Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej v sacím potrubí

Od: staa* odpovědí: 18 změna:

Přeji hezký den.

Prosím o diagnozu.Mám vw-passat rv.99,najeto 320000 km.V sacím potrubí mám olej,čím to?

doplněno 17.03.12 00:06:

Omlouvám ,je to motor 1.9 tdi ,ráno nastartuji a zakouří bíle.Prominte,

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Nevydává Vám divné zvuky nebo divné chování turbo?

hujer123*

Kde se dá sehnat křišťálová koule na věštění? Nebo VW už je synonymem pro Turbo? -))

Pokud je to tedy TD, tak při tom nájezdu je to běžné. Jak už bylo řečeno, olej se do sání může dostat přes turbo, pokud máte.

Kde konkrítně jste ten olej našel? Jak ten olej vypadá - je tekutý jako z motoru nebo je to spíše hustá kaše? Ubývá nějak významně olej z motoru?

onasis*
hodnocení

0x

na 90%u VW tu JE turbo,může to by také netěsnost ventilů,jde vám kouř z výfuku popř.jaké barvy?

stirecek*

Určitě se v té době prodalo 90% turbodieslů a jen 10% benzinů?

onasis*

na 90% ta zavada bude vadné turbo,tak jse to myslel...

stirecek*

Jenže když nevíš, jestli tam má turbo, tak jak může být špatné?

hodnocení

0x

Jen tak mimochodem- jaký motor,benál či ropa,atmosféra či turbo?Záleží tak kde v sacím potrubí.U starého Seata Ibiza 1,7gld bylo odvětrání motoru do vzduch.filtru a ten když "dýchal" tak ftr byl za pár km dost černý od olej.par i přes odlučovač..Zde po netu je to víceméně vždy hádání z křištálové koule.Proto záleží na co nejpřesnějším popisu závady a typu motoru!

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud je potrubi u turbomotoru mastne ale neni tam nekde louze oleje, je to IMHO normalni stav, turbo trosku oleje z principu propousti, i kdyz je dobre (a jak se zvysuje opotrebeni, tak vic, ale pokud se spotreba oleje vejde do normy a turbo funguje normalne, nestresoval bych se tim)

tojsouzaseplky

...turbo trosku oleje z principu propousti...

Prosim o detailni objasneni onoho principu, diky kteremu i nevadne turbodmychadlo nezbytne propousti olej.

Predem dekuji za pouceni.

hujer123*

hřídelka turba je mazána motorovým olejem, které tam vhání olejové čerpadlo. Když se tam objeví vůle, je olej přisáván a spolu se vzduchem je tlačen do spalovacího prostoru. Proto jsem se ptal hned nakoře, jestli je to řídký olej a jestli ubývá motorový olej. Sajrajt se do sání dostává přes EGR ventil (ventil který v určitých režimech mototru přepouští část spalin z výfuku zpět do sání a znovu projde spalovacím procesem)

stirecek*

Hoší proč se namáháte, když ještě nevíte, co tam má vůbec za motor.*frajer**frajer*

hujer123*

Pokud se nemýlím, ty jsi byl první, kdo prohlísil, že je to na 90 procent TD. Na motor jsem se ptal hned na začátku já.

Moje poslední odpověď byla na tvou otázku ohledně turba.

stirecek*

Když budeš pořádně číst, tak zjistíš, že na těch 90% to věděl onasis.*zed* Na motor ses ptal, ale odpověď jsi nedostal, tak co tady řešíte furt turbo, když tazatel vás má na háku*smich*

hujer123*

Máš pravdu, špatně jsem četl, ten otazník jsem nebral v potaz.

A také máš pravdu, že tazatel nás má na háku.

staa*
hodnocení

Velice se omlouvám ,je to motor 1.9 tdi.Prominte,

e250td*

Běžný stav,neviděli,neslyšeli,ale ví,co tomu je . A pak že máme málo odborníků . *palec*Příčin může být několik,mimo zmiňované například odfuk kliky do sání .

tojsouzaseplky

Aha. Vadne turbodmychadlo ale neni princip, ze?

jarda3*

I u dobreho, ono tam v podstate zadne tesneni neni, co by taky vydrzelo takove otacky a teploty, po zastaveni tam nejaky zbytek oleje protece, za provozu je pretlak a olej se normalne do spalin ani vzduchu moc nedostane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]