Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit zděděnou neexistující motorku?

Od: evi* odpovědí: 2 změna:

dobrý den,

při řešení dědictví po mém manželovi jsem notářkou byla obeznámena, že je vlastníkem motorky Simson od r. 1982 - o tom jsem vůbec nevěděla a ani zřejmě manžel netušil, že má motorku na sebe psanou, v r. 1985 ji prý prodal /dle tvrzení jeho matky) V té době jsem ho ani ještě neznala, natož abych byla jeho ženou.

po ukončení not. řízení motorku "zdědím" a teď prosím poraďte, jak to můžu vyřešit, aby zmizela z evidencem aby snad nedejbože ČKP po mně nechtěla ještě platit pojistku?

Už po nás ČKP požadovala doplatek "nepojištění" za jedno "manželovo" auto,. přitom bylo auto pojištěno /i když v rom měla bordel pojišťovna), nicméně tahanice s ČKP mě unavují a ráda bych se tomu vyhnula..

Díky předem za pomoc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

Tak pokud byla motorka prodána, došlo ke změně vlastníka, nezávisle na evidenčním úkonu, pak tuto motorku nelze zdědit...Zápis v registru silničních vozidel nezakládá vlastnické právo, tyto vztahy jen eviduje, a pokud zesnulý neprovedl evidenřní úkon, neznamená to že motorka je Vaše...Notářku obeznámíte s tím, že došlo k jejímu prodeji a že požadujete aby nebyla zahrrnuta do dědického řízení, protože vlastnické právo zesnulého zaniklo ještěš za jeo života jejím prodejem...

Vlastnické právo nelze obnovovat notářem, protože toto právo zaniklo...podívejte se do občanského zákoníku...

Pokud by nějaká úřednice od notářky tvrdila opka, trvejte na tom aby Vám tedy tuto motorku fyzicky předala. Kdyby se přesto pokoušeala doddědictví motorku zahrnout, jedná se zjevně o protiprávní jednání, o důvod odvolat se proti usnedení o dědickém řízení...To vede z pověření soudu přáíslušný notář...No a také k případnému podání stížnosti...

Nebuďte hloupá a nepřidělávejte si problémy kvůli něčí hlouposti...

Kdyby Vám to nebylo jasné, opakuji ještě jendou, přečtěte si občanský zákoník, vlastnictví motorky zaniká například jejím prodejem...

Je jedno zda víte nebo nevíte komu byla prodána a zda byl nebpé nebyl úroveden evidenřní íukon, to neníé Vaše starpst a nemlůžete za to...a notářka nemůže psotupiovat rpotiprávně a přidělávat Vám problémy...možná jen prto aby byla motorka zahrnuta do celkového majetku, ui když nepatrnou hodnoutopu, doslčo tzak j jeho úřednímu navýšení a mohl být pak "vybrán" příslušný poplatek - odměna notáři...

doplněno 03.03.12 08:22:

No a pokud jde o "zmizení z evidence", když nic nezdědíte tak nebudete mít ani žádnou povinnost vůči evidenci, je to problém státu a legislativy a takových motorek jsou tam dnes ticíce...nehleděš na to že nejste schopna motorku z evidence vyřadit, protže nejste schopna doložit so se s ní stalo...kdyby jstze měla m motorce dokald y aznala osobní údaje nopvého vlassntíka, mophla by kstze idělat tzv. polopřevod na jehjo osobu...

Ale upozorňuji Vás, že tím zdědíte i všechny problémy související s ČKP, tedy povinnsot dokládat pojištění a uhradit příspěšvek do fondu nepojištěšných...

Tak hloupá určitě nejste...A povinností úřednice v rámci vypořádání dědictví je řádně Vás poučit, za co berou ty nekřesťanské peníze?Aby jste muselas psát do poradny? Kdyby jste s notárkou měla problémy, napište mi a já Vám poradím zadarmo, případěn Vám napíšu odvolání na soud v případě že by se pokusila tuto motorku do dědictví zahrnout i přesto že uvedete že došlo k jejímu prodeji...

doplněno 03.03.12 08:26:

Takže závěrem...

- řekněte notářce, že motorka byla prodána ješět před uzavřením manželství

- vlastnické právo k motorce tím zaniklo

- nevíte komu ani přesně kdy byla motorka prodána a ani nemáe žádnou povinnost cokoliv zjišťovat

- požadujete aby motorka nebyla zahrnuta do dědictví, a v tomto duchu informujte i další případné dědice

- úřednici informujte že pokud by přesto motorklu zahrnula, proto usnesení využijete opravné prostředky

- tečka;)

evi*
hodnocení

Tak to nevím, co s tím, ...

já jsem její návrh usnesení už podepsala, měla jsem k jednání sebou i právníka, a ten k tomu nic nenamítl... no to se z toho teda po... hlavně že jsem mu zaplatila za zastupování...

Část usnesení už nabylo právní moci, ale to se jednalo jen o převod našeho auta, co užívám a části peněz.. v tom ta motorka nefiguruje, další část Dohody putuje na na opatr.soud, protože navrhuju převzít za nezl. syna dluhy... a tam pak v souhrnu motorka je v aktivech.. ještě nění ukončeno řízení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]