Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemam prihlasene auto hrozi mi sankce?

Od: dramyx* odpovědí: 24 změna:

pred mesicem sem koupil auto ..prodavajici ho odhlasil a ja ho chtel prihlasit az za 14 dni ale chybi mi jeste evidencni kontrola vozidla.tudiz mi aouto neprihlasili.chci se zeptat jestly mohu na kominikace a jestly mi nehrozi pokuta pokud me zastavi policeje cr kdyz nemam prihlasene auto

dekuji za odpoved

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravděpodobně tedy jezdíte s procvaknutým malým techničákem..to by problém neměl být, vždycky policistovi můžete říct, že zrovinka teď jedete auto přihlásit;) Problém ovšem je, pokud jste si hned nesjednal povinné ručení - to musíte udělat jako prioritu č. 1

dramyx*
hodnocení

kupoval sem to auto v bazaru mam uzavrenou pojistku u cpp ale nemam ji jeste zaplacenou...a u slozenky je jeste nejaky zeleny papir-toje zelene karta?kcemu slouzii dekuji za pomoc

buss
hodnocení

2x

Za toto né, STK a pojistku! Ostatně když si půjčíte auto a ostatní je v pořádku, tak o co by šlo? Když si tady počtete, tak takových aut jezdíí.

dramyx*
hodnocení

kupoval sem to auto v bazaru mam uzavrenou pojistku u cpp ale nemam ji jeste zaplacenou...a u slozenky je jeste nejaky zeleny papir-toje zelene karta?kcemu slouzii dekuji za pomoc

buss

Asi první auto... ten zelený papír se vozí s sebou, to je doklad o pojištění. Zaplatit, stane-li se něco, průser.
Zákon o silničním provozu jako základní norma pro řidiče nám říká, co řidič při kontrole předkládá, co musí mít u sebe při řízení.

dramyx*
hodnocení

auto uz melo dva majitele ale ja mam poprve a uz sem stoho papirovani zmateny tak se obracim na vas oradu...a co tedy musim mit u sebe kdyby me zastavila policei na kontrolu?jelikoz nemam jeste prepsane autoo

.mam kupni smlouvu procvakly maly technicak,,velky technicak,,smlouvu o pojisteni ,,zelenou kartu se slozenkou

cyril*

Máte ve velkém techničáku v poznámkách zapsanou omezenou platnost malého techničáku?

Člověče, na co vlastně čekáte?

Zelený papír = zelená karta = doklad pro policii o uzavřené smlouvě povinného ručení.

Jinak po Vás může policie při kontrole chtít ještě občanku, řidičák a malý techničák.

Jeďte na STK, nechte si udělat evidenční kontrolu, pak si auto na úřadě přihlašte. K tomu Vám stačí ta zelená karta, doklad z evidenčky, kupní smlouva a oba dva techničáky, myslím si že ještě protokol z STK a emisí. Jestliže předchozí majitel měl auto hlášené v jiném kraji, než Vy, tak sebou vemte i značky (RZ).

doplněno 24.02.12 14:34:

Tu složenku sebou nevozte, ale akočte s ní na poštu a zaplaťe jí! V obecných podmínkách pojistné smlouvy se jistě dočtete, že neuhrazená pojistka je Vám k ničemu.

dramyx*
hodnocení

ja se omlouvam ale radsi se zeptam bo na urade mi ktomu nic nerekli tovi ta a samy urcite znate ze sou velice neochotnii...evidencku ihned udelam slozenku jeste dnes zaplatim...dekuji moc za radu vsem

ještě pro inspiraci:

registr-vozidel.cz/...

část - chci si vše zajistit sám

buss

Úřad není jen tak informační kancelář, ten po vás požaduje,co jste jemu povinen předložit, a mají to i na nástěnkách, na intu. Ale od toho má řidič ten papír, co ho opravňuje jezdit a tím snad i prokazuje jakousi znalost zákonů. Takže než vyjedete, si ho pořádně nastudujte. Jsou tam jak oprávnění, tak i povinnosti obou stran.

nu*

Na kterém úřadu? Na DI-VB?

buss

Sím.. Jinak po Vás může policie při kontrole chtít ještě občanku,...
kde mám jako řidič tuto povinnost stanovenu?

