Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem tu zase já, prosící o radu se škodou 105
problém je ten, že aby se dveře pořádně zavřely, musím s nimi strašně prásnout (jinak sice drží, ale už na pohled nejsou zavřené úplně). Nejhorší je to u dveří spolujezdce, kde je navíc vidět, že spodek dveří dře o "práh", takže jsou jakoby divně kleslé. Když jsem se díval na uchycení dveří, tak je to přichycenou pouze šrouby, bez jakékoli možnosti nastavení výšky.
Nevíte někdo, jak si s tím to poradit? Když sedím uvnitř a někdo zavírá dveře tak silně, aby se zavřely, je to tak rána tak prasknutí hlavy ![]()
předem díky za Vaše rady ![]()
Závěs dveří drží třemi šrouby,otvory mají vůli,takže by neměl být problém dveře posunout.Sílu dorazu nastavíš na dorazech u zámku.
JABRAKA
díky, zkusím povolit, podepřít (posunout na horu) a utáhnout
a že je nějaké štelování přímo na zámku jsem si ani nevěděl
achjo, ty překlepy ![]()
- posunout nahoru
- jsem ani nevěděl
čau, pokud je to jako u Favorita, tak je pod těmi šrouby plovoucí matice (matka není vařená v karoserii napevno). Povolíš šrouby a můžeš si dveře ruzně přizvedávat (je to omezené do 5mm vůle). Pak se ještě prodávají takové podložky (vypadá jako velké písmeno "E", takový hřeben, a ten se dá mezi karoserii a panty, pod šrouby pantů, tím se dveře trochu odhrnou od skeletu, a nemusíš s nimi pokaždé třísknout, aby se zavřeli. ![]()
stejně tak se dá štelovat zámek a ten jeho protikus ve skeletu (taky mají plovoucí matici)
Pokud vím tak u škodovek je to normální.Soused,když někam jeli tak vždy bylo 10xprásknutí dveřmi,říkali jsme mu 10ti dveřák.Štelování nepomůže,je to výrobní vada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.