Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím někdo zkušenost s autobazarem v Hradci Králové u Soleté? Autotrh plus s.r.o., Bratří Štefanů 494.? Prodala jsem tam své auto. Měli jsme smlouvu,že od prodeje do 40i dnů mi auto vyplatí a je to 7.12.2011 prodané. Peníze dodnes nemám. Majitele nemůžu dohnat,řekl,že nemá peníze a asi si zřejmě ze mě dělá blázny. V autobazaru mi tvrdí,že on za nic nemůže a je zaměstnanec.
Jak takovouhle věc řešit? Mám podat trestní oznámení nebo jaké kroky podniknout? Děkuji předem za rady. Helena K.
Najděte si v živnostenském rejstříku majitele toho autobazaru a napište mu dopis s dodejkou, že jakmile do 5 dnů od doručení toho dopisu Vám peníze nepošle, tak že celou věc předáváte svému právnímu zástupci k dalšímu řízení před příslušným soudem. Když ani pak nezaplatí, tak zbývá jen žaloba u soudu.
Pokud auto stálo 100 tisíc, spočítejte si úrok v bance ze 100 tisíc na 2 měsíce, kdo Vám dá tyto peníze?
Neustále tady varuji úřed nákupe a priodejme aut v autobazarech, ale český národ ne nepoučitelný...Proč potřebujete prodávat auto přes bazar? Proč dávátě bazaru 8-10-15 tisíc provizi z Vašich peněz?
Myslíte sim že Vám, tady něnkdo pomůže? Čas pracuje pro bazar, pokud Vám okamžitě nevyplatí peníze, musíte je žalovat, a pak do toho jít s plným nasazením...najmout si právníka a zainteresovat média...
Mimochodem, otázkou je, zda vůbec došlo ke změně majitele vozidla, pokud nedošlo k předání kupní ceny...ale to se dá posoudit až podle toho, jakou smlouvu jste s bazarem uzavřela a k čemu jste mu dala plnou moc...
V každém případě by to chtělo zjistit, zda byl proveden evidenční úkon a auto odhlášeno, pokud ne, osobně bych udělal vše pro to abych převod znemožnil, plnou moc bazaru bych okamžitě vypověděl, a to i za cenu že bych byl popotahován novým "majitelem"...až se také soudí s bazarem...když na přepážce úřadu zjistí že auto nepřevede, začne se také starat...ale domnívám se ža na to je už pozdě...
doplněno 06.03.12 07:54:Média, reportáž v nejledovanějších večernch hodinách mu udělá reklamu, že bude muset bazar zavřít...ale možná ne
Víte, mě by zarazila, varovala ta položka ve smlouvě, že vyplatí do 40 dnů, proč ne hned po prodeji? Nechám si provizi a předám dál. Proč jste si nezkontrolovala, na koho je firma vedená u Obch. rejstříku? Napsat dopis a tvrdě do vymáhání, i na živnostenský úřad si postěžovat. Asi nebudete sama, poptejte se po dalších poškozených a společně do toho. Pak třeba podat i to trestní oznámení. I ho přiivést ke krachu. Vypadá to, že prachy asi nebudou.
Mám s nimi bohužel velmi smutné zkušenosti.Prodal jsem tam auto začátkem ledna 2012 a do dneška nemám peníze.Jsou to podvodníci velkého kalibru.Bohužel já blbec poctivý, jsem jim naletěl. Podávám trestní oznámení,pro podvod, s následným občanskoprávním řízením u soudu,oznámení finančnímu úředu,jako podnět ku kontrole a v Chlumci a Pardubicích,kde oba podvodníci bydlí, udělám náležitou reklamu,aby spoluobyvatelé viděli,co je to za kriminálníky.Doufám,že dojde k exekuci,nic jiného si tito "podnikatelé" nezaslouží.Když nezaplatím v trolejbusu,tak následné opomenutí mne stojí tisíce,tak s těmito ptáčky,to nebude jinačí.
Pokud chcete,můžeme dát společné trestní oznámení.? Už jsme dva,tak to není náhoda,ale zřejmý úmysl.
