Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZTP přepis

Od: blackflamesiczi* odpovědí: 23 změna:

Poprosím o přesnej návod jak přepsat auto kvuly ekovypalnemu, nekde tu bylo že se meni jen provozovatel aby se to 2x nemuselo prepisovat. Jen v strokonicich to nechtejí delat a ja si presne nepamatuji jak to je. A vsichni jsme to tu dosud delaly 2x evidincka i odhlaska

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

bleckf = tady máš odkaz = "nu "to zde popisuje - poradte.cz/...

nu*
hodnocení

0x

tak to udělej přesně tak 2x evidenčka a odhláška poprvé zadarmo a podruhé za 800,- , neplatíš ekodaň ale jen jednu evidenčku navíc

grem

odhláška je vždy zadarmo...to jen tak na okraj...

blackflamesiczi*
hodnocení

to vim ze je odhlaseni zadara prihlaseni je placene pro me, nejak jsem se chtel vyhnout druhe evidencce ta me to trochu komplikuje kvuly tomu ze budou nadavat na gumy

cyril*

Proč by měli technici nadávat. Je to jejich práce. Prostě napíší "vyhovuje" nebo "nevyhovuje", ostatní je na Vás.;)

blackflamesiczi*
hodnocení

to sice ano, ale v tp me chybi zapis pneu je tam pouze nesmyslny rozmer kterej se na tohle auto nikdy nikde nadaval a pokud ho tam dam tak po par kilometrech znicim rozdodovku a evidencku nacerno me nikdo uz neudela

grem

to co jste napsal je nesmysl - buď tomu nerozumíte nebo nechcete...to je horší... a jinak akreditovaný zástupce se vám může vyjádřit k alternativním pneu, které jsou schválené...mohu si však myslet, že máte ty jiné, lepší tedy větší průměr alespoň o dva palce a širší...určitě to líp jezdí, co?

blackflamesiczi*
hodnocení

ne nesmysl mam tam 265/17 predek a 285/17 zadek profil oba okolo 65

Povolene gumy od vyrobce pro dannej model a diferencialy jsou od 30-33" disk 15-16 . pokud je na napravach umistena na predni ose a zadni ose jinej rozmer zak me to za chvily odrovna rozvodovku pouzitelne je to pouze pri pohonu 2wd coz predchozi majitel vyresil odpojenim abs a pak demontazi predniho kardanu. Takze ja tam mám 32"10"15" takze kde mam ten vetsi rozmer? A abych demontoval veskere tyto dily a jen kvuly ceste na stk se me opravdu nechce , jen kvuly tomu ze mu pri prihlaseni asi daly vybrat co tam chce napsat a on si tam nechal napsat blbost

cyril*

Nešlo by napsat oficiální rozměr kol a pneu podle TP? Hlavně v srozumitelné formě. Rozměru pneu 32"10"15" nějak nerozumím.

blackflamesiczi*
hodnocení

32 palcu prumer celeho kola 10,5 palce sirka rafku 15" prumer rafku jinak v metrickým je to cca+- 277/80/15 doplněno 03.03.12 20:06:32/11.5 R15 jinak napsal jsem uzsi nez tam mám mám šířku 11,5 , 10,5 mám na jiném ale ten je v papirech v poradku
cyril*

Máte dojem, že oba bereme "palec" jako 25,4 mm? Pokud ano, pak si ty rozměry zkuste přepočítat. ;)

blackflamesiczi*
hodnocení

ja na prepocet pouzivam kalkulacku na strankach vyrobce cooper, o presným prepoctu nemuze byt rec +-1-2 cm, zadne tyto gumy nejsou stejne napric vyrobci pokud jde o celkový prumer a v pripade umisteni bocnich zarezu je ulet jeste vetsi. Svoje gumy jsem odjednaval soucasne s 5 dalsima sadama od bf a jedny ss ale to byly 33" vsechny a od obou vyrobcu jiny prumer. Jak je o z prepoctem o tom se vedou debaty na vsech offroad forech v evrope a co clovek to nazor

cyril*

Naprostý souhlas s tím, že "co člověk, to názor". Na druhou stranu zde máme jakási daná pravidla a člověk s minimálně základním vzděláním by měl být s jejich základy obeznámen. K těmto základům bych řadil mimo jiného i to, že pokud píši o "palcích" jako jednotce délkové míry, tak se všeobecně uvádí její převod do metrické soustavy v hodnotě 1" = 25,4mm. Proto jsem se také dotazoval na přesný údaj z TP, kde by měl být veden rozměr bez zbytečných debat a názorů.

