Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe noveho auta

Od: lukky007* odpovědí: 34 změna:

Dobry den chtel bych si koupit nove auto ale nevim jake kolem 250 000 kc jsme 4 lidi ale nevim jakou znacku chtel jsem peugeota ale vsichni mi rekli ze ma drahe nahradni dily a proto tedy nevim jako znacku auta ale hlavny bych chtel co nejmensi spotrebu kdyz bude mala muze byt i benzin nebo nafta spotreba tak do 5litru ale ne takova mala autu jako treba fabia,,,

doplněno 24.02.12 19:30:

nebo ojete ale ne moc

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Kdyz spotrebu do 5l, tak jedine naftu ale to bude taky jen pri courani hodne daleko, u benzinu spis sci-fi, mozna se da dosahnout u modernich turbobenzinu (1.2 TSI atp.)

A u noveho nema cenu resit dily a opravy, spis zaruku a jeji podminky. Drahy servis je na vsechna nova auta.

ridic
hodnocení

0x

Tohle zadání je hloupost - nové větší auto se spotřebou do 5L a cenou do 250000,- neznám ;) Možná tak malé auto v základní verzi.

Na vašem místě bych vzal starší oktávku nebo focuse, ve výborném stavu seženete za 150000,- i se zárukou, 50000 si necháte na případné opravy a 50000 na palivo, nějakou spotřebu pak nemusíte řešit. Za to samé nové by jste dal 3x tolik. Pokud jedině nové, tak za tuhle cenu snad leda Dacia.

lukky007*
hodnocení

nechtel bych nove ale treba 1 nebo 2 roky stare a kdyz jsem se koukal na chevrolet tak tam benzim mel treba spotrebu 4,5 litru

doplněno 24.02.12 15:53:

ale chtel bych se zeptat jake by byla nejlepsi znacka

laybor*

lukky tak co chceš?

Vprvní otázce máš ,že chceš nové ,

ted zase nechtěl bych nové ,tak jak je to?

buss
hodnocení

0x

Nové bych nebral, slušně ojeté. Levné auto, levné náhradní díly, nízkou spotřebu a větší auto je v podstatě protimluv.

laybor*
hodnocení

0x

Od 224 900 je Roomster,ale rozdíl mezi ním a Fabkou velký není.

Ptejte se po skladových vozech, např Hyundai i 30 za 255 000 je skladem za 240 000 kč (klima, CD,Alu kola,PP,centr.),navíc 7 letá záruka

všechny skladovky dávají prodejci na své weby - tak porovnávat a najdete co hledáte.

doplněno 24.02.12 16:00:

Na Chevrolet zapomente,převodovka odejde i 2x v záruce ( horší když odejde po záruce)

erikch*

laybor-Chevrolet(konkrétně Cruze) je čtvrtým nejprodávanějším autem na světě(v celkovém počtu to je asi 700 000 kusů za rok) a asi ne proto,že by mu odcházely 2x v záruce převodovky,že...?! Při výběru chce kouklat trošku dál než na konec svého městečka-náš trh s auty je značně pokřivenej-nejkvalitnější auta(japonci)jsou v čechách na pokraji zájmu(asi neprávem)...Jinak vybrat konkrétně co vám bude vyhovovat-je dobrý si vytipovat vizuálně co se líbí,nezávisle v showroomech nebo bazarech prodrandit a pak až teprve začít shánět...Ojeté auto osobně řeším pouze západně směrem od nás(kvalita silnic,paliv atd.)-a doporučuji i ostatním...Co se cen dílů týče-je to srovnatelné-dá se sehnat(poněvadž je z čeho vybírat) rozumně-pokud nemáte vyloženě atyp.model,který se Třeba do Evropy ofiko ani nedovážel...Ale spíš bych i kouknul na cenu práce zn.servisů jednotlivých značek(a budete "příjemně" překvapen cenovou politikou domácí značky-je to prasárna,aby Škodovka měla vyšší hod.sazbu než Toyota)...No a prioritou by měla být poskytovaná záruka-proč třeba domácí(potažmo celý koncern VW) nabízí pouze zákonnou 2 letou oproti třeba Kia 7 let,japonci,frantíci a spousty dalších 5 let...?! To je trošku praktický opak než reklamované kvality,že...?!

laybor*

Kde koupí Cruz do 250 000kč s 5 litrovou spotřebou?

Já psal o AVEU

laybor*

erikch - ty co napíšeš to je blbost - Cruz 4 na světě?

