Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit majitele k převodu motocyklu?

Od: uzungura* odpovědí: 3 změna:

Před 18ti lety jsem prodal moto Jawa 21, bohužel se převod neuskutečnil, při prodeji, který zprostředkoval místní opravář motocyklů nebyla sepsána smlouva, pouze bylo předáno moto s SPZ a malou knížečkou(moto nemělo velký tp). Jsem si jistý, že motocykl stále existuje ale onen majitel odmítá převod, nyní již ani nekomunikuje. Do loňského roku bylo moto pojištěno dle ověření u kanceláře pojistitelů ale letos mi to ukazuje, že budˇ pojištěno není nebo neexistuje. V evidenci vozidel je stále psané na mé jméno. Prosím o radu, jak donutit majitele k převodu nebo je možné motocykl vyřadit z evidence, když nemám ani moto ani doklady? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinb
hodnocení

0x

...zajdi za novým majitelem, ať s Tebou zajde na přepis, jinak že nahlásíš ztrátu nebo odcizení malého techničáku (zaplatíš 300Kč na dopraváku+možná budou chtít od policie protokol o ztrátě či odcizení např.v autobuse, venku, ve vlaku apod. ) a že motorka je už dávno ve sběrně a že jí rušís nadobro...A piš si, že si nezajezdí nový majitel na tyhle zrušený papíry a SPZ ani náhodou...

hodnocení

0x

máte dokumenty o kupci? Dojděte na evidenci vozidel, nechte si udělat opis techničáku za 100Kč a hned nechte zapsat majitele do techničáku. Pak mu odešlete techničák doporučeně domů.

OK?

uzungura*

Bohužel, znám pouze jméno a příjmení majitele a vím kde bydlí. Když ho navštívím, neotevře i když doma je. Když mu volám, telefon mi prostě nezvedne. K převodu ale potřebuji rodné číslo, pokud se nemýlím, to ale neznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]