Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za rychlost - cena pokuty

Od: martinxx1 odpovědí: 18 změna:

Dobry den,mozna mi prijde fotka z usekoveho mereni prekvapilo me to na Lipske na Praze 6 za prekroceni rychlosti o asi 5-10km/h mozna mene auto mam pujcene tak se chci zeptat k te fotce prijde i slozenka na zaplaceni?nebo to budu muset zaplatit osobne nekde na urade?Pocitam tak 1000kc na osobu blizkou se vymlouvat nebudu

diky za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sharkis*
hodnocení

0x

Pokud je auto půjčené, tak to přímo Vám nepřijde - přijde to majiteli vozidla, na kterého je auto napsáno - je pak na něm, zdali vás "udá" nebo to svede na osobu blízkou, jelikož ten obličej evidentně sedět nebude:)

martinxx1
hodnocení

ok a co to placeni?S fotkou prijde i slozenka?nebo se musi na urad?

sharkis*

standardně přijde rovnou složenka majiteli vozu - zaplacením ale vlastně přiznává vinu a tím pádem přijde i o body - pak se může odvolat písemně anebo zajít na úřad osobně - obvykle ale stačí písemné vyjádření o tom, že auto neřídil a připíše tam Vaše nacionále - dále pak budou jednat s Vámi;)

martinxx1
hodnocení

tak do 5kmm/h by to melo bej tez bodu a ty 2 body by me nezabily priste uz si dam pozor:)ten radar je tam nove asi 14dni tak nevim jestli meri

sharkis*

teď nevím, zdali už schválili tu novelu, kde je to za malé překročení bez bodu - každopádně do odchylky 3km/h Vás vzhledem k odchylce radaru ze zákona nesmí pokutovat*frajer*

hodnocení

0x

Martine, tak jak píše kolega to určitě nebude. Majiteli vozidla přijde předvolání, aby podal vysvětlení. Podle toho se bude dále vyvíjet situace.

sharkis*

Ono to asi bude záležet taky na městě, kde ho změřili;) Moje zkušenost (resp. nejen moje tady z okolí) je taková, jak jsem ji popsal*nevi*

martinxx1
hodnocení

je to tam nove Ulice Lipska Praha 6 je to tam u letiste u toho prechodu

Ano, je to tam u toho přechodu, přes který jezdím každý pátek kolem 14,00 hod. a každou neděli kolem 20,00 hod. a za celý loňský rok a letošní 2 měsíce jsem tam neviděl nikoho přecházet:)) Je tam stále zelená.

martinxx1
hodnocení

no a tam je prave to usekovy mereni

martinxx1
hodnocení

ta zelena s tim nema nic spolecneho

sharkis, nic proti Vaší zkušenosti, ale opravdu policie zašle hned složenku majiteli vozidla, když neví kdo přestupek spáchal? Ale tomu sám určitě nevěříte...

hodnocení

0x

V Praze si předvolají majitele auta na oddělení městské policiie. Složenku předem neposílají (stav roku 2011).

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

pravdepodobnost je hodne mala, jezdil jsem par let po praze a pokuta nikdy a sance ze slo o stesti je mala

martinxx1
hodnocení

ani to na me nebliklo projizdel jsem tesne u toho a dival se a nic

erikch*

v Praze je trošku vyšší tolerance měření-resp.řešení jakože přestupků-a sice až někde 62-65 a výše km/h...Vzhledem k provozu,zrovna tak mnohem vyššímu počtu "hříšníků" nemají zapotřebí lovit malé rybky,ale řeší až podstatně vyšší překročení-takže v klidu a pohodě-žádný stres...

martinxx1
hodnocení

Ok diky uklidnil si me taky jsem slysel ze treba v Praze je tolerance 5 nebo 10km/h navic

martinxx1
hodnocení

tak me to asi pravdepodobne nezmerilo,asi to jeste nebylo v provozu,ted jsou radary posunute a je tam cedule mereni rychlosti:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]