Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motocyklu vs ekologická daň

Od: phoenix36 odpovědí: 6 změna:

ptám se po třetí a ještě jsem se nedostal ke správné odpovědi

situace které se otázka týká

mám simsona, momentálně v GO a momentálně kvůli GO nemám ani technickou, letos to asi nestihnu dát do kupy, nemám ho přepsanýho na sebe a bez technické nemohu, přepis bude asi v roce 2009 (toto sem píšu kvůli již nevhodné odpovědi abych ho přepsal ještě letos)

otázka: ta zmena přepisu vozidel která bude v platnosti od 1.1.2009, bude se týkat i motocyklů?

nejsou na to nějaké tabulky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
milý tazateli, pokud nevěříte, že lze přepsat vozidlo i bez technické a nepojízdné, mýlíte se!
platnosti od 1.1.2009, bude se týkat i motocyklů? Nevím to na 100%, ale domnívám se, že ano.
chcete přesně citaci zákona? sagit.cz/... § 37
autoweb.cz/...
nebo nejlépe a nejpřesněji Vám to řeknou na Vaší evidenci vozidel, kam si klidně zdarma zašlete dotaz.
Stačí, přejete si podrobněji? Pokud můžu rád pomůžu.

hodnocení

2x

Nebudes za to zrejme platit, pac citace ze zakona:

Stupeň plnění příslušné emisní úrovně se pro účely stanovení poplatku podle odstavce 2 prokazuje zápisem v osvědčení o registraci vozidla...

A z toho tedy plyne, ze pokud se u dvoutaktu hladina emisi nezjistuje a nikam nezapisuje, nelze tedy urcit, do jake emisni skupiny spada a proto za nej nelze podle tohoto zakona vybirat poplatek.

Ze by nutili dvoutaktare jit na emise, aby zjistily hladinu CO2 se mi nezda.

Že jsem si nevšiml, že jde o Simsona, samozřejmě kdo nechodí na emise ten nebude platit.

klokoska

nulo viš hovno

valsor

Óó... Výron vrozené inteligence! I to boží hovadomá vyšší úroveň.

hodnocení

0x

Dotaz:

Dobrý den, platí nový zákon o přepisech podle Euro1,2,3 i pro motocykly? Na starší dotaz v této internetové poradně odpovídáte že novela je pro všechny mot.vozidla. V TP u vozidel kterých se emise neměří, nemůže ale logicky být nikdy údaj o kvalitě výf. spoldin.

1) Mohu Vás poprosit o link na tento nový výplod? Jak se může výše poplatku řídit podle nepovinného udáje?

2) Pakliže chci dopsat Euro do TP, dotisknou mi 4 písmenka s razítkem přes, nebo musím požádat o vystavení nového TP? Díky Petr Počiatek

Petr Počiatek, 25. listopad 2008, 13:08
Odpověděl: , dnes, 16:35

Je to zákon č. 383/2008 Sb., viz např. stránky Ministerstva vnitra. Ta novela nerozlišuje jednotlivá vozidla a neřeší ani Vaši druhou otázku, praxe ukáže, jak se to u motocyklů bude dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]