Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

zaplacení zák.pojištění od ČKP.

Od: jurajhugy odpovědí: 3 změna:
Dnes jsem dostal dopis od ČKP za nezaplacené čtvrtletní pojistné období na částku necelích 6500kč.Už když jsem četl znění dopisu zjistil jsem,že požadovaný dluh je u pojišťovny u které jsem nikdy nebyl pojištěný(ČSOB),protože jsem u AXY.Dluh byl za období 30.6.2009 do 30.9.2009.Smůla z jejich strany je v tom,že si nechávám zaplacené složenky a když jsem se doma podíval na složenku z tohoto období,zjistil jsem,že jsem ji platil 29.6.2009 tedy v den,kdy jsem koupil auto a byl jsem na magistrátu zažádat o přepis.Tedy z toho vyplívá,pokud nemám zaplacenou zák.pojistku nemohu přepsat vozidlo na sebe,alespoň na našem magistrátu to tak funguje.Když jsem volal do ČKP a otázal jsem se na jakém základě došli k tak milnému kroku,to když jsem jim uvedl skutečnosti na pravou míru,nedostal jsem žádnou odpověd,ale byl jsem upozorněn na fakt,že v mém zájmu mám 30 dní na to,abych se obhájil.Mám několikrát úředně potvrzene,že jsem se ničím neprovinil,tak proč se mám obhajovat a krátit si svů čas a život dokazováním.A tak se ptám, pokud jsem vynen musím zaplatit,ale pokud udělá chybu úředník postačí jen omluva?Ne já bych nejraději založil ČKUŠ (Česká Komora Úředních Šimlů) a pokud by úředník uďelal chybu,tak bych mu odeslal dopis s popisem jeho provinění a šekem.Myslím,že by si hlídali a ověřovali,než by někoho hned odsoudili.Jsem zhnusen v jakém statě to žijem jak znás dělají dojné krávy a čekají,kdo se jim chytne do sítě.Lidi asi to chce novou revoluci,ale né sametovou,ještě není pozdě.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

ČKP ani pojišťovny nejsou úřady, jsou to soukromé subjekty, pokud máte vše potvrzeno, odepiště ČKP že nic nedlužíte ať si vše ověří u pojišťovny, a dál na ně kašlete, pokud to dojde až před soud, najměnte si advokáta a ČKP zaplatí všechny náklady s tím spojené, pak se možná někdo v ČKP začne ptát, proč z nastřádaných stamilonů mají zbytečně platit soudní spory

Bohužel i na obyčejné pojišťovně mohlo dojítt k chybě, ale jak to ylo víte jen Vy a oni, předpokládm že máte původní smlouvu, kd eje vyznačena paltnost, složenky atd...Pak jste na koni VY...

Pro ČKP je to práce navíc, obvolávat pojišťovny a něco ověřovat, proto tyto pseudopovinnosti přenáší na řadové občany

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

to znam me tohle dorazilo za auto ktere mam u kooperativy, a rovnou i z pokutou z okresniho uradu 10 000,- odvolani do 10 dnu smlouvu jsem nemel (byla u ucetni a ta na dovolenej)a na pobocce ji na pockani nevystavily takze jsem cekal 3 dny nez ji poslo POŠTOU do strakonic a ja ji pak odnesl na urad. Diky tomu jsem prisel o sraz offroadu na kterej jsem auto pripravoval skoro celej rok takze v tu chvily jsem byl nestvanej (slabe slovo) neskutecnym zpusobem. A na urade zadna omluva pouze ze se stala chyba , dalsi prosim

lui*
hodnocení

0x

Tady je hezky popsáno jak vymáhací agentuře při takové příležitosti "pustit žilou". Jen víc takových. Ono je to přestane bavit, až se jim to nebude vyplácet. Anebo alespoň tu kontrolu budou dělat sami a nepůjdou do zbytečných sporů a nebudou otravovat zbytečně.

Jen si tady počtěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]