Nejste přihlášen/a.
pred mesicem sem koupil auto ..prodavajici ho odhlasil a ja ho chtel prihlasit az za 14 dni ale chybi mi jeste evidencni kontrola vozidla.tudiz mi aouto neprihlasili.chci se zeptat jestly mohu na kominikace a jestly mi nehrozi pokuta pokud me zastavi policeje cr kdyz nemam prihlasene auto
dekuji za odpoved
Pravděpodobně tedy jezdíte s procvaknutým malým techničákem..to by problém neměl být, vždycky policistovi můžete říct, že zrovinka teď jedete auto přihlásit Problém ovšem je, pokud jste si hned nesjednal povinné ručení - to musíte udělat jako prioritu č. 1
kupoval sem to auto v bazaru mam uzavrenou pojistku u cpp ale nemam ji jeste zaplacenou...a u slozenky je jeste nejaky zeleny papir-toje zelene karta?kcemu slouzii dekuji za pomoc
Asi první auto... ten zelený papír se vozí s sebou, to je doklad o pojištění. Zaplatit, stane-li se něco, průser.
Zákon o silničním provozu jako základní norma pro řidiče nám říká, co řidič při kontrole předkládá, co musí mít u sebe při řízení.
auto uz melo dva majitele ale ja mam poprve a uz sem stoho papirovani zmateny tak se obracim na vas oradu...a co tedy musim mit u sebe kdyby me zastavila policei na kontrolu?jelikoz nemam jeste prepsane autoo
.mam kupni smlouvu procvakly maly technicak,,velky technicak,,smlouvu o pojisteni ,,zelenou kartu se slozenkou
Člověče, na co vlastně čekáte?
Zelený papír = zelená karta = doklad pro policii o uzavřené smlouvě povinného ručení.
Jinak po Vás může policie při kontrole chtít ještě občanku, řidičák a malý techničák.
Jeďte na STK, nechte si udělat evidenční kontrolu, pak si auto na úřadě přihlašte. K tomu Vám stačí ta zelená karta, doklad z evidenčky, kupní smlouva a oba dva techničáky, myslím si že ještě protokol z STK a emisí. Jestliže předchozí majitel měl auto hlášené v jiném kraji, než Vy, tak sebou vemte i značky (RZ).
doplněno 24.02.12 14:34:Tu složenku sebou nevozte, ale akočte s ní na poštu a zaplaťe jí! V obecných podmínkách pojistné smlouvy se jistě dočtete, že neuhrazená pojistka je Vám k ničemu.
ja se omlouvam ale radsi se zeptam bo na urade mi ktomu nic nerekli tovi ta a samy urcite znate ze sou velice neochotnii...evidencku ihned udelam slozenku jeste dnes zaplatim...dekuji moc za radu vsem
Úřad není jen tak informační kancelář, ten po vás požaduje,co jste jemu povinen předložit, a mají to i na nástěnkách, na intu. Ale od toho má řidič ten papír, co ho opravňuje jezdit a tím snad i prokazuje jakousi znalost zákonů. Takže než vyjedete, si ho pořádně nastudujte. Jsou tam jak oprávnění, tak i povinnosti obou stran.
Sím.. Jinak po Vás může policie při kontrole chtít ještě občanku,...
kde mám jako řidič tuto povinnost stanovenu?
Paragrafy a slovíčkaření ze mě netahejte, ale kdykoliv mě policie na silnici zastaví, tak jí po mě chce. A osobně si myslím, že na to má právo. Ať už sedíte v autě, nebo jdete lesem, tak by jste měl občanku mít vždy u sebe.
buss-zcela jednoduše-poněvadž řidičem může být pouze občan(občanem ale už nemusí být řidič),a ten je povinnen na vyzvání oprávněného orgánu st.správy(PČR,soud,st.zastupitelství,gen.inspektor a celní správa) prokázat svou totožnost(občanka,pas)...Proto i jako řidič musíš kdykoli "orgán" vyzve ukázat svůj O.P. Pozice řidiče je podřazena pozici občana-je to jasné...?!
