Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jakým způsobem sundat kryty světla na Favorit? Seh al jsem nové kryty na světla, ty staré chci dostat dolu,pokud možno nepožkozené. Kryty jsou za tepla přimáčkuté na zadní část světla, kde ve spojích vznikla seškvařená spára. Chci se zeptat, jakým vhodným způsobem tu spáru odstranit a kryty sundat? děkuji
Moc se mi nezdá, že by se prodávaly samotné kryty. Zadní lampy (vnější) na favorita se mění jako celek i s paticí (trojúhelník). U vnitřních lamp to jde jak přešroubováním krytů (2x křížový šrob), tak výměnou celé svítilny i s krytem a vodiči (musí se sundat i panel pod SPZ).
Pokud tedy máte jen kryty na vnější lampy, tak jedině staré poškodit,sbrousit mini frézkou (dremel) a nové přilepit epoxy dvousložkovým lepidlem.
Ok, děkuji. Poradil by mi ještě někdo černé lepidlo, které by zároveň sloužilo jako tmel pro zadělání nerouvností na svetlech? děkuji
Černé lepidlo? Má být po zaschnutí pružné nebo tvrdé? Pokud tvrdé, tak bych volil to čiré epoxy.
No abych to upřesnil, po sundání krytu ze světla se na černé části světla vytvořily vrpy a záseky, které bych rád zarovnal nějakým tmele, které by zároveň posloužilo jako lepidlo, pokud možno černé barvy. Kdysi jsem k Fabii dokupoval plastové doplňky v chromové barvě na kliky a masku, ke kterým se dodávalo černé lepidlo v tubě, byla to taková černá pasta, která i po zaschnutí byla celkem pružná.
Pokud ty vrypy budou překryté krytem světla (vrypy v nosném černém plastu překryté barevným plexy - polykarbonát), tak bych to moc neřešil, stejně tam bude lepidlo a dal bych tam epoxy.
Jen nápad, třeba někdo poradí lépe . Mohu se zeptat, jak jste k těm krytům přišel? Rád bych si opravil prasklé zadní světlo (vnější) s Favorit Solitaire (lechce kouřové - směrovka).
Kamarád kdysi dělal v automobilce, a když to šlo, tahal i igelitku dílů za směnu :D Manželka se nas*ala, tak dělal vánoční úklid na půdě, tak jsem za flašku dostal pár tašek. Tam jsem našel i právě ony kouřové kryty světel, tak je měním za klasické s oranžovým blinkrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.