Nejste přihlášen/a.
Do kterého datumu musí být namontovány zimní pneumatiky? Děkuji
Já už jsem o víkendu přezouval na letní, protože u nás již neočekávám na silnici během jízdy souvislou vrstvu sněhu nebo ledu.
doplněno 08.03.12 11:11:Ajj, tak zrovna dneska u nás nesněžily asi 4 cm sněhu a teplota je pod 0 a stále sněží. Na dnešek naštěstí nemám naplánovanou žádnou cestu.
pokud nemáte se vzorkem větším než 4 mm, nechal bych je až do podzimu, pak snad už budou povinné a budete si muset koupit nové...
nevím co bylo dokázáno, ale já mám dnes přední pneu 3,9 mm a zadní asi 3,5 mm, myslím tím zimní, tak je budu přezouvat klidně až v květnu, kdy budou mít 3 mm a 2,5 mm, nebo až v čevnu kdy budou mít 2,5 mm a 2 mm, a pak je hned vyhodím, protože pokud posranci schválí novelu že budou od 1.11.2012 do 31.03.2013 povinné zimní bez ohledu na počasí , budu stejně muset koupit na podzim nové...
O delší brzdné dráze v teplejším počasí silně pochybuji, zimní jsou měkčí a jsou proto přilnavější
na rozdíl od pana Vladislava Husáka nejezdím po D1 187 km/h, protože nemám silné superbéčko jako on, ale jen 150, a to ty zimáky vydrží
Tím, že jsou měkčí, tak gumují ve vedrech jak pras...e :D, pokud se jezdí trochu ostřeji. Proto se také rychle v létě sjedou a v krizové situaci nepomohou vůbec (smyk,prudké brždění). A pak ta spotřeba ... ale to je věc každého, pokud do mě někdo nevletí, že to nedobrzdil a nezničí mi zadek auta.
vyssi spotrebu na zimakach nepozoruji vubec, a to jsem je nazul 10,2011 a cekam ze v kvetnu je vyhodim. Jinak na exy pouzivam meke m+s celorocne (offroad pneu jine oznaceni ani nemaji) a na tech spalkach zastavim auto na +- stejne draze jako manzelka na letnakach
já už měl taky cukání na výměnu ale nejsem vojta tak jsem si vykutálel letní ven naházel do kufru zajel s nima do pneu servisu je přeběhnout na vyvažovačce a ejhle vobě co jsem měl ve předu byli potřeba dovyvážit , pak jsem si je asi 2 hodiny drbal do úplného čista a zpátky jsem je pak nakulil do garáže.
totiž mám zimní sadu novou nebo spíše podzimní , a taky už chci navlíknout liťáky ale rozum ještě zavelil a nechám to tak na konec března nejdřív
Nejdříve jste nechal vyvážit a pak očistil od bordelu? Asi bych zvolil opačný postup, abych po očištění nemusel znova vyvažovat...
ja prave loni na jare tak dlouho objednaval 18" gumy na alu za napadl snih a byly vanoce
Povinnost mít zimní pneu je do konce března, ale někteří známý už přezouvají teď. U nás není po sněhu ani památky a je pěkně teploučko . Já osobně počkám asi na začátek dubna, ale záleží jak seženu volné místo v pneuservisu, což mi připomíná, že už bych si měla nějaké obvolat...
Už jsem to nevydržel a po víkendu přezul na letní. Auto se valí úplně lehčeji a je to jiná jízda! Letos by se dala až na několik dnů klidně zima přežít na letních pneu.
Docela mě pobavilo, jak policajti přisuzují snížený počet dopravních nehod letos v zimě oproti zimě 2010 -11 povinnosti mít zimní pneu. Vždyť byly stále holomrazy a silnice byly suché! A ty chudáky, co ukazují v TV, jak nabourali a zabili se, stejně zimní pneu nezachránily ) A nakonec jijm byly houby platné i ty zapnuté bezpečnostní pásy
)
Také zdravím, Milane, v hezkém předjaří. Ty už určitě ošetřuješ auto po zimě, já se chystám najet na nájezdy a vystříkat celý spodek tlakovou myčkou a pak opravit místa, kde vylezl rez. Jinak dopravní policajti si právě teď uřízli pěknou ostudu s tím Janouškem a mě štvou ty radary, co na mě blikají červeně, i když jedu pomalu) Není nějaký předpis, že se řidiči nesmějí zbytečně znervózňovat?
Když je ještě dopravní značka zimní výbava i teď v dubnu umístěná na sloupku tak co? Musí být i zimní pneu! je fakt že za celou zimu mne nekontrolovali zimní pneu u nás na horách...
takže jen do 31.3. je platnost, ale ujištuji Vás, že i v zimě můžete za touto značkou jezdit na letních pneumatikách, ale za předpokladu, že...
...za předpokladu, že Vás nechytí. (předpokládám, že to je to, co jste chtěl říct, že jo )
Františku, bohužel, tak to není... jiný důvod musíte uvést. Napovím, něco s sebou musíte mít v kufru!
Brzy mi bude padesát, a celý život poslouchám kecy o tom, jak se zimné pneu ničí...je mi uz toho někdy špatně...no tak přezouvejte už v lednu, jen co vyleze sluníčko...budete mít ty gumy na 10-12 sezon, až ta pryž úplně zatvrdne...ale ušetříte...
Borcům jezdícím na univerzálních gumách to klouže i az holomrazu...stačí najet na dlažební kostky...
Jasně, když kvalitní zimní gumy přezuji za odlehčené čínské, je jasné že jsou lekhé jako pírko, vlastně celé auto...
No a argument, že někomu zimníé gumy prokluzují při předjíždění, ten dost dobře nechápu...Buď se autor chlubí svým "dokonalým" čidičským uměním, nebo autem...ale auto se 170 kW má dne kdekdo, a každému řidiči silnějšíého auta při předjíždění gumy neprokluzují.Protže to s autem umí.
jasně, že 170kW má kdekdo, dokonce i podstatně víc... ani řidič nemusí být bůh ví jaké eso, elektronika sníží výkon motoru, přibrzdí kola, která by chtěla proklouznout, takže k tomu nedojde... jen bliká kontrolka trakce. Možná tím básník chtěl jen říci, že letní pneu má za téměř letních podmínek (16°C) lepší trakci než zimní směs... taky často bývá letní pneu širší... opět lepší trakce.
A dost možná někdo klidně vyhodí 5-6mm zimní vzorek, který je už starý a tvrdý a raději koupí novou, která plní svou funkci. A taky možná ví, že na letní má menší spotřebu, takže se mu vyšší invetice vrátí za provozu... jo, někdo své kapesné propije v hodspodě (nic proti tomu) a někdo raději koupí lepší a nové pneu... každý má to své, nic proti ničemu. Netřeba silných slov nebo posměšků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.