Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmitnuti dechove zkoušky

Od: rrr* odpovědí: 24 změna:

zdravim,prosim mate někdo navod jak postupovat u přestupkove komise po odmitnuti dechove.zkoušky,i odběru krve aby trest byl pokud možno co nejsnesitelnějši? děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

Nejsnesitelnějšího trestu lze docílit akorát před soudem, já bych se propracoval až tam, rozbrečel bych se jako malé dítě a tvrdil bych, že mi volala těžce nemocná opuštěná babička že je jí špatně proto jsem hne dvyrazil plný obav za ní...atd...soud by mě nakonec osvobodil...což správní orgán nemůže

des*
hodnocení

2x

Myslím že nic nepomůže,zákon je zákon,střízlivý neodmítne,opilý se šprajcuje,a taky si to vypije.

rrr*
hodnocení

jasně je to dane ale na zakladě čeho někdo rozhodne jestli pokuta 50tis,nebo 25tis,jestli rok nebo 2?

Řekl bych že výše pokuty se odvíjí od toho kolik máš známostí a výše příjmu-čím vyšší příjem a více známostí,tím měnší pokuta!

brumla*
hodnocení

2x

Napařil bych 3 roky a pokutu 100.000.

Chlape, vždyť ty jsi byl kandidát na vraha.

erikch*

brumla-jen tak v reakci na tento názor-přesně téma "moralizace" bylo včera vystiženo tuším v pořadu Víkend-jak tam v 60.letech nějaký úchyl mordoval na třikrát nějakou chudinku a 38 lidí jen čučelo a nijak nezasáhlo...Tím nechci říct,že schvaluju alkohol za volantem,ale bohužel na silnicích zabíjí i velmi slušní a zcela bezúhonní lidé,kteří prostě "jen" zazmatkují...Zkrátka "kandidátem na vraha" můžete být i vy ,a třeba už hned zítra...,může se prostě stát kdykoli a cokoli komukoli z nás(samozřejmě bez alkoholu a drog)...

rsima
hodnocení

brumlo jsi kokot

brumla*

Kokot jsi ty, pokud se zasáváš alkoholu za volantem.

ahasver4*
hodnocení

0x

Tak tam se posuzuje i to,jaké máte záznamy před tím průšvihem.A věřte,že budou vědět o všech.Ptáte se na návod.Je asi jediný,sklopit hlavu,přiznat,že to byla Vaše chyba a v podstatě doufat,že komise bude mírná.Jestlti ale máte nějaké hříchy z minula,tak to moc nedoufejte.No,naděje umírá poslední,jak říká kolegyně Kapkanaděje...

lhex
hodnocení

0x

za odmítnutí je v zákoně sankce. Té se vyhnout nedá. Pokuta + zákaz řízení. Jiná věc je, že není prokázáno požití alkoholu, pokud se člověk nepřizná, pokud není svědek apod. a to se může někomu hodit třeba v zaměstnání u soudu apod. - zjednodušeně - může se vyhnout třeba vyhazovu z práce apod. Sankce za odmítnutí je daná, někomu se někdy vyplatí na ní přistoupit.

jarda3*

No zase pokud vypil vyrazne dost, tak se takhle vyhne soudu, zaznamu v rejstriku atd...

rrr*
hodnocení

ja za volant když mam vypito,nesedam,vysvětlovat tady proč jsem to udělal by bylo na dlouho,prostě stalo se,měl jsem 5piv asi během 4hodin tak jsem věděl že se pohybuju někde na hraně te jedne promile,strašně mě to sere protože jsem na auto opravdu odkazany,a ten trest v připadě že bych měl třeba 0.9 by byl teměř stejny jako odmitnuti,a pravě jak se tady piše kdyby to bylo např.1.05 byl bych v p...i,na služebně kde mě převezli,jsem se policajta ptal,jak to vlastně je,s odebranim apod.tvrdil že kdybych na odběr jel tak mi řidičak do rozhodnuti zustane,byl jsem rozhodnuty to risknout a na odběr jit abych jsi stačil ještě objezdit to nejnutnějši,policajt mě odmit s tim že jsem si to měl rozmyslet dřiv

lempl*

O trestu rozhoduje samosoudce.

