Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia tupé rány od přední nápravy

Od: dulik06 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám škodu Octávia 1,9TDi r.v.2000, před měsícem jsem dělal na přední nápravě výměnu: čepů řízení, uložení stabilizátoru řízení, převodku řízení a nové kotouče společně s destičkami, nové ložiska kol, vše z důvodu silných vybrací na volnatu.

Nyní se mi při nízké rychlosti začaly ozívat od přední nápravy tupé rány při zatočení volantem (ale ne pravidelně), (při vysoké rychlosti rány nejsou zjevné)! Prosím mohl by jste mi poradit co by to mohlo dělat?

Předem děkuji všem za vaše zkušenosti a rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Je vymlácený kinetický kloub,na poloose,možná i tisícihran.

dulik06
hodnocení

Děkuji za odpověď, jaký je postup při odstranění této závady? Jaký náhradní díl mám koupit, jak mám postupovat při výměně tohoto dílu!

Předem díky

frantisekpetru*

Přidám se k dotazu - dá se to nějak poznat i na stojícím vozidle (třeba nějaká vůle při chycení za poloosu)?
Mám taky př. nápravu po "GO" asi půl roku (komplet čepy, silentbloky, tlumiče) a posledních cca 14dnů pozoruju pravděpodobně od pravého př. kola nějaké zvuky. Ani ne tak tupé rány, jako spíše "lupání či cvakání".

erikch*

dá se to poznat-první známkou je třeba porušená manžeta,tím se dostane ven vazelína a kloub jde do kytek,ale není podmínkou, jinak třeba jakoby zacloumáním kola v rejdu(ideálně přizvedlém)-je slyšet a cítit drobné cvakání...Jistotu kloubu(a třeba i nedotažené matice poloosy) je kola do max.rejdu a rozjezd dopředu,dozadu-to je pak opravdu cvakání(jakoby "přeskakování")...Ale zatím nekupujte nic-pokud sám přesně nevíte-navštivte nějakého mechanika-on si to vyzkouší a řekne vám s velkou pravděpodobností -až jistotou...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestli je to kloub bude se to zhorsovat az zastavite, jinak parkrat jsem videl ty same priznaky a jen spatne dotahla poloosa u prevodovky, oni se radi povoluji ty srouby

anonym85
hodnocení

0x

Ono to muze byt klidne i povolene kolo,zni to smešne ale jeden podobny problem byl opravdu jen povolene kolo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]