Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povine ruceni vs nepřihlášené auto

Od: housp odpovědí: 16 změna:

dobry den,jsem povinen platit povinne ruceni za vozidlo ktere je nepojizdne a je tak zvane v poloprevodu.byvali majitel ho prepsal na mne ale ja ho jeste neprihlasil.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý večer,

doporučuju rychle dohlásit a pak dát SPZ do depozitu,pokud je to nepojízdné.

robin1*

To: nestastnik

A jde to dohlásit , když je to nepojízdné?

jistě že to jde..

robin1*

To: @milancukrar

Vím, že se táži blbě, ale pokud je nepojízdné tak přihlásti jde to jsem pochopil.

Pokud a to nemusí být nutně tento případ (řeším někoho jiného) nemá STK tak přepsat majitel vozidla (prihlásit) nejde. Mám pravdu nebo ne

robine, nemáte pravdu, vozidlo nemusí mít platnou technickou, aby bylo přepsáno na Vás. Musí mít jen evidenční kontrolu. Samozřejmě za předpokladu, že vozidlo po zapsání změny majitele bude dočastně vyřazeno z provozu. (deponovat značky)

doplněno 27.02.12 20:45: robine,
Takže to jdu přepsat, rovnou s papírem o evidenční kontrole NA VAŠE JMÉNO a nesu sebou SPZ do depozitu, OBČANKU, VYPLNĚNOU ŽÁDOST, PENÍZE ... chápu to dobře? chápete dobře
robin1*

To: @milancukrar

Takže to jdu přepsat, rovnou s papírem o evidenční kontrole a nesu sebou SPZ do depozitu, chápu to dobře?

hodnocení

0x

housp,

pojistné musíte uzavřít, pokud hodláte vozidlo provozovat. Pokud ale nezavřete, musíte značky odevzdat do depozitu, nebo joznámit úřadu, že to nemůžete udělat.

To že vozidlo je nepojízdné, nezakládá důvod neuzavření pojištění. Asi Vás čeká obsílka od čkp, pak dotaz na zdejší poradně co s čkp!

Co nejdříve vyřešte problém.

doplněno 27.02.12 19:23: housp, ale toto "prihlasit to nemohu,vozidlo neni schopne dojet na evidencni kontrolu" je jen výmluva neznalého. Sám přeci víte, že lze naložit a dojet tam. Je to jen na Vás, problém jsem nastínil, vy se rozhodněte.

housp
hodnocení

prihlasit to nemohu,vozidlo neni schopne dojet na evidencni kontrolu

buss
hodnocení

0x

Vozidlo je registrováno, takže je třeba PP hradit, ono ani nezáleží kdo je v registru, ale aby pojistné bylo uhrazené. Vy jste auto koupil a je vaše! S prodejcem jste se mohl domluvit, že to nechá a popř. mu zbytek uhradíte.
Pojistné se hradí za registrované vozidlo, jinak RZ do depozitu.

buss,

momentálně je tazatelovo auto nepojízdné,ale neměl by mít právoplatný majitel PR uzavřené na svou osobu?

pepis*
Buss-Pov.ruceni je nutne na provozovane vozidlo,ne na registrovane.
we

toto není pravda viz 168 je to povinnost vlastníka vozidla pojisttit to jestli auto jezdí není důležité popř. depozit a nemusím platit

pepis*
Doporucuji přečíst celý zákon 168.
buss

Ano je třeba si počíst v zákonech...
Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo,je povinen tato vozidla přihlásit k registraci ...
... pojistníkem ten, kdo uzavřel s pojistitelem smlouvu o pojištění odpovědnosti,

buss

Zajímavé, já měl pojistku na své! auto napsanou na dceru..., jde to!

Jde to,ale pokud někdo jiný způsobí škodu s vozem,jehož PR je uzavřené na Vaši osobu,v lepším případě přijdete o bonusy,v tom horším,bude-li např. způsobená škoda třeba nad sjednané plnění (např. 35 mil. kč/35 mil. kč),zaplatíte to ze svého...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]