Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu nějaké peníze?

Od: natyd odpovědí: 11 změna:

Zdravím, minulý týden se mi stala nemilá věc, jedna paní mi nedala přednost, když vyjížděla z vedlejší silnice a bohužel mě nabourala... Chci se zeptat, páč jsem bourala de facto poprvé, zda dostanu nějaké peníze od pojišťovny. Auto bude bráno jako totálka páč totálka to je, jedná se o strého favorita, ale někdo mi tvrdí, že něco málo dostanu, někdo zase že ne...tak chci vědět jak to je? Samozřejmě vím, že pokud dostanu ryto to nebude*smich*páč favorit má dnes hodnotu jak jeden velký nákup v supermárketu...

Díky za odpovědi..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Snad jste sepsali protokol pro pojišťovnu ne? Podle toho pojišťovna rozhodne, kdo je viník a kdo poškozený, pojišťovna viníka se na vaše auto pravděpodobně přijde podívat, ohodnotí škodu a dostanete peníze.

doplněno 28.02.12 07:38:

Ale vy jste tento protokol měl na pojišťovnu zanést, tak vám k tomu snad něco řekli, ne?

nu*
hodnocení

0x

nic nedostaneš

buss
hodnocení

0x

Joo, něco joo, pokud to bylo ohlášeno a viník byla cizí osoba. Jednat s pojišťovnou.

hujer123*

Škodu jste měly bezodkladně nahlásit pojišťovně. Vyplnit Hlášení o škodě, s tím, že uvedete, kdo nehodu zavinil. Pokud nedojde k dohodě, je dobré zavolat policii. Hlášení odevzdáte pojišťovně viníka a poškozený je odškodněn z povinného ručení viníka. Dobrá zkušenost je okamřitě po nehodě volat pojišťovnu viníka a nahlásit nehodu - pojišťovna si vyslechne oba účastníky nehody a pak nezbývá tolik prostoru na kličkování, když si viník dodatečně uvědomí, že přijde o bonus a k tomu má škodu na vozidle.

natyd
hodnocení

Jo protokol jsme sepsali, vše jak má být, čekáme na likvidátora až si to přijde obhlídnout. Viník je ta slečna, dokonce jsme to napsali i do protokolu. Papírově máme vše zařízeno, mě jde jen o to jak to pak je, jestli je pak nárok na nějaký peníze, pokud jsem nehodu nezavinila...Je to má první zkušenost:)tak se tak ptám...

buss

Nechte to na pojišťovně. Jinak její podmnínky.

sebod*

Většina pojišťoven při totálce vypočítává pojistné plnění takto : vezme se cena, za kterou by bylo možné v daném období koupit stejný automobil (značka, typ, rok výroby) a od toho se odečte cena použitelných dílů z auta. No a rozdíl se vyplácí. Z toho plyne, že starý neudržovaný automobil, který je prolezlý rzí skrznaskrz má pro pojišťovnu stejnou cenu, jako auto udržované a hýčkané.

takže pokud máte auto prorezlé, třeba na tom i vyděláte, pokud byl favorit v pěkném stavu, tak těžko.

natyd
hodnocení

Ty jo fakt, to je milá odpověď:)páč naše přibližovadlo vypadá jak cedník na špagety. Letos v létě by mu končila technická a auto by šlo stejně do večných lovišť... a já se tedy ještě zeptám jaké zkušenosti máte s českou pojišťovnou? Viník má pojistku u téhle pojišťovny...jak rychlý jsou na vyřízení, jednání apod?

Jen vycházím z toho co napsal sebod přede mnou.

Rychlost pojišťovny nevím, jen vím že když jsem zavinil "nehodu" já (přišel jsem o světla, masku, chladič a nárazník - felicia 1999), tak řidiči přede mnou, do kterého jsem ťuknul (praskl mu zadní nárazník v Peugeotu 106), dostal 20 000 Kč... Pro mě nevysvětlitelné, já jsem dal za díly i s lakem 6000 Kč

natyd
hodnocení

Vau...no bylo by to milé kdyby přišla nějaká sympatická částka:)... ale jsem realista, jedná se o starýho favorita r.v. 1992, 135lx, netuším jak se pohybují dnes taková auta jestli to má hodnotu 2-3 tisíc...spíš mě jen zajímalo jaký je princip pro případ kdyby se mi podařilo něco obdobného s druhým autem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]