Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mate prosím někdo zkušenosti s koupením auta,s tím že původní majitel,nechce odhlásit auto,přičemž v techničáku je majitelem nějaká firma.je mou povinností přehlašovat auto,ikdyž mi majitel dává 3plné moci-předchozích majitel?.Děkuji vám za odpovědi
také to může být problematické auto, bylo by dopbré znát důvod proč to nikdo nechce registrovat ale posílá to dál...
Kdyby mi prodávající předložil originální kupní-prodejní smlouvy mezi jednotlivými subjetky, počínaje tím v odhlášece, a konče tím posledním kdo mi to prodává, a auto by yblo ok, pak by to šlo přihlásit...
ty plné moci mohou být plné formálních a obsahových vad a úřad je nemusí uznat , a auto může být klidně kradené, na leasing nebo na něm visí nějaké věcné břemeno...
Právě dnes jsem dostal od přítele e-mailovou zprávu, v jejíž příloze je nový sazebník pokut , které bude s plastností od 1.7.2012 ukládat Policie ČR při dozoru nad bezpečností silničního provozu.
Je tam také uvedena skutková podstata přestupku : Provozování neregistrovaného silničního vozidla s taxou 5 až 15 tisíc Kč.
Tak jsem hned poslal na MD dotaz, zda se vozidlo provozované v tzv. polopřevodu pokládá za "neregistrované".
To grem : Já si to nemyslím, ale nickové nu a milancukrar zde všem radí, že mohou jezdit s vozidly v tzv. polopřevodu a že jim za to nemůže nikdo nic udělat )
Když si projdete celou řadu zde diskutovaných otázek na toto téma, tak se můžete přesvědčit.
to aloisb : ano vím, asi vycházejí ze zkušeností, že řada lidí takto jezdí a "nemají problém"...spíš mají štěstí...
ja takto jednim porad , auta prihlasuji az kdyz si je davam do firmy a kontroly kolikrat napric ceskou republikou a nikdy nic takze sance na STESTI je jako vyhrat ve sportce. Jinak podval me kontrolovaly snad 100x a nikdy nic zadna pokuta krome 500,- za urazene svetlo a to je technicak strihlej
tak dlouho se chodí se...nebo jezdí s odhlášeným...asi to znáte...ale to jistě slyšet nechcete, protože cílem je dělat věci podle svého i když je to stanoveno jinak...třeba rozměr pneu na vozidle...mít jiné, jezdit a pak se bát evidenčky...nebojte rozvodovka se neporouchá správným rozměrem pneu...
Zatím by to mělo být bez postihu,ale od 1.5 letošního roku by měla plati novelizace či new zákon se stanovením i sankcí.Takže dokončení převodu do 10 dnů od koupě MV a pokud se nestihne tak bude hrozit postih 5000-50 000kč!
Osobně bych již takto vůz neprodával ani nekoupil.V minulosti jsem takto prodal autí s tím,že jsem ještě sepsal dodatek ke kupní ve kterém jsem stanovil povinnost nabyvatele ,že MUSÍ okamžitě uzavřít PR a po dokončení oprav a spojízdnění musí absolvovat STK a E.V po mi přišlo výzva od CKP k zaplacení příspěvku,bo se na to vysr... a nic nezaplatili.Tak čekám jak to dopadne.
Dovolím si opravit výši pokuty - podle nového sazebníku je to 5000,- až 10000,- Kč.
Je to ale stejně hodně a nestojí to za to lepší je zajet na zbytečnou evidenčku (máte totiž platnou STK, kde byla evidenčka automaticky provedena), zaplatit 300,- Kč, vystát frontu na Registru a nechat se okrást o dalších 750,- Kč (protože se jedná o pouhou změnu vlastníka, která stojí podle sazebníku 50,- Kč). Přesně jako v Kocourkově)
Nepíše o ceně za přepis, ale o "okradení o 750,-Kč" , což je rozdíl mezi jednotlivými správními poplatky. Nestačí jen znát písmena, ale i chápat jejich význam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.