Paragrafy a slovíčkaření ze mě netahejte, ale kdykoliv mě policie na silnici zastaví, tak jí po mě chce. A osobně si myslím, že na to má právo. Ať už sedíte v autě, nebo jdete lesem, tak by jste měl občanku mít vždy u sebe.

erikch*

buss-zcela jednoduše-poněvadž řidičem může být pouze občan(občanem ale už nemusí být řidič),a ten je povinnen na vyzvání oprávněného orgánu st.správy(PČR,soud,st.zastupitelství,gen.inspektor a celní správa) prokázat svou totožnost(občanka,pas)...Proto i jako řidič musíš kdykoli "orgán" vyzve ukázat svůj O.P. Pozice řidiče je podřazena pozici občana-je to jasné...?!

laybor*

erikch a ministrel

co píšete je blbost ,na občanku nemá dopravní policie při zastavení nárok.

a přihlašovat vůz na sebe nemusíte jak radí ministrel.

doplněno 24.02.12 16:22:

Ještě pro erikch a minstrel

Silniční zákon říká

šofér předkládá řidičský průkaz

osvědč o registraci

a doklady o pojištění odpovědnosti popř zdravotní způsobilosti

o občance ani slovo

Občanka se předkládá pouze ,když vás polda vyzve k prokázání totožnosti - patří sem podezření ze spáchání tr. činu nebo spravního deliktu atd - výčet je jasný -

při kontrole na silnici nemá nárok

cyril*

Přesně tak, dopravní policie může požadovat pouze pas ( i dobytčí). Občanku má právo požadovat pouze policie říční a to jen v případě, že stojíte na tenkém ledě. ;)

erikch*

tak tady se budu hádat-to,že existuje silniční zákon nezpochybnuju-jenže existují i další-a v nich se mimojiné říká,že příslušník PČR(krom jiných složek) a je jedno zda dopravní,mravnostní,hospodářská apod. má zák.nárok požádat kteréhokoli občana ČR o prokázání totožnosti takovým průkazem(OP,pas)v případech v zákoně uvedených-což je mimojiné i třeba lustrace za účelem pátrání po osobách(což zrovna při namátkové sil.kontrole provádí) a spousty dalších...Takže zkuste klidně příslušníkovi dopravní hlídky PČR argumentovat,že na OP "nemá nárok" a když narazíte zrovna na "nasr...ného",tak nebudete stíhat co se s vámi bude dít-a to vše v mezích zákona...Prostě těch důvodů je x-a vždy si to PČR zargumentuje...

doplněno 24.02.12 18:16:

laybor-o městských policiích jsem nepsal ani "píp" a Celní správa-má ty samé možnosti a téměř stejný statut jako policie státní(akorát,že zaměření Celní správy je trošku odlišné-ale v kostce tomu tak je)...Zkuste zrovna tak odepírat prokázání své totožnosti příslušníkovi CS...A stejně tak vás smí i kdykoli zastavit-podezření bla bla bla-zdůvodnění podobné jako PČR...

v podstatě si protiřečíte...

doplněno 26.02.12 02:52:

pro laybor

laybor*

erikch - Celník a městs. strážník nemá nárok ani na

povinné ručení a zdrav. způsobilost seniorů ,

můžou vyžadovat pouze ŘP a malý techničák (OP nee)

buss
hodnocení

0x

Vážení, máte snad řp, měli byste znát zákon, měla by ho znát policie. Kdo je podělaný ukáže i stav ponožek...
A ani tu opčanku nemusím mít u sebe, to je to právní nevědomí občanů a pak si stěžují...
A on dopravák moc nenadělá, když řeknu nemám, nemám povinnost. Pokud začne prohlídka, je to šikana!
Už si jednou uvědomte své povinnosti a práva!
Nahrávejte.

nu*

nevím proč bych u sebe neměl nosit občanku, a proč bych jí neukázal aby měl orgán jasno v tom, že nejsem hledanou osobou...nevidím v tom žádný problém

Ano, něco takového jsem se snažil říct. Lidi se jednou umlátí vlastní svobodou a demokracií. Každý z nás tu občanku vlastní a nemáme jí proto, aby byla doma v šuplíku.

lui*

Proč ji neukázat. Jednoduše proto, že nemusím. Už by se jednou měli všichni naučit, co musí a co ne. To co musí, tak striktně dodržovat, a to co nemusí striktně nevyžadovat. Už jen to, že to policajt chce i když nesmí, JE porušení zákona. Zákony by se měly dodržovat z obou stran. Tečka.

doplněno 26.02.12 09:37:

Jen doplním. Pokud Vás na silnici zastaví policajt se slovy: Dobrý den silniční kontrola... Nemusíte ukázat OP. Policajt je totiž povinen Vám hned na začátku říci, proč Vás zastavil, proč Vás kontroluje. Pokud to neudělá nedodržel zákon o PČR. Pokud by chtěl vidět OP, musí při zastavení vozidla, uvést jiný důvod, takový, který mu to oprávnění ke kontrole OP dá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]