Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 105/120 dveře

Od: mikihans® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, jsem tu zase já, prosící o radu se škodou 105 :) problém je ten, že aby se dveře pořádně zavřely, musím s nimi strašně prásnout (jinak sice drží, ale už na pohled nejsou zavřené úplně). Nejhorší je to u dveří spolujezdce, kde je navíc vidět, že spodek dveří dře o "práh", takže jsou jakoby divně kleslé. Když jsem se díval na uchycení dveří, tak je to přichycenou pouze šrouby, bez jakékoli možnosti nastavení výšky.

Nevíte někdo, jak si s tím to poradit? Když sedím uvnitř a někdo zavírá dveře tak silně, aby se zavřely, je to tak rána tak prasknutí hlavy *zed*

předem díky za Vaše rady ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Závěs dveří drží třemi šrouby,otvory mají vůli,takže by neměl být problém dveře posunout.Sílu dorazu nastavíš na dorazech u zámku.

JABRAKA

hodnocení

díky, zkusím povolit, podepřít (posunout na horu) a utáhnout :) a že je nějaké štelování přímo na zámku jsem si ani nevěděl

doplněno 11.03.12 14:29:

achjo, ty překlepy :)

- posunout nahoru

- jsem ani nevěděl

gumidek*

čau, pokud je to jako u Favorita, tak je pod těmi šrouby plovoucí matice (matka není vařená v karoserii napevno). Povolíš šrouby a můžeš si dveře ruzně přizvedávat (je to omezené do 5mm vůle). Pak se ještě prodávají takové podložky (vypadá jako velké písmeno "E", takový hřeben, a ten se dá mezi karoserii a panty, pod šrouby pantů, tím se dveře trochu odhrnou od skeletu, a nemusíš s nimi pokaždé třísknout, aby se zavřeli. :)

doplněno 11.03.12 15:59:

skoda-virt.cz/...

doplněno 11.03.12 16:03:

stejně tak se dá štelovat zámek a ten jeho protikus ve skeletu (taky mají plovoucí matici)

des*

Pokud vím tak u škodovek je to normální.Soused,když někam jeli tak vždy bylo 10xprásknutí dveřmi,říkali jsme mu 10ti dveřák.Štelování nepomůže,je to výrobní vada.

jimmyfloyd*

žádná výrobní vada ale lenost si to vyštelovat

hodnocení

neřekl bych, znám škodovky, u kterých stačí jemně přibouchnout a zavřou se. I u té mé, když jsem chvíli dveře tlačil nahoru a pak zavřel, tak šly hned, ale jak se zase vrátily do "kleslé" pozice, nešlo to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]