Nejste přihlášen/a.
Tímto žádam o pomoc při sestavení vysvětlení pro soud v případu ČKP vs sedmicee (já) za nepojištěné neprovozované vozidlo- značky dány pozdě do depositu. mnohkrát předem děkuji těm, kteří se zapojí, potom se i další můžou ve svém případu něčím vést
Obhajobu sepsat v několika bodech,jasně a srozumitelně.
1) zákon 168/1999 (2) Kdy je povinnost vozidlo pojistit -Vozidlo stálo mimo veř.komunikace(dokázat písemným potvrzením svědků)
2)Z ČKP jsi komunikoval a vše jim doložil(vysvětlil)-Dokázat vytištěnou stránkou,,Průběh komunikace" z vebu ČKP
3)Srozumitelně soudu popsat že povinnost platit do fondu ČKP vám nikdy nevznikla,protože vozidlo provozováno nebylo a žalobce tuto zkutečnost v žalobě ničím nedokázal,samotná registrace vozidla neni důkazem o jeho provozování.
Bylo by dobré toto nechat sepsat právníkem aby měl dokument všechny náležitosti.
doplněno 06.03.12 06:49:Pokud by ČKP žalobu stahla nebo případ prohrála,má povinnost platit náklady řízení a pochybuju že by do prohraného sporu který by ji něco stál znova šla.Proto je dobré aby to sepsal advokát.,,Sedmice" v případě neůspěchu z tvé strany,zozganizujeme zbýrku na tvou obhajobu já určitě přispěju a věřim že nebudu sám protože bojuješ i za nás ostatní.
Určitě bych se snažil použít paragraf o dobrých mravech a o svobodě. Paragraf na povinné pojištění sice je, ale vaše svoboda je tím narušena. Pokud nejezdím, tak proč platit pojištění? Je to i proti dobrým mravům platit za něco co neužívám.
Platí se ze zákona, když nejezdím, fik do depozita. Ono každý zákon omezuje naši svobodu, že ano. To není argument.
Dokud nebude rozhodnutí soudu tak si tu píšeme básničky.
Já si myslím, že jakmile tu bude rozhodnutí soudu ve prospěch ČKP. Dojde tímto rozsudkem soudu k porušení práv a svobod daných ústavou, a to práva vlastnit, a v tom okamžiku se z toho stává případ pro ústavní soud.
Naopak, rozhodnutím soudu v neprospěch ČKP, spustí lavinu žalob na nezákonný postup ČKP. Nezávidím soudu jeho rozhodování.
doplněno 28.02.12 17:00:Jen aby bylo jasno. Ústavní soud, pokud by došlo k podání, už nebude posuzovat ten konkrétní případ, ale má právo zrušit tu část zákona, která odporuje ústavě.
lidi ahojte, ja su hotový, už tříkrát jsem obhajobu smazal předelal, nemám vůbec nápad jak ji elegantně zformulovat, prosím toho kdo pomůže, čeká i nějaká odměna...moc moc prosím, už mám jen pět dní
v téhle fázi nejde o obsahovou stránku věci,ale dodržení zák.termínu podání odporu...,tak aby bylo nařízeno případné soudní projednání-případné píšu z jednoduchého důvodu-žalobce většinou v téhle chvíli stáhne návrh(stále ještě zdarma) a třeba půl roku počká...,a šup znova...Takhle si ty budeš podávat odpor až třeba při čtvrtém kole propásneš 15denní lhůtu podání odporu a jejda exekuce...A bohužel tohle ČKP,VZP a jim podobní mohou dělat donekonečna-prostě to zkoušet-možná se to chytí...
Podle tohoto článku, pokud se mu dá věřit, by to neměli mít při správném postupu tak jednoduché s těmi opakovanými žalobami. Ale jak říkám, nevím jestli se tomu dá věřit.
bohužel podání žaloby,stejně jako návrhy,předběžná opatření a spousty jiného není nijak zákonně omezeno "kolikrát a dost" Prostě návrh k soudu může dát kdokoli,kolikrát chce-a to zdarma...
Ty jsi to nedočetl do konce, viď? Ten právník tam tvrdí, že pokud si vezmeš právníka, tak soud ti přizná náklady řízení i tehdy, pokud vezmou návrh zpět. Ono by je potom takové zpětvzetí návrhu stálo odměnu tvého právníka.
tenhle odkaz jsem nečetl,pravda,ale četl jsem nedávno tuším týdeník Ekonom(nebo obdoba),že opravdu účinnou zbraní proti takovýhle vyčůránkům je jejich vlastní metoda-náklady právního zastoupení...Já nejsem právník,ale co si tak pamatuji z článku-lze to zkoušet v podstatě do nekonečna
Vzít si zákon, co tvrdí jak to má být a otočit to.
Dokázat, že vozidlo nebylo provozované ve smyslu zákona... a bylo mimo komunikaci. A zaútočil bych na ně, že si sami nesplnili spoji povinnost oznámit Odsa nepojištěné vozidlo.
Pak ovšem tady mám paragráfek, co říká něco o depozitu. Ale to je už na Odsa,
Otázka pak je, jaký postih by byl nižší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.