Nejste přihlášen/a.
Hezké odpoledne všem. Měnil jsem si kontrolku mlhovek ve své Felicii a když jsem se hodinu na to podíval na analogové hodiny na přístrojovce, zjistil jsem, že se zastavily. Pomůže někdo, co s tím? Jestli se tam jenom něco nevytáhlo či tak? Děkuju všem!
Ahoj. Já to to nijak neodpojoval, jen jsem tu palubní desku na půl odšrouboval a držela někde v místě toho plexiskla, jak jsou budíky a vyměňoval jsem tlačítko mlhovek (takže vlastně ne kontrolku, jak jsem psal). Pojistky mě nenapadly, protože mám dojem, že na budíky tam žádná není myslím. Ale třeba ano Netušíš? A jak se dostanu k těm konektorům? Nevím, jak se sundá to plexisklo. Díky.
No, aby to bylo na úrovni a šlo ti to pěkně, tak musíš sundat volant (klakson vyloupneš a pod ním je matka). Přístrojová deska (budíky), drží zespodu k tomu černému oválnému plastu palubovky dvěmi plastovími hříbky v gumě a nahoře dvěmi sponami (drát). Náhon se odpojí stisknutí paciček k sobě navzájem (směrem k bovdenu) a vysune se ze čtyřhranu. Pak jsou tam konektory (bílý,žlutý,černý). A pak už je tvoje .
Nevím, jak u Felicie, ale Favority, pokud mají hodiny, jistí je hlavní pojistkou, která jistí navíc i varovky,klakson,osvětlení interiéru,brzdová světla. Spíš to vidím na špatný kontakt. Někde by to chtělo očistit (kartáček) a stříknout kontaktolem.
P.S.: Krom startéru má pojistku vše
Tady je tvá pojistkovka s popisem:
Tak děkuju moc!
Zítra zkusím pojistku č.19 a uvidím a kdyžtak budu řešit dál, jak jsi napsal
Koukni se, jestli na konektoru, co vede ze svazku elektroinstalace do přístrojovky je napětí +12V. Vezmeš měřák a na + dáš špendlík, který zasuneš do pinu konektoru a - dáš někde na něco kovového (volantová hřídel,zásuvka zapalovače,nebo přímo na konektor na přístrojovku (najdeš si, kde má kostru - který pin). Pokud budeš mít +12V (+/- 2V), tak je problém v samotné přístrojovce. Většinou stačí vymontovat budík hodon a zase ho tam dát zpět (kontakty se při tomto úkonu očistí samy). Pak by měli jít.
Konektor žlutý pin 9 ... +12 hodiny
Konektor žlutý pin 10 ...- kostra
Pokud není měřák, tak stačí do toho konektoru zasunout žárovičku. Třeba s obrysových světel tu celoskleňenou. Narovnáš jí drátky a ty tam zasuneš do toho žlutého konektoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.