erikch a ministrel
co píšete je blbost ,na občanku nemá dopravní policie při zastavení nárok.
a přihlašovat vůz na sebe nemusíte jak radí ministrel.
doplněno 24.02.12 16:22:Ještě pro erikch a minstrel
Silniční zákon říká
šofér předkládá řidičský průkaz
osvědč o registraci
a doklady o pojištění odpovědnosti popř zdravotní způsobilosti
o občance ani slovo
Občanka se předkládá pouze ,když vás polda vyzve k prokázání totožnosti - patří sem podezření ze spáchání tr. činu nebo spravního deliktu atd - výčet je jasný -
při kontrole na silnici nemá nárok
Přesně tak, dopravní policie může požadovat pouze pas ( i dobytčí). Občanku má právo požadovat pouze policie říční a to jen v případě, že stojíte na tenkém ledě.
tak tady se budu hádat-to,že existuje silniční zákon nezpochybnuju-jenže existují i další-a v nich se mimojiné říká,že příslušník PČR(krom jiných složek) a je jedno zda dopravní,mravnostní,hospodářská apod. má zák.nárok požádat kteréhokoli občana ČR o prokázání totožnosti takovým průkazem(OP,pas)v případech v zákoně uvedených-což je mimojiné i třeba lustrace za účelem pátrání po osobách(což zrovna při namátkové sil.kontrole provádí) a spousty dalších...Takže zkuste klidně příslušníkovi dopravní hlídky PČR argumentovat,že na OP "nemá nárok" a když narazíte zrovna na "nasr...ného",tak nebudete stíhat co se s vámi bude dít-a to vše v mezích zákona...Prostě těch důvodů je x-a vždy si to PČR zargumentuje...
doplněno 24.02.12 18:16:laybor-o městských policiích jsem nepsal ani "píp" a Celní správa-má ty samé možnosti a téměř stejný statut jako policie státní(akorát,že zaměření Celní správy je trošku odlišné-ale v kostce tomu tak je)...Zkuste zrovna tak odepírat prokázání své totožnosti příslušníkovi CS...A stejně tak vás smí i kdykoli zastavit-podezření bla bla bla-zdůvodnění podobné jako PČR...
erikch - Celník a městs. strážník nemá nárok ani na
povinné ručení a zdrav. způsobilost seniorů ,
můžou vyžadovat pouze ŘP a malý techničák (OP nee)
Vážení, máte snad řp, měli byste znát zákon, měla by ho znát policie. Kdo je podělaný ukáže i stav ponožek...
A ani tu opčanku nemusím mít u sebe, to je to právní nevědomí občanů a pak si stěžují...
A on dopravák moc nenadělá, když řeknu nemám, nemám povinnost. Pokud začne prohlídka, je to šikana!
Už si jednou uvědomte své povinnosti a práva!
Nahrávejte.
nevím proč bych u sebe neměl nosit občanku, a proč bych jí neukázal aby měl orgán jasno v tom, že nejsem hledanou osobou...nevidím v tom žádný problém
Ano, něco takového jsem se snažil říct. Lidi se jednou umlátí vlastní svobodou a demokracií. Každý z nás tu občanku vlastní a nemáme jí proto, aby byla doma v šuplíku.
Proč ji neukázat. Jednoduše proto, že nemusím. Už by se jednou měli všichni naučit, co musí a co ne. To co musí, tak striktně dodržovat, a to co nemusí striktně nevyžadovat. Už jen to, že to policajt chce i když nesmí, JE porušení zákona. Zákony by se měly dodržovat z obou stran. Tečka.
doplněno 26.02.12 09:37:Jen doplním. Pokud Vás na silnici zastaví policajt se slovy: Dobrý den silniční kontrola... Nemusíte ukázat OP. Policajt je totiž povinen Vám hned na začátku říci, proč Vás zastavil, proč Vás kontroluje. Pokud to neudělá nedodržel zákon o PČR. Pokud by chtěl vidět OP, musí při zastavení vozidla, uvést jiný důvod, takový, který mu to oprávnění ke kontrole OP dá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.