Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín s olejem - muzu ho nalit do nadrze?

Od: ljooo odpovědí: 10 změna:
Mam v kanistru 8l benzinu s olejem ktery puvodne patri do mot.pily mohu to nalit do nadrze auta?diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

4x

Dobrý den,co máte za auto? Jak velkou máte nádrž?

ljooo
hodnocení

fabii nadrz nevim neni moje pocitam tak 30
honzmalatny*

Do fabky bych se nebál,najijte a dotankujte.

hory*

Naliješ do cizího?

Do svého bys to nenalil - ty jsi vychcánek

honzmalatny*

Vzhledem k motoru co je ve fabii nychto tam nalil být na místě tazatele.Pokud dobře počítám a ředí-li se benzín v poměru 1:50 tak v 8 litrech směsi je něco kolem 160ml oleje. Na plnou nádrž při 40 litrech je to moucha.A vychcánek nejsem.

buss
hodnocení

1x

Když je obava, dal bych do nádrže 20 l a více a do toho ten zbytek. Otázka kolik je tam oleje ať se to zředí. Já míchám na 10 l lepší nafty 1 l staré.

k2
hodnocení

0x

Tak nejak zalezi na tom, do jakeho auta a na Vasi odvaze. Do cehokoliv s karburatorem+dotankovani nadrze do plna bych se nebal, do modernejsiho auta s vicebodovym vstrikovanim nebo primym vstrikem bych uz se skoro bal.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano, už i do Trabanta se to lilo fritovací olej ;)
buss

No já míchal petrolej, drobek nafty..., ostatně byly traktory na petrolín. Tady z fabriky jezdili na jakésik ředidlo.

Fóbie má nádrž tuším na 40 nebo 45 litrů,myslím když do těch 30-35 l čistého béňa dáš ten s oilem tak by se nic stát němělo.Ale ta možnost poškození tam je.A pojud je Ti to líto ten mix dát někomu do křoviňáku či něčeho jiného a obava z poškození autí,tak do plné nádrže dej jeden litr mixu.

Trabanti že jezdili na ředidla a tech.benzín vím ale na frit.oil taky?Ve 405 1,9 jsem normálně pálil olej zn.Lando z kauflandu ale do dvoutaktu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]