Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel bych si koupit nove auto ale nevim jake kolem 250 000 kc jsme 4 lidi ale nevim jakou znacku chtel jsem peugeota ale vsichni mi rekli ze ma drahe nahradni dily a proto tedy nevim jako znacku auta ale hlavny bych chtel co nejmensi spotrebu kdyz bude mala muze byt i benzin nebo nafta spotreba tak do 5litru ale ne takova mala autu jako treba fabia,,,
doplněno 24.02.12 19:30:nebo ojete ale ne moc
Tohle zadání je hloupost - nové větší auto se spotřebou do 5L a cenou do 250000,- neznám Možná tak malé auto v základní verzi.
Na vašem místě bych vzal starší oktávku nebo focuse, ve výborném stavu seženete za 150000,- i se zárukou, 50000 si necháte na případné opravy a 50000 na palivo, nějakou spotřebu pak nemusíte řešit. Za to samé nové by jste dal 3x tolik. Pokud jedině nové, tak za tuhle cenu snad leda Dacia.
nechtel bych nove ale treba 1 nebo 2 roky stare a kdyz jsem se koukal na chevrolet tak tam benzim mel treba spotrebu 4,5 litru
doplněno 24.02.12 15:53:ale chtel bych se zeptat jake by byla nejlepsi znacka
Od 224 900 je Roomster,ale rozdíl mezi ním a Fabkou velký není.
Ptejte se po skladových vozech, např Hyundai i 30 za 255 000 je skladem za 240 000 kč (klima, CD,Alu kola,PP,centr.),navíc 7 letá záruka
všechny skladovky dávají prodejci na své weby - tak porovnávat a najdete co hledáte.
doplněno 24.02.12 16:00:Na Chevrolet zapomente,převodovka odejde i 2x v záruce ( horší když odejde po záruce)
laybor-Chevrolet(konkrétně Cruze) je čtvrtým nejprodávanějším autem na světě(v celkovém počtu to je asi 700 000 kusů za rok) a asi ne proto,že by mu odcházely 2x v záruce převodovky,že...?! Při výběru chce kouklat trošku dál než na konec svého městečka-náš trh s auty je značně pokřivenej-nejkvalitnější auta(japonci)jsou v čechách na pokraji zájmu(asi neprávem)...Jinak vybrat konkrétně co vám bude vyhovovat-je dobrý si vytipovat vizuálně co se líbí,nezávisle v showroomech nebo bazarech prodrandit a pak až teprve začít shánět...Ojeté auto osobně řeším pouze západně směrem od nás(kvalita silnic,paliv atd.)-a doporučuji i ostatním...Co se cen dílů týče-je to srovnatelné-dá se sehnat(poněvadž je z čeho vybírat) rozumně-pokud nemáte vyloženě atyp.model,který se Třeba do Evropy ofiko ani nedovážel...Ale spíš bych i kouknul na cenu práce zn.servisů jednotlivých značek(a budete "příjemně" překvapen cenovou politikou domácí značky-je to prasárna,aby Škodovka měla vyšší hod.sazbu než Toyota)...No a prioritou by měla být poskytovaná záruka-proč třeba domácí(potažmo celý koncern VW) nabízí pouze zákonnou 2 letou oproti třeba Kia 7 let,japonci,frantíci a spousty dalších 5 let...?! To je trošku praktický opak než reklamované kvality,že...?!
erikch - ty co napíšeš to je blbost - Cruz 4 na světě?
1. Toyota Corolla 1 020 000 kusů
2.Hyundai Elantra 1 010 000
3.Wuling Sunshine 943 000
4.Ford Focus 919 000
5.Kia Rio 815 337
6.Ford Fiesta 781 147
7.V W Jetta 745 000
8.Toyota Camry 726 000
9. Chevrolet Cruze 691 000
ajestli si myslíš že pro Chevy vyrobené v Evropě se vozí převodovky z USA (možná dobré) tak jsi na omylu.
jj-pozici jsem trošku nadhodnotil,za což se omlouvám-ale i tak je to úspěch a o mnohém to vypovídá...A tahat převodovky přes "louži" je blbost-to je snad jasný-ale i tak to není nic dramatického...
JJ urcite nekupovat nove, ale slusnou ojetinu, coz je taky v CR teda orisek. Ja si pro auto jednou za par let jezdim do Nemecka. Kazdopadne s vasim zadanim nic neveho nesezenete. Navrhoval bych presne taky Oktavku nebo Fokuse, ale ne 1-2 roky starou, ale tak pet let stare auto, abyste se tam dobre vesel s cenou. Urcite je lepsi kvalitni ojetina, nez nova utahanina. Jednou jsem si koupil auto nove a uz bych to neudelal. Koupil jsem si Hyindai Getz - male auto, spotrebu psali kombinovanou 6l pri 1.4i a vetsinou jsem byl kolem 8l, auto me tehdy stalo 250 000 Kc, po letech jsem si koupil za 300 000 Kc pet let stare Mondeo s automatem a objem 2.0 spotrebu to ma stejnou a rozdil v pohodli, prostoru, proste ve vsem je naprosto nesrovnatelny.
