Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neporadíte někdo firmu z okolí Mladé Boleslavi na přestavbu auta na LPG? Popřípadě zkušenosti jaké s nimi máte? Na internetu jsem toho z okolí MB moc nenašel. Mám fabii combi 1,4mpi, r.v. 2001. Děkuji
Neporadim kde sehnat prestavbu ale zkusil bych jeste zpocitat jestli se to vyplati ta prestavba delat zkusil bych popremyslet nad ethanolem uprava motoru neni tak draha a pokud opravdu clovek nenajezdi dost km tak se plyn nevyplati...
doplněno 29.02.12 16:06:Autogaspro - Ota Pačes
Dolní Stakory 61, 293 01 Mladá Boleslav
Děkuji, tohoto pána jsem právě na netu našel. Ale chtěl bych někoho na porovnánní s cenou.
Jinak plyn se mi vyplatí. Při nájezdu 15000km za rok to mám za dva roky zpátky a pak jezdím za cca. polovinu nákladů. Jsem už rozhodnut.
doporučuji nejen z vlastní zkušenosti fa.T-centrum Robousy u Jičína(U Citroenu na obchvatu)-z MB to je 20 km a fakt jsou jak fundovaní,tak nejsou "nenažraní"...
Jasny nechci odrazovat ale jen pro jistotu doporucuju prepocitat my mame ve firme 2 auta na plyn najezdime zhruba 3tis km mesicne ale ze by se to az nejak extra vratilo to se rict neda prijde mi ze auto po te prestavbe je i min spolehlivy jak starty kolisani volnobehu zdechani za jizdy atd ale to muze byt spatnou montazi je pravda ze usetrime ale zase je vetsi spotreba plynu oproti benzinu tzn je to takovy na povazenou ale urcite zatim pokud nezdrazi plyn se to vyplati...
tak asi spatna firma, volnobeh bez problemu ani nevim na co jedu (prepinac mam pod volanem) a spotreba max o 10 % nahoru
přesně tak-ono je něco namontovat a namontovat-novou kuchyn vám taky můžou "montáží" doprasit,že jí nebudete moct užívat a obráceně,že montérům rád dáte na pivko...V principu je LPG(víc jak poloviční úspora na litru paliva) výhodou-spotřeba i když přeženu max.o 20% vyšší(což je pořád max.3/5 nákladů v benzínu)...No a není problém namontovat zařízení již použité-samozřejmě ventily,potrubí atd.nové-záruka a doklad o profi montáži,včetně případného potvrzení pro možný zápis do TP...Osobně jsem dával(v T-centru Robousy) plyn 3x,vždy použitý a zcela bez problému(byl jsem tam i s montáží do 10 000,-včetně certifikátu,ale bez papíru pro dopravku),akorát jsem to měl "na tajňáka",plnící ventil vedle víčka benzínu(pod "krytkou"),takže zvenku nebylo vidět nic,potrubí zespod schovaný v lištách,zaplastovaný motor a i na STK poznali prdlačku-proč dávat peníze státu za něco, o co se ani korunou nezasloužil a naopak mi to ještě byrokraticky znesnadnuje...
Co to bylo za auto? To už muselo být něco novějšího, když píšete, že mělo na motoru plastový kryt. A nádrž místo rezervního kola? Také jsem uvažoval, že by nebylo špatné mít oficiálně auto jenom na bezín. Už jen kvůli těm nesmyslům s úřadama.
Plasty pod motorem už měl Renault 25 z roku 91(to byl můj první plynák),pak Safrane atd...Nádrž místo rezervy-tzv.toroid je ideální(okolo 45 litrů objemu)-dojezd v poho-s 3.0 V6 cca.přes 400 km a na "tajňáka" schválitelné řešení-revize si děláte sám zhruba 1x za rok (pro svůj klid) včetně tlakové nádoby-ale je to tak 500,-,což je dnes ani né půlka nádrže benzínu...
No já mám právě Favorita a tam se rozměrově docela velký reduktor v motorovým prostoru nikde neschová. Navíc, když tam není žádný plastový kryt. A co se týká plniče nádrže, tak ten se taky nedá schovat, jako to je třeba u nových Octávií, kde je pod víčkem vedle benzínové zátky otvor pro našroubovávací konektor.
u Fáčka je to trošku problém,pravda...Je ovšem otázka jak dlouho bude Fávo ještě drandit(pokud ho nemáte fakt velmi zachovalé)-aby se montáž LPG vůbec vyplatila...? Jestli by nebylo lepší zainvestovat něco málo do novějšího auta-tam pak i "tajňák" plyn není problém...-to je jen taková má úvaha...
Nene. To já jsem přemýšlel nad tím tajným plynem do novějšího auta. Fávo mám z roku 1990 a na plyn je přestavené od roku 1994. A plyn můžu jenom doporučit. Nedám na něj dopustit. Kdybych měl jezdit na benzín, tak bych se nedoplatil.
jasný-při pořizování bych řešil objem do 2.0 litrů-tím upotřebíte směšovač a další z Fáva(velikost se lámala právě tuším do 2.0 a od 2.0)-a jste tam pouze za samotnou demontáž-montáž...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.