Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné parkování

Od: markeeetka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, obraćím se na vás s prosbou. Bydlíme na sídlišti, kde je velký problém s parkováním. Již několik let parkujeme na ploše, kde dříve býval trávník. Nikdy to nikomu nevadilo. Dnes jsem opět neměla možnost zaparkovat jinde a tak jsem učinila stejně - parkování na ,, trávě". když sje dorazila domů, dívaám se z okna a městská policie.. si fotila uata, která na trávě stojí. Naše jsem tedy foti neviděla, ale určitě tomu nebude jinak. seběhla jsem dolů, ale policie byla už pryč. Nikde žádný papír, botička nic. Tak nevím zda mám očekávat nějaký dopis a za jak dlouho. Pokud mi nějaká pokuta přijde, mám právo se nějak bránit? Připadá mi to to jako naschvál - jeden policajt se špatně vyspí a dělá zle. děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

1.) zopakujte si legislativu vztahující se k silničnímu provozu, nic tím nezkazíte

2.) v panelácích se vzájemně domluvte na regulaci počtu aut, každý byt bude mít jedno parkovací místo před barákem a další auta dá pryč

3.) oficiálně se to dá dořešit na odboru správy silnic, pokud to situcace umožňuje, včetně příslůušného dopravního značení

4.) nenadávejte na policajty, dělají jen tpo co jim andřízený nařídí, a nadrřízený jim nařídí to co po nich chce starosta nebo primátor, a ten jhájí zájmy města...a ěmsto jste vy, tak to řeště oficiálně a nečekejte až to udělá někdo za vás

5.) mimochodem, parkovat před barákem potřebují především zdravotně postižení a starší lidé, mladší a zdraví můžou klidně těch několik desítek či stovek metrů dojít pěšky, tráva je pro všechny a neslouží k parkování

buss
hodnocení

2x

Připadá mi to to jako naschvál - jeden policajt se špatně vyspí a dělá zle.
To myslíte vážně? Vy parkujete mimo plochy, kde se může parkovat a je to cizí vina? Za co jste dostala řp?
Zřejmě vyfotili, vylustrují a přijde pozvánka, nebo zrovna složenka, to je jednodušší...

mmmarketka
hodnocení

Víte co, pokud by vyfotili všechny špatně parkující auta, bylo by to zcela v pořádku. Na našem sídliště je tento problém již řadu let. Město to neřeší. Ale auta, která stála přímo v zákazu tak těch si nikdo nevšímal. Pokud je to tedy policie na správném místě, má řešit všechno. Jinak vám děkuji za reakci. Hezký den.

erikch*

buss-ona existuje i něco jako státní norma-nevím přesně,ale myslím,že ČSN...něco,že každé město v ČR má mít na počet obyvatel x tisíc-x set parkovacích míst...Samozřejmě tohle stát neřeší-protože to stojí prachy-takže je lepší aby eMPíci drandili a zkoušeli inkasovat...Prostě jsou zákony,vyhlášky,normy atd-ale platí pro každého-a až to bude respektovat i stát-pak fajn,může rozdávat pokuty-jenže to už zas nebude za co,poněvadž ti lidé na sídlácích budou mít kde parkovat...

hodnocení

0x

pokud něco přijde vyzvednout dostavit se na příslušný ůřad a vymluvit se na osobu blízkou :)

nebo ještě lépe. nedostavit se nikam a nekomplikovat si život osobou blízkou.

toto stačí!

markeeetka
hodnocení

A pokuta mi tedy nehrozí? Nikde není ani značka o zákazu parkování. Jinak velmi děkuji za odpověď.

cobrak*

Dobrý den. Řidič nesmí vjíždět na zeleň. Tzn. ani ne parkovat. Jinými slovy, policajt, ať chceme nebo ne bude bohužel v právu. Ale moc bych se nestresoval, protože to zpravidla bývá tak, že nejdříve městská policie vypíše lísteček, dá ho za stěrač a potom onen prohřešek při odchodu vyfotí. Takže, jestli jste neměla lísteček, tak se nebojte. Ale nevím, kde bydlíte. U nás v Praze to takhle bývá. Ale jelikož je dnešní svět plný změn, tak i toto se mohlo změnit. Před pár dny jsem ale viděl, jak stálo v centru města auto jedním kolem na chodníku a taky si ho vyfotili a dali lístek. Nestahute kalhotym brod je daleko! :)

mipooo*
hodnocení

0x

Ja bych to neresil, pockejte jestli neco nedojde. S takovym pripadem mam podobnou zkusenost. Centrum Brna, obecne veliky problem zaparkovat. U bytu stoji auta v parku, na travniku, vsude. Ja na travniku sice neparkuju ale takoveho pana policajta jsem taky potkal. Parkuji 3 m od prechodu zesoboty na nedeli, v nedeli rano papirek na kterem byl cas vypsani nedele rank 01:17 :) Kolem auta v parku na travniku, nikde zadny jiny papirek (co jsou lepsi :-D nebo co).

Dobre, udelal jsem chybu, ale co mne stve nejvic je, ze u toho prechodu parkujou auta bezne ani ne metr od prechodu a za cely cas, co tady bydlime (7 let), nikdy zadne auto nemelo papirek - vim to skoro jistejelikoz tama 3x denne vencime psy. Proste pred zakonem jsme si vsichni rovni.

Podobny pripad - v parku vencime,na druhe strane dva mladosi kopou do vyhozeneho monitoru, sklo vsude okolo, a u nas dve policistky pokutujou babku, ponevadz jeji yorkshire zabijak neni na voditku a nema nahubek. Panicky byli vyvalene kdyz jsemse do ich obul proc neresi vyrostky, ze oni maji tady pripad, pekne jednoho po druhem. Takovej je zivot.

markeeetka
hodnocení

Dobrý den, děkuji vám za odpověď. Počkáme, nedá se nic jiného už dělat.

hodnocení

0x

Markéto, právo bránit se máte. I když jste se dopustila přestupku. O to horší, že ani nevíte jakého. Proč jste běžela za policisty, chtěla jste zaplatit pokutu?

Lístěček za stíračem nic neřešit, až jedině když přijde dopis majiteli vozidla. Pak odpovědět, že víte kdo řídil a odmítáte vypovídat. Pak jen mlčet a mlčet...kdo to déle vydrží...jak je v odkazu od ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]