Až Ti přijde trest, můžeš ho buď akceptovat a přijmout, nebo si sehnat advokáta a odvolat se k hlavnímu líčení, s tím, že vinu přijmáš, nepopíráš, ale nesouhlasíš s výšší trestu, která Ti byla udělana nebo vinu popíráš a nesouhlasíš s ní, z důvodu toho a toho.

V hlavním líčení se Ti ta vina bude dokozaovat. Až Ti přijde trest od samosoudce, sežeň si advokáta, který se zabejvá podobným případům. (trestní právo, autonehody, atd.) a poraď se s ním, jestli je nějaká naděje aby si neměl podmínku atd.

Můžeš třeba navrhnout, aby si místo podmínky, dostal třeba veřejnoprospěšné práce atd.

lempl*

V p...i by si nebyl, protože soudce nebo i komise může přihlédnout k tomu, že hladina byla překročena pouze o malé množství.

lempl*

Ještě by mě zajímalo, jestli si uváděl proč si dechovou zkoušku a odběr odmítnul?

rrr*
hodnocení

ne toto jsem nikde neuvaděl,jen jsem poslal vyjadřeni s tim že mě policajti později odmitli na odběr krve odvest a že doufam že se takoveto vyšetřovani nahrava ,čimž bych opravdu odmitnuti ze strany policie,dokazal! vim že nejspiš se nic takoveho nenahrava ale řikal jsem si že to bude vypadat dobře :)

nu*

tak pokud by někdo vypil málo, nemusel by nafoukat vůbec, respektive mohl, ale po odečtení tolerance by to bylo o.k., tedy 0...takže ten kdo odmítá potvrdit to že nepil, dává tím najevo že pil...nebo je to trouba a neuvědomuje si že je tady ta první možnost...

lhex

"..dává tím najevo že pil.." řekl bych, že z hlediska práva je jedno, co kdo jak dává najevo... bud vypovídá, nevypovídá, přizná se nepřizná se... když nabourá služební auto, je někdy lepší i 50000 pokuty než být bez práce, tzv. na hodinu... to jedině, že by v pracovní smlouvě bylo, že nesmí odmítnout tuto zkoušku..
A předem nikdo neví, co se naměří, takže je to loterie, a slušný lidi samozřejmě důvod k odmítnutí nemají ;)

buss
hodnocení

0x

Mít v komisi přítelíčky...

hodnocení

0x

Přinest potvrzení od lékaře, že máte silné asthma a že se při zastavení výdechu začínáte dusit, takže jste se bál foukat tlakem do náústku.

to by musel mít ještě lékařsky ověřenou fóbii z jehel, protože ani odběr krve si nenechal udělat

blackflamesiczi*

to jde? ja nesnasim strikacky ale nepiji ale co kdyby tester nahodou zahadne ukazal alkohol. Jestli to muze doktor napsat tak neno problem minuje me seetricka z doktorem drzely narazeneho na zdi kvuly tetanovce kdyz jsem mel rozparanou ruku

nu*
hodnocení

0x

po použití ostřikovačů před dechovou zkouškou, silně koncetrované zimní směsi a zapnutém větráku může člověk nafoukat klidně 0,4 promile, viz výsledky nedávných lékařských testů, to je také možná výmluva*smich*

ben*

hele to sis měl rozmyslet dřív! buď máš známý, který ti pomůžou a pak můžeš chlastat, odmítnout dech. zkoušku a budeš v pohodě, nebo si pako, který známý nemá, chlastá a pak dostane pořádně přes prsty. Realita dnešního života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]