od kraje ke kraji a ještě je bez světel, ty bych bez milosti skopával z kola do příkopu a tam dotloukl pumpičkou.

nu*

A to jako proto, že 0,5 promile zpomaluje reakce cyklisty, a cyjlista je stejným účastníkem silničného provozu jako já v autě, akorát na rozdíl ode mne při srážce ON nepřežije...chlastající dobytek na silnice naptří...pivo si chlemtej doma večer u televize, a na kolo sedej střízlivý, a pokud si myslíš že v německu můžeš chlemtat a pak jezdit na okle, jezdi na kolo tam...do Bavorska...

V německu to funguje tak, že kvůli vysokým sankcím, ponižujícímu dopravněpsycghologickému vyšetření si dovolí chlastat před jízdou jen málokdo...

zepe*

Vlastní zkušenost jeden cyklista mě na křižovat vjed pod auto v dechu jsem hned citil alkohol.řešli se to furt na polici cca 3 měsíce.

Bál jsem se že to odnesu já ještě že nad křižovatkou byla kamera.A pokad si dá cyklista pivko a jezdí někde mimo vozovku to mě je fuk :-D

buss

Položme si otázku, je cyklostezka (stezka pro cyklisty, ne pruh na komunikaci) komunikací ve smyslu zákona? A zda se pak na ně vztahuje totéž, co na ostatní komunikace.
Co je za plotem je irelevantní, jak si to upravili jinde. Flastrování cyklistů, řidičů je vlastně prevence, že se nic nestane a ne čekat, až něco způsobí. To už je pozdě. Na každého působí alkohol jinak, jinak by se musel každý individuálně testovat..

ellin*
hodnocení

0x

Slyšela jsem, že Vám mohou dokonce vzít i řidičák, mimo to pokuta.

ellin*

Já jsem tedy slyšela, že ho už párkrát vzali, taky jsem nepochopila proč, když to nemá s autem nic společné, ale je to tak...

ellin*

Pardon, měla to být reakce na jardu, místo toho jsem to napsala k sobě... :D

vážená, já jsem ve svém životě slyšel věcí... to byste nevěřila!

opilý chodec na přechodu (na vozovce při přecházení z jedné hospody do druhé) bude také potrestán pokutou, odebráním bodů a odebráním řičského průkazu? ne? proč? je účastníkem silničního provozu stejně jako cyklista...

jarda3*
hodnocení

0x

ridicak vzit nemuzou, ani pridelit body, ale pokuta je mastna...

buss

Za jistých okolností ano. Nemá dostatek... jistých vlastností.

kreha*
hodnocení

0x

Pokuta je hodně mastná, protože v tu chvíli jste stejným účastníkem silničního provozu jako řidič nebo motorkář.

nu*
hodnocení

0x

25 tisíc Kč

doplněno 15.03.12 10:37:

a 7 bodů

hodnocení

0x

Řidičák by mi v žádném případě nesebrali!

hodnocení

0x

Pro tazatele: Cyklisté si často myslí, že jsou nepostižitelní, ale opak je pravdou. Obecně je rozšířený mýtus, že jim policisté můžou vzít řidičský průkaz. To není pravda. Pokuty jim ale hrozí velké. Záleží na rozhodnutí správního orgánu, jak tyto přestupky řeší. Ale obecně podle zákona může za alkohol do jednoho promile uložit mezi deseti a dvaceti tisíci a od jednoho promile nahoru mezi pětadvaceti až padesáti. Info čerpáno odtud: blanensky.denik.cz/...

Ale jinak nepíšete, kolik je Vám let. Pokud nejste plnoletý, tak kromě pokuty hrozí i výprask od rodičů. Jinak nic. :D

Já nevím kdo tady furt roznáší mýtus,že když jede někdo naliej na kole,tak mu seberou řidičák. TO JE NAPROSTÝ NESMYSL!

Kdyby řidičák nevlastnil,tak je v dost velké výhodě oproti tomu kdo jej vlastní nemyslíte?

Kolo není motorové vozidlo,proto není potřeba řidičské oprávnění. Z čehož plyne že mu nemohou sebrat žádný řidičák protože na kolo se řidičák nevydává.

Stručně a jasně.

jimmyfloyd*

to je sice hezké ale když uděláš přestupek tak tě taky trestaj dvakrát, finančně a bodově,

logické by bylo hodně slušná pokuta ... bez bodu nic ... ale logika v ledasčem chybí

buss

Policista néé, ale šel by dát podnět správnímu orgánu pro zdravotní nezpůsobilost, za jistých okolností.

da*

Chci jen dodat ze jak jsem jel na tom kole tak kolo jsem mel komplet v poradku nemotal jsem se po ceste ale jel jsem pomalu na chodniku, a mel jsem asi tak 3pulky tak co vsechno s toho tedy muzu mít za problemy?Dekuji

no jestli oni tě nezastavili taky díky jízdě po chodníku. Tam nemá jedoucí cyklista co dělat! Tam můžeš kolo maximálně vést vedle sebe, ale ty musíš jít po svých!

nu*

pokuta od 25 tisíc nahoru a 7 bodů

Nikoliv Pokuta ANO body NIKOLIV.Jak by asi dopadl s body cyklista,který nevlastní ŘP to by mu po dosažení 12bodů sebrali občanský průkaz? nebo tramwajenku?

Prposím Nu vysvětlete prosím jak je to s body pro neřidiče.Děkuji.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Kromě pokuty Ti hrozí i silniční lišaj(rozbitá huba).

jarda3*
hodnocení

0x

Zas z toho nedelejte kovbojku, system je debilni a nerozlisuje zpusobene nebezpeci, to je myslim spatne. Je rozdil, jestli pojedu pu 4 pivech na kole po silnici 1. tridy s kamionama nebo po ceste mezi prde.elma kde projedou denne 3 auta a kdyz nejake slysim, tak zastavim. Bohuzel, postih je stejny :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]