Nejste přihlášen/a.
Chci vyměnit olej u felicie 1.4mpi,ale nevím jaký olej byl použit předtím.Jaký olej použít 10W-40 nebo 15W-40.Popřípadě jakou značku?Děkuji za odpověd'.
ja doporučuju Hekru M7ADX 15W40...Mogul taky dělá ten stejny olej se stejnym označeni, ale je daleko dražší a ja preferuji radeji měnit co 10 tis. levnějši olej než co 15tis drahší olej..nedejboje co třicet tisic u movych motoru..to mi přijde jako volovina při tom dnešni ježdení po meste a kratky trasy hlavne v zime každy den.. tak tech 10 max 12tis. ujet a pak měnit..
Standartně by se měl dávat olej Mogul M7ADX a prodává se i tento s označením Mogul M7ADX FELICIA. Specifikace je 15W-40. Měnit se musí každý rok nebo 15 000km společně s olejovým filtrem.
doplněno 04.03.12 21:09:cca 80kč/litr
no já bych tam nalil toto obautodily.cz/...
mogul i paramo už nejsou nejlevnější,
a kdo bude tvrdit že to je sračka tak ať si to tvrdí ale pro ty co si vychvalují paliva od benziny nebo nejlépe hodnocenou naftu verva.
benzina patří polskému koncernu ORLEN .
Mám Felicii 1.6 MPI, v létě mě čeká pravidelná výměna oleje. Lijou mi tam Mobil 10W-40, v ceně něco přes 200kč/L. Není to zbytečně drahý olej, nestačil by nějaký o polovinu levnější? Jaké zkušenosti máte např. se značkou Cinol, na netu se prodává cca za 80-100kč/L?
Já myslím že je to zbytečně příliš drahé,neříkám brát ze supermarketu každej šunt,ale myslím si že mogul 10W40 klidně stačí,a je kvalitativně přijatelný,a cenově ještě docela taky
Myslím že se prodává přímo mogul stavěný na felicie,jmenuje se mogul 10W40 felicia...ten by měl být asi nejlepší
Pohybuje se v ceně kolem 500korun/4 Litry
Pokud je motor více opotřebovaný,a třeba by žral více oleje než je zdrávo,tak radši vzít 15W40,je hustější a spotřeba oleje se sníží
A nevadí,když tedy koupím ten Mogul Felicia, že to je 15W-40, když teď tam mám 10W-40?Přece jenom tam nějaký zbytek zůstane.
doplněno 04.04.12 20:43:Ještě jen připomenu,že mám 1.6-ku MPI
dělám v servise! 10w-40 tam nalij a uvidíš jak ti to motor vyčiští...pokud jsi tam měl 15w -40 předtím tak vyměnit častěji filtr protože ta 10toho dost rozpusti a motor bude jenom blahem chrochtat :D ... jo a takove rady ¨Castrol nejlepši ...byl jsem na školeni oleju... oleje vyrábi jediná forma v evropě (nevím přesně nazev) která vyrobí olej a do sudu dodané vyrobcem napousti olej ... tzn...Castrol dodá sudy...hekra,,, prostě olej splnuje pořadavky dané normou tj. 1Ow ..15W ... 5w.. a to ten olej splnuje to že si za castrol připlatíš a máš pocit že je nejlepši je jenom reklamni trik a zátěž pro vaši peneženku! samozdřejmne nekupovat olej v tesku...sice to taky splnuje normu 1Ow a kvalitu ale jak vím tak v supermarketech se prodávaji oleje staršiho data...tzn.Třeba 5let ležel někde ve skladu... a jak vim tak olej se kazí i časově!(ač nemusi byt otevřený) ... nechci byt moc chytry a čekám vaše reakce :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.