Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnací řemen píská - naolejovat?

Od: hoummy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

když píská u auta hnací řemen (asi rozvodový), zajímalo by mne, jak dlouho vydrží? Nastříkal jsem jej silikonem a už nepíská? Mám to nějak řešit?

Děkuji za reakce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Rozvodový nikdy nepíská. RRozvodový si nesmí dovolit prokluz. Změnilo by se časování, tak má na sobě zuby a zapadá do ozubených řemenic.

Jen drážkový řemen a klínový píská. Ty se využívájí pro pumpu, alternátor, servo, klimu kompresor. Pokud ho namažeš, tak začne ještě více klouzat, takže přestane točit některá řemenice. U pumpy a dobíjení je to kritické. Naopak se musí řemenice odmastit a koupit nový řemen.

Že jsi to naolejoval je blbost. Max se to zapráší křídou nebo suchým mýdlem, ale i to jsou pras..rny.

Vydrží tak dlouho, dokud se nepřehřeje a nepraskne. Nebo dokud prokluzem vybiješ baterku nebo uvaříš motor (pokud klouže řemenice)

hodnocení

2x

píská drážkový řemen řeší se to napnutím řemene pokud to de nebo jeho výměnou

jinak řemen se silikonem nemaže já to řeším suchým mýdlem či křídou

nu*
hodnocení

2x

právě že silikon klouže ale nehlučně:-P

jirkamatapat*
hodnocení

2x

No,rozvodový řemen jsi určitě nenastříkal (ten není vidět),takže jsi nastříkal některý klínový řemen.Pískání řemene se odstraní jeho napnutím,nebo výměnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]