Nejste přihlášen/a.
co by se stalo v případě, že by jedna z trubek praskla? auto by nebrzdilo vůbec nebo jen jedna polovina aspoň.
čeká mne výměna, tak mám strach , jen aby mě to neprasklo za jízdy,abych vůbec zabrzdil
koukal jsem ze spodu na auto a jedna z těch dvou trubek je taková hodně rezavá
mám Punto, a nevíte je to složitá výměna a na dlouho, nebo lepší do servisu?
děkuji
Každopádně do servisu nebo osobě, která se v tom vyzná. Můžete si vyzkoušet jakou pevnost potrubí ještě má, a to tak, že sešlápnete brzdový pedál velkou silou nejlépe za chodu motoru. Pokud to nikde nepovolí, tak do toho servisu nejspíš dojedete, ale vyvaroval bych se nějakého silného brzdění (pokud si tedy myslíte, že je to na konci životnosti).
Ty trubky jsou silnostěné, takže docela dost vydrží. I kdyby jedna povolila, bude brzdit druhý okruh. Ovšem auto se bude v tu chvíli chovat poněkud nestandardně. Výměna není složitá (tedy obecně, neznám zrovna Váš případ), ale pokud s tím nemáte zkušenosti, radši to svěřte odborníkům. Přece jen jsou to brzdy a může jít o život.
brzdit s rozumem zbytečně nedupat na brzdu. i když je to skorodovaný lecos to vydrží pokut to rupne de s opatrností dojet brzdy sou dvouokruhové mě to třeba ruplo a jelikož sem měl zlomenou nohu tak sem trubku oddělil zaletoval systém znova odvzdušnil a chvíli jezdil na 3 kola dnes už to mam nový a v mědi.
výměna by měla bejt v servise za dopoledne hotová ale počítal bych s cenou tak kolem 5tisíc počítám že se to bude dělat komplet i s hadicema neb jak se tam na něco šáhne tak se to urve,pokud to bude dělat šikovnej garážník mohlo by to bejt levnější
Jestiže Vám praskne brzdová trubka nebo hadička při intenzivním brždění,projeví se to tak,že auto zpomalí a přestane brzdit.Při každém sešlápnutí brzdového pedálu,vystříkne z poškozeného místa brzdová kapalina.Z toho plyne,že se auto stává nepojízdným.Na krátkou vzdálenost se dá dojet s použitím ruční brzdy.Doporučil bych výměnu jak trubek,tak i brzdových hadiček.Výměna samotná není nijak složitá,pokud máte možnost s autem najet na nějakou rampu.U zručného mechanika bych odhadl práci na 3-4 hodiny.
okem zkouknuto,je ta trubka rezavá a odlupuje se povrch a ta druhá je jako nová, takže zřejmě než jsem si auto koupil tak ji kdysi asi měnil, nevím (auto mám 4 rokem)
a raději to dám do servisu, měl jsem jen starch že cena bude nějak přes 10000,
jj, je to brzdová, byl jsem se dnes s baterkou na ně mrknout, jsou na levé straně a cedou od zadu až k motoru
hmm a ty máš nádrž u motoru? nemáš takže vedou palivové taky ze zadu..
jsou tam 4 trubičky, 2 brzdové a 2 palivové,
jedna brzdová, 1 okruh
druhá brzdová, druhý okruh
1 palivová, přívod paliva do motoru, má zpravidla největší průměr
2 palivová vracečka paliva, nepotřebné palivo se vrací do nádrže
Stale by mel brzdit druhy okruh, kapalina pro okruhy je trosku oddelena v nadobce, ale taky muze byt vadny hlavni valec a nemusi to brzdit vubec. Pokud funguje rozumne rucka, da se v podstate opatrne jet kamkoli.
ano to je ale pokud ten dotyčný s tou kapalinou tedy že bude moc brzdit nebude šetřit tak v té nádobce ta kapalina nebude a pak se zavzdušní neporušený okruh a brzdit to nebude
Znáte systém a konstrukční provedení dvouokruhových hydraulických brzd? Pokud ano, tak jak jste dospěl k tomuto názoru?
vetsinu aut blbe zastavite a je jedno ze jsou brzdy dvouokruhove, propadne se pedal o jeden okruh (pujde niz) a je to nouzovka na par km nez budete na suchu . Stalo ze me to na vitu a mondeu jednou praskla hadice a podruhe odesel zadni trmen a z 90 nezastavite ani nahodou na rozumne vzdalenosti
taky mám Punto, a řekl bych že palivové tr. vedou někde po prvaé straně,nebo né? já nevím ale myslím si to
koukal jsme na eshopy z autodíly a nikde jsem nenašel celý kompletní brzdový systém( veškeré trubky koncovky,apod)
kolik metrů je teda zapotřebí, dá se to koupit někde na "metráž" nebo kde by se daly brzdové trubky koupit? děkuji
Když jsem dělál generálku brzd u Fa, tak jsem všechny trubky sehnal hotové už naohýbané do patřičných tvarů a zakončené koncovkami se závity (holendry). Kouknul bych na Kelly.
maji ho tam jak hotove tak i v metrazi pokud ne v el katalogu tak v papirovem nedavno jsem ho tam bral
OKI-první odpověď napsal cyril a velice správně.Jděte do servisu,vymění to se zárukou,nemusíte nic shánět a podle těch vašich znalostí,byste to akorát zmrvil.Ušetříte pár šušňů a nebude to vůbec dobře.
Co vám brání probrat problematiku přímo osobně sám se sebou aniž byste musel vstupovat na tyto stránky s různými identitami? :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.