Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaloha za auto - je nevratna?

Od: mmsmall* odpovědí: 3 změna:

Dobry den. Potrebuji radu.

mám takový problém... Chtěl jsem koupit v autobazaru vůz ale měl nějaké menší chybičky, prodejce mi řekl že je odstraní a že mu tam mám nechat zálohu, kterou mi nakonec odečte z celkové ceny auta. Dostal jsem od něj smlouvu o zaplacení zálohy 5000,-. Když jsem zkontroloval VIN VF1JK0HC627564691
- auto melo najeto o 100000km vic, tak jsem počkal až ten bazar přiveze mě opravene auto a pak mu řek že ten vůz už nechci a že bych chtěl vrátit zálohu. Oni řekli že mi vse penize nevrátí. Navic dodam ze opravene to auto nebylo. A pri ti opravě chybili v autě vyndavaci popelnicky sedacka a takove veci, a mě se zda že i kryty pod kapotou auto mělo jine(buhužel nefotil původní). A pri první prohlidce z tim autem neměl možnosti ani projet(bylo blokovane jinymi auty v garaži, když jsme s 3měsičnym mimčem neměli čas na pořadnu prohlidku). Majitel neuznava servisní historie kteru jasem dostal od renault proto ze nejsou tam razitka ani podpis.
Poradte prosim jak mám postupovat.

zatim pripravil dopis odstoupeni od smlouvy.

Odstoupení od kupní smlouvy
Dne 22.2.2012 jsem s Vaší společností uzavřel kupní smlouvu-zálohový list ve výši 5000 kč na ojetý vůz značky RENAULT ESPACE 2,2 DCI, rok
výroby 2003, VIN VF1JK0HC627564691 (viz Kopie kupní smlouvy-zálohový list). Součástí smlouvy bylo prohlášení, že vozidlo má najeto 145 000 kilometrů. Po kontrole VIN vozidla u autorizovaného prodejce RENAULT v ČR, jsem zjistil, že vozidlo jíž 27.12.2010 mělo najeto 221 662 co ž je cca o 76 tisíc kilometrů více. Jde o podstatný rozdíl ve vlastnostech vozidla. Navíc vozidlo při předáni nebylo kompletně vybaveno podle toho jak jsme mluvili při podepsaní zálohové smlouvy (chyběl popelník, koberce, sedačka. salonek na místě řidiče byl špinavý). Bylo nefunkční elektrické součástky vozidla (ovládaní zpětných zrcátek, parkovací senzory, osvětlení salonu auta). A předaní vozidla bylo zdrženo o 4 dni oproti ústně domluvenému při podepsaní zálohové smlouvy terminu.
Pro shora uvedený rozpor s kupní smlouvou, který je neodstranitelný opravou, odstupuji v souladu s § 616 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, od kupní smlouvy.

Zároveň prohlašuji že žádné služby k tomu autu navíc neobjednával. Nejsou toho ani ve smlouvě(viz přílohu). V ústně domluvě bylo jen řečeno že to uděláte v ceně auta jako bonus z tím, že cena auta se zvedne o 1000,-

(PC auta 99 000,-/konečná cena 100 000,-). A doprava auta taky byla nabízena zdarma. Proto s Vašim vyúčtováním služeb (které jste udělali pro svoje auto za naše peníze) ja nesouhlasím.

Žádám Vás o vrácení peněz (5000,-) během 10 dnů na mou adresu nebo na účet č. 2206219496/6210 (mbank). Pokud zaplacenou částku v poskytnuté lhůtě nevrátíte, nezbude mě nic jiného, než domáhat se vrácení zaplacené částky soudní cestou přes advokátní kancelář.

navic
dnes sel za advokatem v Turnove ale ten me rek ze to je moc male penize a tim se nebude zabyvat(ani nemrknoul na smlouvu a jine dukazy). Odhadem rek ze to muze stat 20-30tis korun. A doporucil me vubec to neresit anebo jet za advokatem do Liberce. Tak chci zeptat jestli vite advokaty v Liberci ktere muzou vzit tuto spravu? Proto ze bazar me nechce vratit 4000 a ja to nechci jen tak ponechat. Jak to funguje?

Predem Dekuji za odpovedi.
V pripade zajmu muzu poslat vice info.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Pokud jste se nezavázal písmeně že záloha propadá v příapadě neuzavření kupí smlouvy,myslím že by too šlo vymoxct, ale volil bych jinou radikálnější metodu, za 30 tisíc si nejdete Ivana který doytčnému dostatčně rázně promlucví do duše, je to o hodlě lěpší než se tahat měsíce a léta po soudech...

Chce to okamžitou a razantní akci, na dobytek který žije ze záloh a smluvích pokud neplatí nic jiného...

Pokud jste se písemně zavázal k tomu že záloha propadne v případě neuzavření smlouvy, máta smůlu..přesto můžete razantní akcio zorganizovat...

mmsmall*
hodnocení

Ve smlouve jen udaje

kupujici,

prodavajici,

info o aute,

zaplatil castku 5000 - zaloha na osobni auto.

castku prevzal a podpis.

nic jineho.

blackflamesiczi*

tak to nad tim mavnete rukou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]