Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemam prihlašenou motorku hrozi mi sankce?

Od: hurikan* odpovědí: 1 změna:

zdravím, chtěl bych se zeptat ..mám cca rok koupenou motorku a s byvalym majitelem jsme byli na urade kde ji na me odhlásil. Tam mi prostřihli maly techničak.Z důvodu propadle stk jsem ji na míste nepřepsal na mě a ani nejel na stk a evidenčku,protože napadl sníh..pojistku mám zaplacenou, ale motorku asi rok nepřepsanou.Dočetl jsem se, že bych ji správne měl přehlásit na sebe do 10ti pracovních dnů od data odhlášení,ale nikde co mi hrozí když to neudelám.Poradí mi někdo?Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

Právě zde se taková věc v současnosti řeší a doregistrování není zcela jasně a jednoznačně zákonem upraveno. Vozidel v polopřevodu je obrovské množství a jen promile procent se řeší ve správním řízení. Obecně lze říci, že nehrozí nic. Zde je velmi důležité, že máte motocykl pojištěn, protože s tím bývají nemalé potíže.

doplněno 26.02.12 12:25: Zde je třeba oddělit = registraci, kterou řeší zákon ř.56/2001Sb. paragraf 6, - a změnu údajů, kterou řeší paragraf 11 a 12, Nového vlastníka /provozovatele/ do registru řeší vyhláška č.243/2001Sb., je v tomto rozdíl mezi změnou údajů a registrací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]