Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupení auta ze zahraničí vč přepravy

Od: ppeter* odpovědí: 12 změna:

Vybral jsem si vůz na sauto.cz, je to soukromá inzerce, jde o to, že majitel toho vozu je ze Španělska...

Auto je registrované v české republice a domluvili jsme se, že auto pošle na mou adresu na jeho náklady přes tuto službu (kde si vše prohlédnu a ujistím, zda-li je vše v pořádku, pokud nebudu spokojen, můžu auto poslat zpět):

sauto-transport-company.e/...

Chtěl jsem se zeptat, zda-li nemáte s touto službou nějaké zkušenosti, bohužel s panem majitelem mluvim anglicky, proto vše vyjednává přes tuto službu.

Zde je text mailu, který se snažim přeložit, asi bych poprosit o ujasnění situace.

Nemám s tím takové zkušenosti a také nevím jak celá situace bude probíhat, napadlo mě jestli se nejedná o podvod, ale vše nasvědčuje tomu, že ne. Vyplatí se tento způsob prodeje? Je výhodný?

"Hello ,

I will start the transaction, the company will inform you about this transaction, will give the tracking number so you check the transaction
and will give a copy of the contract of sale.
I understand from what they told me ,that the buyer will have to make them a payment warranty of ( 50% ) and after that they will deliver the car to your address.
After this 3 days of inspection , you will pay them the rest of the money and sign the selling contract.
The company will give me money on the car only after you will be satisfied with the car and you sign this contract.

If something is wrong with the car or papers you will return it on my expenses and you will receive your money back but i assure you everything is OK.

This is the web of the company : Sauto-Transport-Company.e/...

If you are OK and want to start the transaction I need:
First name:
Last name:
Address:
City:
Zip code:
Country:
Cell phone number:
Home phone number:
Copy of your identity card :
I need your details only if you are 100% serious and sure that you want the car because I will spend some time and money to make this transaction , and I don't want too wast time and money if you are not going to buy the car

They will inform you about the transaction ( delivery , payment , my full dates , all. ).

Thank you for cooperation

"

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

w1dowmaker*
hodnocení

2x

Ahoj, v žádným případě nebrat. Takovýmto inzerátům se obloukem vyhýbej. Je to podvod nic jiného. Už sem se s tím setkal na různých forech o autech.

kolicek*
hodnocení

1x

Je to par dni, co na to byla reportaz ve zpravach v TV. Par lidi zaplatilo 50% a nic nikdy nevidelo. Neveril jsem, ze muze byt nekdo tak blbej, ale ocividne muze.

Je klika, ze si to proverujete dopredu, nez do toho jdete. Takze jedna se o podvod, vyhnout se tomu obloukem.

1jara*

Jenže někteří čeští lidičky nejsou hloupí ale vychytralí, myslí si že tam koupí Octu II za 50 000kč. *smich*

blackflamesiczi*

vážně zacinam uvazovat o tom ze neco podobneho asi udelam take, blbost cechu je neomezena

jimmyfloyd*
hodnocení

0x

no já tak čtu že budeš muset položit 50%

doplněno 03.03.12 12:33:

to se to auto nedá sehnat u nás či v německu?

tohle bude nějaká čertovina

b3art*

Jo jo přesně. Osobně bych to tohoto nešel. Zdá se mi to jako podvod.

doplněno 03.03.12 12:36:

Přikládám překlad pomocí GOOGLE Translatoru (překladače). Nijak jsem to neupravoval, takže je ten překlad "kostrbatý".

"Dobrý den,
Začnu transakce bude společnost informovat o této transakci, dá sledovací číslo, takže si zkontrolujte transakce
a předat kopii smlouvy o prodeji.
Chápu z toho, co mi řekli, že kupující bude muset, aby byly platby záruka (50%) a poté předají auto na Vaši adresu.
Po těchto 3 dnech určených pro kontrolu, budete platit jim zbytek peněz a podepsat prodejní smlouvu.
Společnost mi dá peníze na auto až po budete spokojeni s vozem, podepsat tuto smlouvu.
Pokud je něco špatně s autem nebo papíry se vrátíte ji na svých výdajích a dostanete své peníze zpět, ale ujišťuji vás, je vše v pořádku.
Toto je web společnosti: Sauto-Transport-Company.e/...
Pokud jsou v pořádku a chcete začít transakci potřebuji:
Jméno:
Příjmení:
Adresa:
Město:
PSČ:
Země:
Mobilní telefonní číslo:
Telefon domů:
Kopii vašeho průkazu totožnosti:
Potřebuji vaše údaje pouze v případě, jsou 100% vážně a zda chcete auto, protože jsem se strávit nějaký čas a peníze, aby tuto transakci, a já nechci příliš pustou čas a peníze, pokud nebudete kupovat auto
Budou Vás informovat o transakci (dodání, platba, mé plné data, všechny.).
Děkujeme za spolupráci
"

ppeter*
hodnocení

To já jsem si to také přeložil v překladači, to je překlad na houby ...

Jde o to, že vše provozuje na své náklady, pokud požaduje poslání 50% částky předem, tak do toho nejdu.

Ale tady mi nepříjde, že bych něco posílal předem.

Pochopil jsem to celé tak, že pošla na mou adresu prostřednictvým sauto služby, kde si ho prohlédnu a následně to celé vyrovnám přes firmu co tohle zajišťuje. Práve proto jsem se ptal, kdo s tím má zkušenost. Když to bude probíhat celé přes nějakou společnost, tak se není čeho bát ...

Z toho překladu Googlem to jasné není, ale v ang.mailu se píše jasně, že po předání auta té přepravní firmě jí kupující zaplatí 50% částky za dopravu předem, pak dostane auto, má 3 dny na prověření auta a doplatí zbytek. Majitel vám slibuje, že kdyby cokoli nebylo v pořádku, vaše výdaje vám zaplatí. Ale sliby - chyby, já bych do toho nešla... mně to zní jako podvod na vylákání peněz za přepravu fiktivního auta.. po zaplacení těch 50% už o něm nejspíš neuslyšíte...

doplněno 03.03.12 12:55:

jo a ještě jak do toho koukám, tak tá záloha 50% bude zřejmě z kupní ceny auta, o dopravě tam není ani slovo, jenom že zaplatíte přepravní firmě a pak jí doplatíte zbytek a ona to předá majiteli... tak to fakt smrdí...

buss
hodnocení

0x

Takových nabídek koluje, nebral bych to. Kdo by poslal auto na vlastní náklady tam i zpět, ježíšek?

ppeter*
hodnocení

Aha, takže to je zase nějaká finta od prodejce, zdálo se mi to divné...

laybor*

Inzerátů ze Španělska a Anglie jsou tam mraky- vše podvod

Ale je vidět že hloupý Český člověk má zájem

l0bo
hodnocení

0x

dobry den asi se zajimate o stejny inzerat jako ja jde o BMW rady 1(v mem pripade)

inac pan je taky ze spanelska .. napsal me uplne stejny text..web te spolecnosti na kterou odkazuje me moc nepresvedcil jak po graficke strance tak po informacni.. win cod me nedokazal dodat..vlastne zadne overitelne info o aute.. podle meho nazoru je to podvod a tech 50% penez co te spolecnosti poslete uz nikdy neuvidite a to ani auto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]