blackflamesiczi*
hodnocení

to jsem psal nekde drive nahore asi 4 prispevky, jsou v normalnim technicaku k danemu vozu rozmery od 30-33 palcu sirka 8-12,5 palce a disk 15-16 palcu jedinej ja mam v tp u jednoho rozmery v metrickým , jinak vsech 50 aut v klubu a i moje zbyvajici maji palce a vsichni maji vyjimek kopec a ja ani jednu

cyril*

Bohužel, tudy asi vlak nepojede! *nevi*

Napadají mne jen dvě možnosti. Buďto jsou v TP zapsány nesmysly nebo nechápete, co po Vás chci.

Jedná se o tento údaj v TP: "nápravy" bod 20 a 21

doplněno 03.03.12 22:32:

.

doplněno 03.03.12 22:35:

.

ZTP přepis
blackflamesiczi*
hodnocení

proste u vetsiny off roadu jsou misto udaju v metricke zapsany udaje v palcich, na tereni vozi nekupujete vetsinou gumy 255/65 r15 ale 30/10,5 r15 a takto je veden i zapis v tp

Proste v tp je normalne misto

195/55 r15

tento zapis

31/10,5 r15

cisla jen pro priklad

A proč by na evidenční měli vadit gumy .Evidenční kontrola se provádí jen a pouza za účelek kontroly a sesouhlasení identifikátorů vozidla a dokladů k vozidlu ,tj kontrola VIN na vozidle ,kontrola typu motoru a RZ či SPZ azda tyto souhlasí s doklady.To jestli tam máte 135/70R13 nebo 235/35R17 jim na Ev.K musí být jedno!

blackflamesiczi*
hodnocení

vadi jim to, a ne jenom ve strakonicich, ve vodnanech neudelaly evidencku na navesu jen kvuly spatnemu rozmeru pneumatik, chybel v tp jeden rozmer, ktery byl u ostatnich stejnych navesu zapsan

A proč 2x Evidenční kontrola?Stačí jen jedna ,má platnost měsíc od provedení,stačí jen dopsat,že byla dělána na žádost p.XY (tj na nového majitele).

blackflamesiczi*
hodnocení

u nas akceptuji i rok starou evidencku ale nesmí bejt v tom roce delany zadny administrativni ukon, jako ze to na nekoho v dane dobe odhlasite nebo zmenu barvy atd

laybor*
hodnocení

0x

Evidenčka jde udělat pro ZTP i druhého majitele najednou na jeden list ( aspon u nás ) za jedny prachy

lui*
hodnocení

0x

Víte co je nejhorší? Že na tyhle praktiky kolem ZTP doplatí nakonec všichni invalidi. Kvůli pár vyčuranejm držitelům ZTP, kteří si z toho udělali kšeft, bude pádnej důvod invalidům tuhle výhodu zrušit. Obyčejný lidi tomu ještě zatleskaj, a už neuvidí, že je to vše kvůli pár nenažrancům, který žerou plnou hubou, a ještě při tom mlaskaj, aby si jich jó každej všimnul. Proč se u nás vždycky všechno zvrhne v takovej paskvil?

blackflamesiczi*
hodnocení

ja pouze nechci platit 10 000 za to ze nemam v tp zapsanou normu, nekdo nekde udelal chybu a ja za ni platit nebudu, a k origo technicaku pristup nemam protoze je na celnici a ja nejsem ucastnik celniho rizeni

doplněno 03.03.12 18:04:

jinak hodne invalidu toho vyuziva ze si k almuzne privydelaji, kamarad ceka na transplantaci srdce a dotava neco smesneho od statu a staci mu to tezko na nájem a takhle si alespon neco vydela

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]