1. Toyota Corolla 1 020 000 kusů

2.Hyundai Elantra 1 010 000

3.Wuling Sunshine 943 000

4.Ford Focus 919 000

5.Kia Rio 815 337

6.Ford Fiesta 781 147

7.V W Jetta 745 000

8.Toyota Camry 726 000

9. Chevrolet Cruze 691 000

ajestli si myslíš že pro Chevy vyrobené v Evropě se vozí převodovky z USA (možná dobré) tak jsi na omylu.

erikch*

jj-pozici jsem trošku nadhodnotil,za což se omlouvám-ale i tak je to úspěch a o mnohém to vypovídá...A tahat převodovky přes "louži" je blbost-to je snad jasný-ale i tak to není nic dramatického...

jimmyfloyd*

chybí ti tam POLO a ještě ford F série

takže cruze je 11

a Vochcávka má prodaných 380000ks

kolicek*
hodnocení

0x

JJ urcite nekupovat nove, ale slusnou ojetinu, coz je taky v CR teda orisek. Ja si pro auto jednou za par let jezdim do Nemecka. Kazdopadne s vasim zadanim nic neveho nesezenete. Navrhoval bych presne taky Oktavku nebo Fokuse, ale ne 1-2 roky starou, ale tak pet let stare auto, abyste se tam dobre vesel s cenou. Urcite je lepsi kvalitni ojetina, nez nova utahanina. Jednou jsem si koupil auto nove a uz bych to neudelal. Koupil jsem si Hyindai Getz - male auto, spotrebu psali kombinovanou 6l pri 1.4i a vetsinou jsem byl kolem 8l, auto me tehdy stalo 250 000 Kc, po letech jsem si koupil za 300 000 Kc pet let stare Mondeo s automatem a objem 2.0 spotrebu to ma stejnou a rozdil v pohodli, prostoru, proste ve vsem je naprosto nesrovnatelny.

jimmyfloyd*

2-3 roky stará vochcávka se dá pořídit v 1,9 tdi 77kw

nebo i 1,6crdi

najeto do 100tis.. i ve výbavě elegance sem tam viděl pár kousků

benziňáky taky jsou

do 250 jich je kupa,

lukky007*
hodnocení

jako chtel bych nove ale ojete treba 2 roky muzu mit treba i lepsi nez to nove ale spis to ojete

nu*
hodnocení

0x

kupte si 4 nové babety

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

muze me nekdo vysvetlit proc vsichni do nakladu na auto porad pocitaji jen spotrebu? pokud chcete usetrit musete pocitat vse kolem auta a ne jen spotrebu, dobrou spotrebu maji 6 mazdy v nafte ale z dilu se pak pos... a vysledek na kilometr prekona i nejakyy 6ti litr V8

nu*

protože je nafta drahá, také benzin, lidé dají za auto čtvrt milionu a pak by nejraději jezdili na vodu

blackflamesiczi*

vcera jsem to nekde psal kamarad ma 5,4 v8 ameriku prekopanou na e85 a kdyz vezme servis a spotrebu no proste kompletni naklady na km tak jezdi levneji nez s naftovym passatem a ja s mondeem v nafte

imrous*

Budte patriot a kupte Škodovku.

blackflamesiczi*

on je pan nemec?

lukky007*
25.02.12 10:00
hodnocení

ne

imrous*

Já to myslel dobře.(česky).

blackflamesiczi*

skodovky nemaji levne dily to skoncilo u feldy, dcery pritel me dal oct na servis po nejakym 150 000+- a spojka + dvouhmota(spojka jeste v limitu ale setrvak mlatil)turbo zadni tlumice totalne v haji a to nevozi skoro nic (na mondeu maji 250 000 zadnej zazrak ale funguji) orezle lemy + samozrejmosti jako rozvody olej brzdy a doufa ze 50 bude stacit. a jezdi za 6,0l nafty , a me zavidi 4,0 kde odejde nejake cidlo za par dolaru a jinak nic , kdyz nepocitam automat kde shorely lamely takze jsem do nej investoval navic 3000,- korun*smich*

hodnocení

0x

nove auto pro4 lidi za 250 je nesmysl. Nadupaná Ojetina za 250 v kombíku pro 4 lidi je dobrá volba. Jak nový tak starý auto potřebuje setvis. Pokud ročně najezsíš míň jak 20 000 je nový auto absolutně zbytečný.

