Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám obrovskou prosbu v lednu roku 2010 jsem přišla při autonehodě o dceru. Minulý týden mi přišla od ČAP složenka na nezeplacenou zákonou pojistku za období, kdy bylo vozidlo přdmětem dědictví a tudíž jsem nebyla vlastníkem a nemohla jsem vozidlo znovu pojistit, i když jsem musela odhlásit starou pojistku u ČSOB z důvodu úmrtí pojistitele ( mé dcery ) na zákadě úmrtního listu a jelikož jsem nemohla být majitelem a ani jsem nemohla sjednat nové zákonné pojištění bylo vozidlo do vyřešení otázky dědictví bez majitele a tudíž i nez pojištění. Po přijmutí dědictví nebylo nikde uvedeno, že za vozidlo musím zaplatit dlužnou částku na pojistném co mám teď dělat prosím o radu.
megane, musíte si najmout právníka, aby Vás zastupoval. Protože nevíte o právu mnoho, (domnívám se) nezvládnete bez argumentace bojovat s ČKP.
Jsem přesvědčen že se mýlíte: "...jelikož jsem nemohla být majitelem a ani jsem nemohla sjednat nové zákonné pojištění"
Kdo vozidlo zdědil?, jak pojištovna přišla na Vás?, kde je vozidlo te´d, kdy jste pojistku zrušila?
při dědictví Vás nikdo nebude informovat o vašich povinostech, a dlužnou částku ani notář neví a vůbec nevím o jakém dluhu píšete. Komu jste a co jste dlužila?
Dobrý den moc děkuji za odpověď a abych se lépe vyjádřila. Vozidlo jsem zdědila po čtyřech měsících od události. Pojišťovna na mě přišla tím, že jsem se stala jediným zákoným dědicem. A na zpět asi po 14 dnech od nehody mi sdělila policie, že vozidlo je uloženo na jejich parkovišti z důvodu zkoumání tech stavu a že jej už nepotřebují, dále vozidlo bylo nadále nepojízdné a protože jsem obdržela úmrtní list tak jsem zašla na pojištovnu ČSOB nahlásit událost a tímto i odhlásit pojistku. Vozidlo jsem nemohla v tu chvíli ekologicky zlikvidovat protože jsem nebyla vlstníkem - vozidlo bylo předmětem dědického řízení. Po tomto mě nenapadlo, že pokud je vozidlo součástí dědického řízení, že mám povinnost udělat i přes to novou zákonou pojistku. Po uplynutí doby dědického řízení jsem obdržela souhlas od notářky s nákladáním dědictví a okamžitě jsem šla nechat vozidlo ekologicky zlikvidovat, avšak vzhledem k okolnostem mě nenapadlo okamžitě jít na MěÚ - odbor dopravy a vozidlo odhlásit a toto jsem učinila asi po 3 měsících. Od ČKP mi přišla složenka na uhrazení pojistného za období od odhlášení od pojišŤovny ČSOB mou osobou na základě umrtního listu do doby vyřízení dědictví tj za čtyři měsíce.
megane, opět připomenu, musíte za právníkem, páč opět zde píšete mnoho nepravd a omylů. Omlouvám se, ale nevyznáte se v tom. Příkad...
"Pojišťovna na mě přišla tím, že jsem se stala jediným zákoným dědicem" jako že čkp šla na soud a zjištovala vaše dědictví?
ale na to přišli jinak, páč vy jste vyřadila vozidlo z evidence a tím na Vás opřišli..
ICQ 55180641, skype: milancukrar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.