Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: kastanek* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,mate prosím někdo zkušenosti s koupením auta,s tím že původní majitel,nechce odhlásit auto,přičemž v techničáku je majitelem nějaká firma.je mou povinností přehlašovat auto,ikdyž mi majitel dává 3plné moci-předchozích majitel?.Děkuji vám za odpovědi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

3 plné moci vystavené přechozími majiteli pro koho? Pro Vás? A co eko.daň? 10 tisíc? Pošlete ho do p***le i s jeho autem kupte si jiné, aut je všude jako máku

hodnocení

0x

souhlas...vyberte si jiny vůz,byť možna bude do vas bude hustit všechno možné...určo by se nejednalo o klasicky prodej,koupě vozidla jak se to ma dělat...

lui*
hodnocení

0x

Odhlásit sice můžete na základě plné moci, ale já bych od toho šel pryč. Kdo ví, kdo ty plné moci podepsal. Je to asi dost riziko.

nu*
hodnocení

0x

také to může být problematické auto, bylo by dopbré znát důvod proč to nikdo nechce registrovat ale posílá to dál...

Kdyby mi prodávající předložil originální kupní-prodejní smlouvy mezi jednotlivými subjetky, počínaje tím v odhlášece, a konče tím posledním kdo mi to prodává, a auto by yblo ok, pak by to šlo přihlásit...

ty plné moci mohou být plné formálních a obsahových vad a úřad je nemusí uznat , a auto může být klidně kradené, na leasing nebo na něm visí nějaké věcné břemeno...

hodnocení

0x

Právě dnes jsem dostal od přítele e-mailovou zprávu, v jejíž příloze je nový sazebník pokut , které bude s plastností od 1.7.2012 ukládat Policie ČR při dozoru nad bezpečností silničního provozu.

Je tam také uvedena skutková podstata přestupku : Provozování neregistrovaného silničního vozidla s taxou 5 až 15 tisíc Kč.

Tak jsem hned poslal na MD dotaz, zda se vozidlo provozované v tzv. polopřevodu pokládá za "neregistrované".

grem

...a jakou čekáte odpověď? to si fakt myslíte, že provozování vozidla v odhlášce je legální?

To grem : Já si to nemyslím, ale nickové nu a milancukrar zde všem radí, že mohou jezdit s vozidly v tzv. polopřevodu a že jim za to nemůže nikdo nic udělat :))

Když si projdete celou řadu zde diskutovaných otázek na toto téma, tak se můžete přesvědčit.

grem

to aloisb : ano vím, asi vycházejí ze zkušeností, že řada lidí takto jezdí a "nemají problém"...spíš mají štěstí...

blackflamesiczi*

ja takto jednim porad , auta prihlasuji az kdyz si je davam do firmy a kontroly kolikrat napric ceskou republikou a nikdy nic takze sance na STESTI je jako vyhrat ve sportce. Jinak podval me kontrolovaly snad 100x a nikdy nic zadna pokuta krome 500,- za urazene svetlo a to je technicak strihlej

grem

tak dlouho se chodí se...nebo jezdí s odhlášeným...asi to znáte...ale to jistě slyšet nechcete, protože cílem je dělat věci podle svého i když je to stanoveno jinak...třeba rozměr pneu na vozidle...mít jiné, jezdit a pak se bát evidenčky...nebojte rozvodovka se neporouchá správným rozměrem pneu...

Zatím by to mělo být bez postihu,ale od 1.5 letošního roku by měla plati novelizace či new zákon se stanovením i sankcí.Takže dokončení převodu do 10 dnů od koupě MV a pokud se nestihne tak bude hrozit postih 5000-50 000kč!

Osobně bych již takto vůz neprodával ani nekoupil.V minulosti jsem takto prodal autí s tím,že jsem ještě sepsal dodatek ke kupní ve kterém jsem stanovil povinnost nabyvatele ,že MUSÍ okamžitě uzavřít PR a po dokončení oprav a spojízdnění musí absolvovat STK a E.V po mi přišlo výzva od CKP k zaplacení příspěvku,bo se na to vysr... a nic nezaplatili.Tak čekám jak to dopadne.

Dovolím si opravit výši pokuty - podle nového sazebníku je to 5000,- až 10000,- Kč.

Je to ale stejně hodně a nestojí to za to lepší je zajet na zbytečnou evidenčku (máte totiž platnou STK, kde byla evidenčka automaticky provedena), zaplatit 300,- Kč, vystát frontu na Registru a nechat se okrást o dalších 750,- Kč (protože se jedná o pouhou změnu vlastníka, která stojí podle sazebníku 50,- Kč). Přesně jako v Kocourkově:))

Ale přepis MV je ne za 750kč ale za 800.Cena evidenční se může lišit.

cyril*

Nepíše o ceně za přepis, ale o "okradení o 750,-Kč" , což je rozdíl mezi jednotlivými správními poplatky. Nestačí jen znát písmena, ale i chápat jejich význam. ;)

cyril*

Změna "vlastníka" je skutečně za 50,-Kč, ale změna provozovatele je za 800,- Kč. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]