muze me nekdo vysvetlit proc vsichni do nakladu na auto porad pocitaji jen spotrebu? pokud chcete usetrit musete pocitat vse kolem auta a ne jen spotrebu, dobrou spotrebu maji 6 mazdy v nafte ale z dilu se pak pos... a vysledek na kilometr prekona i nejakyy 6ti litr V8
protože je nafta drahá, také benzin, lidé dají za auto čtvrt milionu a pak by nejraději jezdili na vodu
vcera jsem to nekde psal kamarad ma 5,4 v8 ameriku prekopanou na e85 a kdyz vezme servis a spotrebu no proste kompletni naklady na km tak jezdi levneji nez s naftovym passatem a ja s mondeem v nafte
skodovky nemaji levne dily to skoncilo u feldy, dcery pritel me dal oct na servis po nejakym 150 000+- a spojka + dvouhmota(spojka jeste v limitu ale setrvak mlatil)turbo zadni tlumice totalne v haji a to nevozi skoro nic (na mondeu maji 250 000 zadnej zazrak ale funguji) orezle lemy + samozrejmosti jako rozvody olej brzdy a doufa ze 50 bude stacit. a jezdi za 6,0l nafty , a me zavidi 4,0 kde odejde nejake cidlo za par dolaru a jinak nic , kdyz nepocitam automat kde shorely lamely takze jsem do nej investoval navic 3000,- korun
nove auto pro4 lidi za 250 je nesmysl. Nadupaná Ojetina za 250 v kombíku pro 4 lidi je dobrá volba. Jak nový tak starý auto potřebuje setvis. Pokud ročně najezsíš míň jak 20 000 je nový auto absolutně zbytečný.
proto prave bych chtel ojety ale ne moc ja najezdim tak kolem 8000km rocne a moje auto je 15 let stary a ma spotrebu 8litru a mam skodu octaviu a moc jsem snim problem nemel ale uz je to stary auto a taky bych chtel o neco rychlejsi mam 1,6 benzin 55kw a koukal jsem na tohle auto co rikate peugeot.cz/...
pezota neee. U nás byly ve firmě a už není ani jeden... poruchy, nespolehlivost, spotřeba, drahe dily. Francouzi moc neumeji/li delat auta na ceske silnice. Jedte si do Francie, tam je kvalita silnic s českými nesrovnatelná. Každý kdo P prodává, dobře ví . . . . . . . Vyste posílal odkaz na nějaké skoro nové,k tomu se nemůžu vyjádřit, neznám, nic otom nevím.Výše sem psal o starších ojetinách.
nechci se zastávat Peugeotů-ale obecně firemní auta dostávají čočku,poněvadž nikomu konkrétnímu (z těch co s nimi vesměs jezdí) nepatří-ono často se člověk dočte,že ..."na firmě jsou,byly,ty a ty auta a nevydržela..."-jenže už málokdo napíše,že zaměstnanci jsou hovada,neváží si(byt cizího)majetku (leckdy tím spíš,že to není jejich)...Nemyslím to osobně-ale tohle v nás prostě je díky komančům,a jak se říká-soused má kozu,tak aby mu chcípla...!
taky bych je nechtěl hanit,toco bylo před 6ti - 7mi lety není dnes a dnešní kvalitu těchto vozů nejsem chopen posoudit.
ono to neni ani tak o cocce ale jezdi s tim pokazde jinej clovek a to je problem ze vetsina zavad se resi diky tomu pozde, j´jeden ridic si vsimne ze neco odchazi ale pokud do toho skoci pokazde jinej tak mu to vzdy prijde normalni.
K Peugeotu si kup stan - bude se hodit , budeš stanovat před servisem
Nákupci Peugeot dostali úkol - nakoupit co nejlevněji a může být i nekvalitní
to snad mluví za vše!
Dobrý den, i když bych měl asi doporučit Citroena, protože každý bude asi obhajovat to co má sám rád a čeho je fandou. Ale já to neudělám a naopak doporučím neevropské auto. Co by jste říkal na nějakou Mazdu? Mám kamaráda a ten s nimi má ty nejlepší zkušenosti (sami už si v rodině pořídili 3 různé Mazdy), originál díly nejsou až tak drahé jak je v našem podvědomí, ba naopak jsou pravé japonské a mnohdy i levnější jak na evropské vozy a kvalitou daleko převyšující naše běžné evropské díly. Mají tiché, skoro bezporuchové motory s velmi nízkou spotřebou, elektronika je oproti evropě dost napřed a hlavně úplně bezporuchová, plechařina a lak je taky velmi kvalitní (hlavně jejich modrá je velmi povedená). Když Mazdě věnujete základní ůdržbu tak vás nikdy nenechá ve štychu. Nejsou náročné a snesou i naše silnice, nepřesnou a drsnější jízdu žen, v zatáčkách seděj jak přilepený a je na ně spousta tuningovejch dílů s homologací. Nadčasovej design který nestárne (Mazda 323f) a ani po letech se za ní nemusíte stydět. A na konec Japonec! :D
Přesně tak. Francouzské auto nekupujte. Jsou to hodně poruchová auta.
Francouzi prostě neumí dělat elektroniku. Už od pradávna.
Nejlepší zkušenosti mám i já s japonskými vozy. Vyzkoušel jsem práci ve třech různých servisech.
Japonská auta jsou špička, i když spolehlivější byly starší auta.
Technika a technologie na úrovni - několik let napřed oproti evropě a hlavně USA,
spolehlivost, skvělý design a opomíjená stránka - srovnáte-li výbavu
nového (ale i staršího) japonského auta v základní ceně vůči jiným značkám,
rozdíl je markantní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.