Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měla bych otázku, kolik zaplatím za za ujetých 61, 6 km v běžném favoritu při ceně benzínu 35 Kč? Díky moc.
Favorit 135
při 90 km/h | 5,7 l/100 km |
při 120 km/h | 7,9 l/100 km |
město | 8,3 l/100 km |
Favorit 136
spotřeba | |
při 90 km/h | 5,2 l/100 km |
při 120 km/h | 7,0 l/100 km |
město | 7,6 l/100 km |
Průměrná spotřeba na 100km je 7 - 8 l.
doplněno 23.02.12 19:18:
Anzionka, musím ještě doplnit, spotřeba může být i mnohem vyšší, s ohledem na stav vozu.
DOPLNĚK: 1jara®...přesně tak, jak tabulka ukazuje na spotřebu, ale sem tu viděl názor, že 135-ka žere míň. Díky katalizátoru je vyšší spotřeba, ale zase je příjemněji zřevodovaná převodovka a je víc do ruky. Měl jsem 135L a mám 136L a hádej proč mám 136L dál? Je to kvůli spotřebě, vyšší možné rychlosti, rychlejšímu rozjezdu, lepší opravitelnosti a menšímu počtu dílů, který se můžou podělat...
Já taky ne. Takže to může být od 150,- Kč do...až...třeba 300,- Kč nebo 400,- Kč. I když taková jízda by byla spíš utrpením jak pro auto tak pro pasažéry.
a od čeho máš techničák? kdyby šlo o oficiální proplacení cestovného, tak se bere průměrná spotřeba z technického průkazu + domluvená amortizace. Já si poslední rok počítal (neoficiálně) vždycky 3 Kč na kilometr, když jsem někomu něco nebo někoho vezl. Ale to je tak na hraně za benzín, amortizaci jsem nepočítal, já řídím rád, takže to beru za zábavu, kterou mi ještě někdo zaplatí
To je otázka jako stehno. To jako kdybych se zeptal: Mám boty za 12stovek a při běžné chůzi mně tlačí. Jaké číslo si m ám koupit? Teď vážně. Forman - Chorvatsko v průměru 6,6, v létě 7- 7,5, v zimě 8 - 9l/100km. Vše závisí na poměru města a mimo.
doplněno 23.02.12 20:26:Doplňuji, je to stříkačka ročník 95.
Ještě bych doplnil, že rozdíly mezi Favority se vstřikováním a karburátorem mohou být 1 - 2litr/100km. Napsala jste v běžném Favoritu a z toho se to poznat nedá. Pozná se to z roku výroby a s toho, co je vidět pod kapotou (ťvar filtrboxu). 88-93 karb a 93 - 94 (95 pick up) BMM jednobodové vstřikování.
A z venku se to pozná na přední masce a středech kol (od 93 černé pokličky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.