Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace auta ktere není přihlášené

Od: pja odpovědí: 3 změna:

Dobrý den jsem Pavel Křikava koupil jsem auto O5.10.2009,nechal pojistit den poté a řádně jsem platil pojištění,ale auto jsem na sebe nepřihlásil.Nějakou dobu jsem stím jezdil,ale stala se porucha na autě,zasekl se motor a tak jsem to nedával spravit,protože oprava by byla dražší než to celé auto.Autem jsem nejezdil,stálo na mém pozemku a tím že jsem se odstěhoval tak jsem auto odvezl do kovošrotu 08.03.2010 a 12.03.2010 jsem zrušil povinné ručení.Ale jelikož jsem auto neměl na sebe přihlášený tak jsem ho nemohl odlásit až do této doby.Tím že jsem auto koupil tak jsem majitelem a bylo mi řečeno že musím auto nejdříve přihlásit a pak zrušit.Přišla mi výzva k uhradě zákonného příspěvku nepojištených abych uhradil nepojištěné období 25.08.2009 do 05.10.2009,tím jsem si plně vědom a částku uhradím.Volal jsem do České kanceláře pojistitelů a tam mi řekly že pokud to je tak jak zde píšu tak mě to budou účtovat až do ted.Chci se zeptat jestli to přihlásím a pak hned zruším a pošlu jim doklad kdy auto bylo zlikvidováno,se kterým jsem nejezdilo,jestli bude nějaké řešení a nebudu muset to platit.děkuji za odpověd pavel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Proc byste mel platit za obdobi, nez jste auto koupil?

A ten zbytek je boj, poctete si tady v desitkach vlaken jak to s tou mafii provest...

lui*
hodnocení

2x

Auto jste koupil 5.10.2009. Takže vše co bylo předtím, jde za původním majitelem. To Vás nezajímá. Proč by jste měl platit za něco, co bylo předtím?

A to že automobil neexistuje od data, kdy jste zrušil pojistku(8.3.2010), snad můžete prokázat. Tím po Vás nemá ČKP právo nic chtít. Je docela drzost chtít příspěvek za neexistující auto. Pokud ne, máte trochu problém, ale po přečtení jednotlivých příspěvků na podobné téma tady, budete vědět jak na to.

Jediný problém může nastat na úřadě, že jste neodhlásil zrušené auto. Ale do toho ČKP nic není, to musíte "okecat" na úřadě nějak sám.

zepe*
hodnocení

0x

teoreticky po vas nic nemou chtít .vymahat by to meli po majiteli v TP pokavad se nepletu.a ten by to mel odhlasit .zbytecne je prepisovat auto za peníze a hned odhlasit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]