Nejste přihlášen/a.
Dd, věděl by někdo u automobilových xenonů, co značí 3800K,5000K,8000K a 10000K? Jsou to stupně kelvina? A dají se libovolně montovat do stávajících xenonů, myslím v sadě dvou kusů.Dík za odp.
Ano, jsou to stupně kelvina. Čím vyšší číslo, tím modřejší. Hodně modré světlo je sice efektnější na pohled, ale vidět od něj nejvíc není. Nejoptimálnější je hodnota kolem 5000 K. Pokud máte homologované reflektory, můžete do nich osadit homologované výbojky bez ohledu na jejich stupně K.
Pokud je vozidlo homologováno s jinými než xenonovými světlomety, pak bez poměrně složitých a finančně náročných úprav nelze xenony použít. Jednoduše řečeno- aby mohly být legální xenony na vozidle, musí být toto vozidlo vybaveno ostřikovači světel a hlavně automatickou regulací nastavení světel.
hlavne ne vyssi jak 5 to pak nesviti vubec, jinak nejlevnejsi co jsem sehnal mely na skodadily.cz nebo tak nejak
když jsem koupil passata 3b6 tak jsem tam měl 8000k modré světlo na pohled hezké, ale vidět jak tu píšou kulové , teď mám 4300 nebo tak nějak bílé světlo ale vidět luxusně, a s těma modrýma jsem oslňoval to na mě blikal každej desátej a s bílejma nikdo. a hlavně když potkám na silnici tohodle modráka tak vidím kulový
doplněno 03.03.12 12:19:samo že v noci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.