Odvolávám, co jsem napsal o Autobazaru napsal. Peníze jsem s pomocí policie dostal i s malou kompenzací. Jsem tedy spokojen a přeji všem postiženým totéž.
No já jsem u nich v průběhu tří let prodával 4 auta a vždy to proběhlo bez problémů. O lhůtě k vyplacení jsem vždy věděl a nemám s tím problém. Při posledním prodeji v říjnu 2011 se vyplacení o pár dní zdrželo, ale s majitel jsme se v klidu dohodli. Prosím Vás kdo v dnešní době nemá problémy. Taky podnikám a vím jaká je doba. Myslím si že jsou podstatně horší vykutálenci a tito mezi ně určitě nepatří. Jen se jim možná momentálně nedaří, ale já k nim další auto klidně dovezu...
Jo a také jednou prachy nemusí být vůůůbec. Nechat si prachy 40 dní..., podle počtu otočených aut přivýdělek zadarmiko. Dobrá pújčka, to nevadí? Půjčujete tak? Co brání okamžitě proplatit, to nejsou vykutálenci? Že bysme chodili do obchodu a zaplatilti také tak? Kolik na takové v obchodním styku může doplatit a spadli do exekuce když se na to vážou další platby?
Jediny rozumny duvod k odkladu vyplaceni bych videl v pripade, pokud je auto prodano na uver, nez banka prevede penize, ale rozhodne by nemely byt pouzity ani docasne na neco jineho.
Banka převádí prachy po schválení úvěru very very rychle. Jinak třeba též se děje tak, že kupec řekne beru auto a peníze jsou prodejci v ten moment vloženy na účet a kupec odjíždí.
A clovek by pritom rekl, ze si z penez ktere dostane vezme provizi a zbytek vyplati majiteli, ne ze se z nich bude uverovat a tedy bude stale par aut v minusu... Tomu se myslim rika zpronevera?
take podnikam a v zivote bych se cizich penez nedotkl natoz abych nekomu nedal jeho penize . To nema z podnikanim nic spolecneho.
Takže vám některým přijde normální,že vím zatím o 4 lidech,kterým tento autobazar dluží dohromady cca 350 000Kč?! Jasně,že je "těžká" doba,ale pokud by to dlužil vám,tak bych vás chtěla vidět jak hodně budete spokojeni?!
A dokonce byli i loni v Tv na Nově,protože dlužili dost dlouho opět nespokojenému zákazníkovi. To jsem se,ale dozvěděla pozdě.
No jak říkám, mám s nimi dobré zkušenosti. V bazarech jsou většinou samý "drsňáci", ale tady jsou pohodový chlapi. Věřím že se s nimi dohodnete. Nejsou z těch co by chtěli někoho obrat a utéct. A pokud vím, tak je to s.r.o., takže pokud by to chtěli zabalit, tak je to jednoduché a nikdo nic nedostane, ale věřím, že to v tomhle případě nehrozí.
Jo a o té reportáži vím. Měl jsem tam v té době auto. Mluvil jsem s nimi o tom a nebyla to tak úplně pravda. Reportéři jsou lačný po senzacích. Ale pokud je nechcete zlikvidovat, tak bych nic takového nepodnikal. Radši se v klidu domluvte, a svoje peníze určitě dostanete.
Jo a k těm 40 dnům. Můj známý kupoval auto v bazaru u Prahy. Při prodeji mu řekli, že mu doklady po odhlášení pošlou. Na tom není nic divného, to je běžný postup. Ale když se měsíc dokladů nedočkal, tak tam jel a oni mu řekli, že to nejde odhlásit, že jim to na dopravce nechtějí udělat, protože na původního majitele je nějaká exekuce, nebo co. Tak chtěl auto vrátit, ale oni vyplatili majiteli peníze hned v ten den prodeje, takže ten už s nimi nekomunikoval. No soudil se snad déle než rok, a stálo ho to tolik peněz a času...Takže ono asi těch 30 - 40 dní není od věci...
Mno majitel nejsem, ale bral bych to. Jen mě prostě nebaví ty vaše hony na čarodejnice. Zvlášť když je znám.
Ty budeš asi taky pěkně vykutálenej A jestli Tě nebaví hony na čarodejnice,tak sem nechoď a jdi si psát na FB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.