lukky007*
hodnocení

proto prave bych chtel ojety ale ne moc ja najezdim tak kolem 8000km rocne a moje auto je 15 let stary a ma spotrebu 8litru a mam skodu octaviu a moc jsem snim problem nemel ale uz je to stary auto a taky bych chtel o neco rychlejsi mam 1,6 benzin 55kw a koukal jsem na tohle auto co rikate peugeot.cz/...

pezota neee. U nás byly ve firmě a už není ani jeden... poruchy, nespolehlivost, spotřeba, drahe dily. Francouzi moc neumeji/li delat auta na ceske silnice. Jedte si do Francie, tam je kvalita silnic s českými nesrovnatelná. Každý kdo P prodává, dobře ví . . . . . . . Vyste posílal odkaz na nějaké skoro nové,k tomu se nemůžu vyjádřit, neznám, nic otom nevím.Výše sem psal o starších ojetinách.

erikch*

nechci se zastávat Peugeotů-ale obecně firemní auta dostávají čočku,poněvadž nikomu konkrétnímu (z těch co s nimi vesměs jezdí) nepatří-ono často se člověk dočte,že ..."na firmě jsou,byly,ty a ty auta a nevydržela..."-jenže už málokdo napíše,že zaměstnanci jsou hovada,neváží si(byt cizího)majetku (leckdy tím spíš,že to není jejich)...Nemyslím to osobně-ale tohle v nás prostě je díky komančům,a jak se říká-soused má kozu,tak aby mu chcípla...!

taky bych je nechtěl hanit,toco bylo před 6ti - 7mi lety není dnes a dnešní kvalitu těchto vozů nejsem chopen posoudit.

blackflamesiczi*

ono to neni ani tak o cocce ale jezdi s tim pokazde jinej clovek a to je problem ze vetsina zavad se resi diky tomu pozde, j´jeden ridic si vsimne ze neco odchazi ale pokud do toho skoci pokazde jinej tak mu to vzdy prijde normalni.

laybor*

K Peugeotu si kup stan - bude se hodit , budeš stanovat před servisem

Nákupci Peugeot dostali úkol - nakoupit co nejlevněji a může být i nekvalitní

to snad mluví za vše!

blackflamesiczi*

to se týka i vice automobilek, u nas je fabrika co dela nejake dily pro nemecko a u levnych znacek neresi vubec kvalitu, a ona take proc at se po zaruce serou a tecou dalsi love

fantomaz*
hodnocení

0x

Dobrý den, i když bych měl asi doporučit Citroena, protože každý bude asi obhajovat to co má sám rád a čeho je fandou. Ale já to neudělám a naopak doporučím neevropské auto. Co by jste říkal na nějakou Mazdu? Mám kamaráda a ten s nimi má ty nejlepší zkušenosti (sami už si v rodině pořídili 3 různé Mazdy), originál díly nejsou až tak drahé jak je v našem podvědomí, ba naopak jsou pravé japonské a mnohdy i levnější jak na evropské vozy a kvalitou daleko převyšující naše běžné evropské díly. Mají tiché, skoro bezporuchové motory s velmi nízkou spotřebou, elektronika je oproti evropě dost napřed a hlavně úplně bezporuchová, plechařina a lak je taky velmi kvalitní (hlavně jejich modrá je velmi povedená). Když Mazdě věnujete základní ůdržbu tak vás nikdy nenechá ve štychu. Nejsou náročné a snesou i naše silnice, nepřesnou a drsnější jízdu žen, v zatáčkách seděj jak přilepený a je na ně spousta tuningovejch dílů s homologací. Nadčasovej design který nestárne (Mazda 323f) a ani po letech se za ní nemusíte stydět. A na konec Japonec! :D

mower*

Přesně tak. Francouzské auto nekupujte. Jsou to hodně poruchová auta.

Francouzi prostě neumí dělat elektroniku. Už od pradávna.

Nejlepší zkušenosti mám i já s japonskými vozy. Vyzkoušel jsem práci ve třech různých servisech.

Japonská auta jsou špička, i když spolehlivější byly starší auta.

Technika a technologie na úrovni - několik let napřed oproti evropě a hlavně USA,

spolehlivost, skvělý design a opomíjená stránka - srovnáte-li výbavu

nového (ale i staršího) japonského auta v základní ceně vůči jiným značkám,

rozdíl je markantní.

blackflamesiczi*

nejlepsi je nejak amerika a je klid

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]